L’Ajuntament reforma íntegrament el camí del Curt PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori ha destinat enguany una partida de 60.000€ per arranjar el paviment i les cunetes d’aquest i de diferents vials del municipi.

 

20180727_110308


L’Ajuntament d’Aitona segueix donant compliment al Pla de Millores de Camins Municipals engegat l’any 2017 amb l’objectiu de dotar el poble d'una xarxa de camins segura, accessible, plenament transitable i que doni resposta a les necessitats dels agricultors i la població.

 

Així, el consistori ha endegat recentment una nova actuació de condicionament dels camins del terme municipal que ha implicat en aquesta ocasió el camí Curt, on s’hi ha dut a terme l’habilitació d’un nou paviment asfàltic.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, emmarca aquest projecte en la voluntat de l’equip de govern de “donar continuïtat a un dels projectes més estratègics del mandat en termes de mobilitat, seguretat i cohesió territorial”. En aquest sentit, l’Ajuntament ha destinat enguany una partida de 60.000€ per arranjar el paviment i les cunetes de diferents vials del municipi.


L’actuació al camí del Curt, finalment, se suma als treballs d’arranjament impulsats al llarg dels darrers mesos en espais com les costes del Calvari, de Nena i del Barranc, i que han permès resoldre les importants deficiències que patien aquests vials com a conseqüència del desgast produït per la circulació diària de vehicles de gran tonatge.

 
Aitona recorda el treball fotogràfic fet per Robert Capa al municipi durant la Guerra Civil PDF Imprimeix Correu electrònic

La vila ha acollit una conferència i una visita guiada al voltant de les fotografies i els espais retratats pel famós fotoperiodista hongarès durant la batalla del cap de pont de Seròs.

 

20180718_180510


El curs ‘El patrimoni bèl·lic del Baix Segre. El front del Segre’, organitzat pels serveis d’Arqueologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i inclòs en el programa d’activitats d’estiu de la Universitat de Lleida, encara aquesta setmana el seu tram final.

 

La formació, iniciada el passat 2 de juliol i que és previst que finalitzi aquest proper divendres dia 20, va celebrar a Aitona la seva primera setmana de treball; i aquest dimecres 18 de juliol va tornar al municipi per oferir una conferència i una visita guiada al voltant del treball fotogràfic del fotoperiodista Robert Capa fet a la vila durant la Guerra Civil.

 

20180718_190930

 

La xerrada, titulada ‘Robert Capa al Baix Segre’ i conduïda per Pol Galitó, va tractar el desenvolupament de la batalla del cap de pont de Seròs (del 6 al 12 de novembre de 1938); una contraofensiva republicana fracassada que va esdevenir l'últim episodi dels combats en el front del Segre. El fotoperiodista Robert Capa –batejat com el fotògraf de guerra més important del món- va fotografiar aquesta contraofenisva des d’Aitona durant el 6 de novembre de 1938, i les seves instantànies van omplir pàgines en publicacions d’arreu del món com Regards, Life, Match i Picture Post.

 

Finalment, la jornada es va completar amb una visita guiada que va repassar el recorregut i els espais que Robert Capa va seguir durant la seva estada a Aitona i que va il·lustrar durant la batalla del cap de pont de Seròs.

 
Entra en funcionament el nou servei d’àrees completes de contenidors PDF Imprimeix Correu electrònic

Durant els propers dies s’habilitaran els nous contenidors a les 24 àrees completes establertes arreu del municipi, així com 6 petites illes completes de contenidors al casc antic. Amb aquest nou model l’Ajuntament aposta per millorar les dades de reciclatge i de recollida selectiva a Aitona.

 

Cartell_nou_model_de_residus


Dijous 19 de juliol ha entrat en funcionament a Aitona el nou servei d’àrees completes de contenidors amb l’habilitació de 24 noves àrees completes de contenidors –totes elles amb els cinc contenidors (orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i resta)- en diferents punts de la vila; i 6 petites illes completes de contenidors al casc antic, per tal que els residents d’aquesta zona puguin accedir còmodament a la selecció dels seus residus.

 

Amb aquest nou servei el consistori té com a objectiu millorar les dades de reciclatge i de recollida selectiva a Aitona, optimitzar el servei que es presta als ciutadans, abaratir els costos de la recollida i combatre de forma efectiva els abocaments il·legals de residus, restes vegetals i voluminosos a la via pública.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “som conscients que el canvi de model pot provocar durant les primeres setmanes algunes confusions i incomoditats que amb el temps, però, quedaran plenament resoltes”.


En aquesta línia, Pujol afegeix que “agraïm per avançat la comprensió, suport i implicació de tota la ciutadania en aquesta iniciativa que a mig i llarg termini estem convençuts que generarà uns enormes beneficis mediambientals i econòmics per al poble i una clara millora en el benestar col·lectiu”.


Per això, amb el propòsit d’implicar els aitonencs i aitonenques, resoldre els possibles dubtes i donar a conèixer el nou servei de recollida de residus, l’Ajuntament durà a terme al llarg dels propers dies campanyes informatives sobre el funcionament i característiques d’aquest nou model, que va ser l’opció més votada pels veïns i veïnes del municipi el passat 2016 en l’enquesta ciutadana organitzada pel consistori.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 293
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.