L’Ajuntament recupera la pila on van ser batejats Santa Teresa Jornet, Francesc Palau i Josep Camí PDF Imprimeix Correu electrònic

La pila baptismal, de la qual es desconeixia el seu parador, ja ha estat reposada al baptisteri de l’església de Sant Antolí.

 

IMG_2773


L’església de Sant Antolí compta des d’aquesta setmana amb la pila baptismal original on van ser batejats Santa Teresa Jornet, el Beat Francesc Palau i el Beat Josep Camí. Aquesta pila, que es creia perduda, va ser lliurada la setmana passada per un veí de Seròs que la tenia al seu domicili, i ja ha estat reposada en el seu lloc original, al baptisteri de la parròquia. L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va anunciar el retorn de la pila baptismal el dissabte 29 d’abril, en el marc dels actes del triduo en honor a Santa Teresa Jornet.

 

“Per a Aitona i la comunitat cristiana del poble aquesta pila baptismal té un valor que va molt més enllà de material”, assegura l’alcaldessa. “Es dona la circumstància que els tres religiosos més importants del municipi van rebre el seu primer sagrament en aquesta pila, una pila de la qual només es conservaven fotografies i en molt mal estat. És un goig poder tenir-la de nou amb nosaltres”.

 

L'Ajuntament d'Aitona, a més, va lliurar a la parròquia un quadre amb una fotografia restaurada de la pila original que també va ser col·locada a la zona del baptisteri, juntament amb un text gravat en un vinil. El bisbe emèrit de la Diòcesi de Lleida, Joan Piris, i el mossèn de la parròquia van agrair públicament l'alcaldessa la seva dedicació i esforç en els parlaments posteriors a la missa.

 

Durant els actes del triduo en honor a Santa Teresa, organitzat amb motiu del 175è aniversari del seu naixement, també es va inaugurar dissabte la casa museu de la Congregació en l'antiga casa hort de les Germanetes.

 

Fotos de la inauguració de la casa museu de la Congregació

 
Aitona celebra el triduo en honor a Santa Teresa de Jesús Jornet PDF Imprimeix Correu electrònic

Els actes s'organitzaran entre divendres 27 i diumenge 29 d'abril, amb motiu de la celebració del 175è aniversari del naixement de la Santa.

 

Consulta el programa complet.

 

Flyer_A5_Triduo-Sta-Teresa-Jornet_Aitona_03-001

 
L’Associació Romanesa neteja l’arbrat de l’entorn de l’antic camp de futbol PDF Imprimeix Correu electrònic

L’entitat torna a demostrar el seu respecte i compromís amb la natura i l’espai públic d’Aitona.

 

094113b5-88c7-4ca8-a3f3-944963e8f09f


Com ja és un fet habitual, l’Associació Romanesa d’Aitona ha realitzat de manera desinteressada la neteja i poda de l’arbrat i la vegetació que es troba a la zona de l’antic camp de futbol. Aquesta iniciativa contribueix a minimitzar el risc d’incendis forestals durant els mesos de més calor i, al mateix temps, a millorar la imatge d’aquest entorn natural a prop del riu Segre.

 

L’Ajuntament d’Aitona agraeix aquesta nova mostra de solidaritat de l’Associació Romanesa, una entitat que ha demostrat reiteradament el seu compromís amb la natura i l’espai públic.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 283
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.