El Mercat Barroc es consolida com una de les cites culturals més destacades de la comarca PDF Imprimeix Correu electrònic

Persones vingudes d’arreu de la comarca i del territori van visitar les parades i les mostres d’oficis d’aquest singular esdeveniment, emmarcat en els actes de celebració de la Festa Major de Sant Gaietà, i que enguany també va servir per presentar en societat el nou gegantó d’Aitona: en Tolí. Consulta aquí l'àlbum complet de fotografies.

 

MERCATBARROC2017_GALAORO-231


Aitona va acollir diumenge 21 de maig una nova edició del Mercat Barroc de la Baronia d’Aitona, que enguany complia el seu 15è aniversari. Persones vingudes d’arreu de la comarca i del territori, en un nou èxit de participació, es van acostar al municipi per tal de visitar la cinquantena de parades d’artesania, passejar entre les mostres d’oficis medievals i participar de les activitats lúdiques i infantils i dels originals espectacles de carrer, tot posant de manifest, un cop més, la bona salut de què gaudeix aquest singular esdeveniment.

 

MERCATBARROC2017_GALAORO-196

 

Un dels moments més esperats del Mercat va ser la presentació d’en Tolí, el nou gegantó que acompanyarà a la Tina i el Tano i inspirat en el gall, símbol d’Aitona; el nom del qual ha estat escollit pels veïns i veïnes de la vila a través d’un procés de participació ciutadana.

 

Al llarg de la jornada, a més, els visitants del Mercat també van poder informar-se a la parada de Fruiturisme de les novetats que presenta enguany el projecte i van gaudir de propostes novedoses com l’espectacle ‘Dragon ST’, que els van captivar i transportar al paisatge, els costums i els trets característics de l’època medieval.

 

Des de l’Ajuntament d’Aitona es dóna les gràcies a totes les persones i entitats que, ja sigui amb la seva assistència o amb la seva col·laboració en l’organització d’activitats i/o parades, han fet possible l’èxit d’aquesta nova edició del Mercat Barroc de la Baronia d’Aitona. I desitja a tots els veïns i veïnes de la vila que hagin gaudit d’una feliç Festa Major de Sant Gaietà.

 
Canvi d’horari del servei nocturn d’autobús Lleida-Granja d’Escarp PDF Imprimeix Correu electrònic

Les dues darreres expedicions d’anada i tornada amb sortides de Lleida i de la Granja d’Escarp s’endarrereixen 15 minuts.

 

avatar3


L’Ajuntament d’Aitona informa als veïns i veïnes de la vila que les empreses Autobusos de Lleida, SA i Miguel Gamón, SL i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya –a través del Servei Territorial de Transports de Lleida- han acordat una modificació d’horaris del servei d’autobús nocturn que es presta els dissabtes entre la ciutat de Lleida i la població de La Granja d’Escarp.

 

La modificació d’horaris afecta, exclusivament, a les dues darreres expedicions d’anada i tornada d’aquest servei, que passen a endarrerir-se 15 minuts. Consulta el nou horari actualitzat:

 

2017-05-24_11.40.12

 
Aitona presenta en Tolí, el nou gegantó de la vila PDF Imprimeix Correu electrònic

El nom de la nova figura, inspirada en el gall, ha estat escollit pels veïns i veïnes del municipi a través d’un procés participatiu.

 

c019b782-a102-47f6-891c-dcc2bc797326


Un nou gegantó ha nascut a la vila. L’Ajuntament d’Aitona ha presentat públicament avui diumenge 21 de maig, en el marc de la Festa Major de Sant Gaietà i del 15è Mercat Barroc de la Baronia d’Aitona, el nou gegant que acompanyarà la Tina i el Tano. En Tolí, inspirat en el gall emblema de l’escut de la vila, ha estat bategat aquest migdia envoltat d’una gran expectació i amb la presència de centenars de veïns i veïnes i curiosos que no s’han volgut perdre cap detall de tan simbòlica i esperada presentació.

 

Els aitonencs i aitonenques han estat els encarregats d’escollir el nom del nou gegantó a través d’un procés participatiu. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Aitona agraeix a totes les entitats i persones que han pres part de la iniciativa per batejar el gall; una figura present a l'escut de la vila i que fa al·lusió a la llegenda entorn aquest animal que suposadament va alertar a la població d'un atac imminent dels àrabs i va permetre la salvació dels aitonencs i aitonenques.

 

Un nou amic per a la Tina i en Tano


El naixement d’en Tolí, a més, es produeix tres anys després de l'aparició dels gegantons Tina i Tano, que van ser presentats en societat durant la Festa Major de Sant Antolí de l'any 2014. Els noms d'aquests dos entranyables personatges, que representen la cultura pagesa i la vinculació de la població aitonenca amb l'agricultura, també van ser elegits a través d'un procés de participació i han esdevingut grans protagonistes en els darrers anys en nombrosos esdeveniments socioculturals. Per tot plegat, l'Ajuntament ha apostat per introduir una nova figura, en Tolí, que també dinamitzarà els actes que tinguin lloc al municipi.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 5 de 236
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.