El pregó de Tatxo Benet i les noves pubilles i hereus, protagonistes del primer gran acte de la Fest PDF Imprimeix Correu electrònic

Durant l’acte també s’ha fet un homenatge pòstum a la Teresa Domingo Pinyol i s’ha dut a terme un reconeixement públic de totes les persones que han col·laborat, fins a dia d’avui, en el projecte Fruiturisme

 

IMG_3923

 

Aitona ha acollit avui dos dels moments més emblemàtics de la Festa Major de Sant Antolí: el pregó de Festes i la proclamació de les pubilles i hereus. A les 19.30h, després de la cercavila amb la Colla de Gegants i Grallers de Maials, el mediàtic Tatxo Benet ha donat pas a la lectura del seu pregó, divertit, proper i ple de referències als seus lligams amb Aitona, lloc d’origen de la seva mare. L’Ajuntament ha volgut fer honor a aquests vincles i agrair la presència del Tatxo amb el lliurament d’una recreació pictòrica de la casa materna del Tatxo, pintada per l’artista local J.R. Espax. Com és tradició, després del pregó s’ha celebrat la proclamació de les pubilles i hereus d’enguany. Centenars de veïns i veïnes s’han congregat al pavelló per tal de donar la benvinguda als infants i joves que durant el pròxim any ostentaran l’honor de representar el poble.

 

IMG_3899

 

Un any més, els dos actes han estat un autèntic èxit d’assistència i els aitonencs i aitonenqueshan pogut compartir, en un ambient de comunió i moltes ganes de festa, experiències, somriures, aplaudiments i alegries. Ara bé, també hi ha hagut algun moment per la nostàlgia i el record de persones que ja no hi són. Concretament, s’ha fet un petit homenatge pòstum a la Teresa Domingo Piñol, persona molt estimada al poble que ens ha deixat recentment. El record de la Teresa s’ha fet en el marc d’un sentit reconeixement i agraïment general a totes les persones que, fins a dia d’avui, han col·laborat d’alguna manera a l’èxit del projecte Fruiturisme. Tots ells, incloent la Teresa Domingo, han estat els protagonistes d’una emotiva presentació fotogràfica que s’ha projectat al pavelló en una pantalla gegant.

 

Des de l’Ajuntament es dona les gràcies a totes les persones que han participat en les activitats d’avui i es convida tothom a seguir prenent part en els actes programats per a aquesta nova edició de la Festa Major de Sant Antolí.

 
Descobreix les novetats de la Festa Major de Sant Antolí PDF Imprimeix Correu electrònic

Un any més, la programació presenta una variada combinació d'activitats tradicionals i propostes de nou format

 

Descarrega't aquí el programa de #SantAntolí18


Annex_FM_Sant_Antol_Aitona05_1

 
Tradició, emoció i records es donen la mà a la Festa d’Homenatge a la Vellesa d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

 

350 persones han participat dels actes del Dia de l’Ancianitat, una jornada que té per objectiu posar en valor la importància de les persones grans per a la societat

 

Homematge_a_la_Vellesa_Aitona_2018_2

 

Un any més Aitona ha agraït la tasca i els valors que aporten a la societat les persones grans de la vila amb la tradicional Festa d’Homenatge a la Vellesa. La jornada, organitzada per l’Ajuntament i la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats –amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats d’Aitona i la Diputació de Lleida-, ha aplegat uns 350 aitonencs i aitonenques de més edat en els diversos actes celebrats.

 

La Festa d’Homenatge a la Vellesa ha arrencat a les 11 h amb una missa solemne a la capella de la residència de les Germanetes, presidida per l'Excm. i Rvdm. Bisbe de Lleida, Sr. Salvador Giménez; amb l’assistència del Pare Joan Maria Mayol, rector del Santuari del Monestir Montserrat, la Il·lma. Sra. Rosa Maria Perelló, vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, de les autoritats municipals i les Pubilles i Hereus de l’any 2017, i l’acompanyament musical del Cor Etosca.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha expressat a l’inici de l’acte que «dies com el d’avui em semblen importants per reivindicar el valor de les persones grans i el gran actiu que representen per a la societat». A més, ha volgut recordar que enguany la vila commemora el 175 aniversari del naixement de Santa Teresa Jornet, filla il·lustre del poble, i ha afirmat que els aitonencs i aitonenques «portem a dins els valors de Santa Teresa Jornet de respecte, estimació del proïsme i compromís per construir una societat millor».

 

Durant l’eucaristia s’ha venerat la relíquia de Santa Teresa Jornet i s’ha entonat l’himne a la Santa. Un cop acabat, s’ha celebrat un petit refrigeri per a tots els assistents i tot seguit una xerrada explicativa a càrrec del Pare Joan María Mayol, rector del Santuari de Montserrat, sobre la “Devoció a la Verge de Montserrat al món i les Confraries”.

 

Ja al migdia, la jornada festiva ha prosseguit amb el tradicional dinar de germanor i el lliurament de les plaques commemoratives a les persones que enguany compleixen 80 anys i als matrimonis que celebren les noces d’or. A més, els assistents han pogut gaudir de la projecció del vídeo “Un passeig per l’Aitona de Santa Teresa Jornet”.  L’activitat ha finalitzat ben entrada la tarda, després de la sessió de ball, amb una xocolata desfeta i coca per a tots els participants.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 293
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.