L’Ajuntament reformarà íntegrament els camins del Calvari, de Nena i del Barranc PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori destinarà una partida de 60.000€ per arranjar el paviment i les cunetes d’aquests vials que uneixen el nucli d’Aitona amb la banda nord del terme municipal.

 

Camins_del_Calvari_de_Nena_i_del_Barranc


L’Ajuntament d’Aitona segueix donant compliment al Pla de Millores de Camins Municipals engegat l’any 2017 amb l’objectiu de dotar el poble d'una xarxa de camins segura, accessible, plenament transitable i que doni resposta a les necessitats dels agricultors i la població.

 

En aquest sentit, el consistori endegarà properament una nova actuació de condicionament de diferents camins del terme municipal que implicaran en aquesta ocasió les costes del Calvari, de Nena i del Barranc.

 

Així, l’Ajuntament destinarà una partida de 60.000€ per fer front a l’arranjament íntegre del paviment i de les cunetes d’aquests tres vials que uneixen el nucli amb la banda nord del terme municipal, que presenten un elevat volum de trànsit, i que actualment pateixen importants deficiències com a conseqüència del desgast produït per la circulació diària de vehicles de gran tonatge. Per tot plegat, els treballs consistiran en l’habilitació d’un nou paviment asfàltic amb reg d'imprimació termoadherent i en la neteja i restauració de les cunetes.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, assegura que “aquesta actuació era una de les principals demandes en matèria de millora dels nostres camins, i un cop acabada ens permetrà garantir la seguretat i la comoditat de tots aquells vehicles que facin ús dels vials”. Pujol, a més, emmarca aquests treballs en la voluntat de l’equip de govern de “donar continuïtat a un dels projectes més estratègics del mandat en termes de mobilitat, seguretat i cohesió territorial”.

 
L’Ajuntament fa oficial la donació de la pila baptismal de l’església de Sant Antolí PDF Imprimeix Correu electrònic

La pila reposa al baptisteri de l’església de Sant Antolí després de ser lliurada per un veí de Seròs a finals del passat mes d’abril.

 

Acte_oficial_de_signatura_de_la_donaci_de_la_pila_baptismal


L’Ajuntament d’Aitona ha signat avui dijous 24 de maig el contracte de donació de la pila baptismal original on van ser batejats Santa Teresa Jornet, el Beat Francesc Palau i el Beat Josep Camí. A l’acte de signatura hi ha pres part l’alcaldessa, Rosa Pujol, i Enrique Carrió Callicó, veí de Seròs i propietari de la pila baptismal.

 

Aquesta pila, que és originària de la capella de Sant Gaietà d’Aitona i provenia de l’església parroquial de Sant Antolí, va ser lliurada al consistori a finals del passat mes d’abril pel senyor Carrió -que la tenia al seu domicili- i des de fa unes setmanes ja reposa en el seu lloc original, al baptisteri de l’església de Sant Antolí.

 

Rosa Pujol, va anunciar el retorn de la pila baptismal el dissabte 29 d’abril, en el marc dels actes del triduo en honor a Santa Teresa Jornet, i avui dijous s’ha dut a terme l’acte oficial de signatura de la donació. En aquest sentit, l’alcaldessa d’Aitona agraeix el lliurament de la pira i assegura que “és un orgull veure com la gent del nostres entorn és plenament coneixedora de la nostra singularitat com a poble i s’implica tan activament en la seva preservació”. Així, Pujol referma que “la recuperació de la pila també és un reconeixement a la tasca ingent que la comunitat cristiana ha dut i duu a terme arreu de la vila i del territori”.

 

L’Ajuntament d’Aitona, a més, també ha lliurat recentment a la parròquia un quadre amb una fotografia restaurada de la pila original que també ha estat col·locada a la zona del baptisteri, juntament amb un text gravat en un vinil.

 
El XVI Mercat Barroc omple els carrers d’Aitona en un nou èxit de participació PDF Imprimeix Correu electrònic

Persones vingudes d’arreu de la comarca i del territori van visitar les parades i les mostres d’oficis d’aquest singular esdeveniment, emmarcat en els actes de celebració de la Festa Major de Sant Gaietà.

 

MERCATBARROCGALAORO-125

 

Aitona va acollir diumenge 20 de maig una nova edició del Mercat Barroc de la Baronia d’Aitona, que enguany complia el seu 16è aniversari. Prop de 4.000 persones, en un nou èxit de participació, es van acostar al municipi per tal de visitar la trentena de parades d’artesania, passejar entre les mostres d’oficis medievals i participar de les activitats lúdiques i infantils i dels originals espectacles de carrer, tot posant de manifest, un cop més, la bona salut de què gaudeix aquest singular esdeveniment.

 

Un dels moments més esperats del Mercat va ser la 1a Embarrocat d’Aitona, una de les grans novetats de la cita d’enguany. El Club d’Atletisme Aitona va reunir 300 atletes vinguts d’arreu de Catalunya i de diferents països i comunitats autònomes que van participar de dues curses competitives de 5 i 10 quilòmetres i una caminada popular de 7 km per l’entorn del municipi.

 

Al llarg de la jornada, a més, els visitants del Mercat també van poder informar-se a la parada de Fruiturisme de les novetats que presenta enguany el projecte i van gaudir de propostes com l’espectacle ‘Dragon ST’, exposicions a la capella de Sant Gaietà i a l’entrada de Casa Pilar de Gaya, la descoberta de racons emblemàtics de la vila com ‘Lo Caño’, espectacles de carrer, el carrusel mecànic, un taller infantil amb una desgranadora de blat de moro i un molí mecànic per fer farina, mostres d’artesans moliners o un taller d’elaboració d’espelmes de canya de riu per immersió tornaran a fer les delícies dels nens i nenes i adults.

 

Des de l’Ajuntament d’Aitona es dóna les gràcies a totes les persones i entitats que, ja sigui amb la seva assistència o amb la seva col·laboració en l’organització d’activitats i/o parades, han fet possible l’èxit d’aquesta nova edició del Mercat Barroc de la Baronia d’Aitona. I desitja a tots els veïns i veïnes de la vila que hagin gaudit d’una feliç Festa Major de Sant Gaietà.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 283
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.