Els aitonencs s’impliquen en la salut ciutadana PDF Imprimeix Correu electrònic

Un total de 25 persones han cursat aquest mes de novembre el taller de primers auxilis impulsat per l’Ajuntament. El consistori, en paral·lel, ja treballa en l’organització d’un curs de maneig de desfibril·ladors.

 

2016-11-25_20.13.44


L’Ajuntament d’Aitona, amb l’objectiu de seguir aportant eines i mecanismes als veïns i veïnes i al teixit associatiu municipal, ha organitzat aquest mes de novembre un curs intensiu de primers auxilis. La formació s’ha dividit en tres sessions (dies 4, 18 i 25 de novembre) i hi han pres part un total de 25 persones.

 

A través del taller de primers auxilis, els aitonencs han adquirit els coneixements més elementals per poder oferir una ajuda eficaç a les persones que es troben en situació d’emergència, ja sigui per accident o malaltia. A més, han après a prevenir accidents aplicant els procediments i tècniques més adequades en l’autoprotecció i suport als primers auxilis, a identificar i resoldre situacions d’urgència vital, i a afrontar els primers minuts decisius amb la màxima seguretat. A la finalització del curs, els alumnes han rebut un títol acreditant la realització del mateix.

 

Imma Benages, regidora de Joventut i Esports, assegura que “és molt positiu que els nostres veïns i veïnes i entitats s’impliquin tan activament en activitats formatives com aquestes que són tan vitals per a la comunitat”. En aquest sentit, Benages, que va adreçar unes paraules d’agraïment als alumnes durant la darrera sessió del taller, va avançar que l’Ajuntament ja treballa en el disseny d’un futur taller per al maneig de desfibril·ladors.

 

El taller de primers auxilis s’afegeix a l’ampli ventall d’activitats formatives, culturals i esportives per a totes les edats que l’Ajuntament d’Aitona posa a disposició dels aitonencs aquest curs 2016/17 amb l’objectiu de contribuir a fer del municipi una vila més dinàmica, activa i cohesionada socialment. Per a més informació us podeu adreçar a l’Ajuntament o trucar al telèfon 973 79 40 10.

 
Aitona acull la visita d’un grup d’estudiants coreans PDF Imprimeix Correu electrònic

La delegació asiàtica ha conegut de primera mà aquest dissabte les instal·lacions de la cooperativa Fruitona i ha fet un tast de productes propis com el préssec. Consulta l'àlbum complet de fotografies.

 

b4ae722f-63c2-4dc3-8d32-94fb4a40aef8

 

En el marc del projecte Fruiturisme de difusió del món de la fruita dolça impulsat de forma pionera per l’Ajuntament d’Aitona, la vila ha acollit aquest dissabte 26 de novembre la visita d'un grup de 32 estudiants universitaris d'agricultura provinents de Corea del Sud.

 

L’activitat ha arrencat a les 13 h. amb un dinar al restaurant Can Joan on els estudiants han pogut gaudir gaudir de diferents propostes gastronòmiques que tenien com a comú denominador la fruita dolça aitonenca. Un cop finalitzat el dinar, la delegació ha pres part d’una visita guiada per les instal·lacions de la cooperativa Fruitona, on ha pogut conèixer de primera mà el món fructícola i el procés de producció de fruita dolça de pinyol que duu a terme Fruitona: nectarines, préssecs, paraguaià, platerines, albercoc i codony. Durant la trobada, la delegació coreana també ha sabut de l’evolució de la cooperativa des del seu naixement l’any 1985 –a càrrec d’una cinquantena de productors de fruita dolça d’Aitona- i ha fet un tast de productes propis com el préssec.

 

Des de l'Ajuntament es dóna les gràcies a la gent de Fruitona per la seva hospitalitat i es desitja als estudiants coreans una feliç estada a Catalunya.

 

15219374_1335786069778307_5159314275517370209_n

 

50e7921d-2950-4305-9e82-7b02e519388c

 

60fab9ab-bc8c-446e-af83-e71e1c896709

 

38e761e0-64c9-44a4-847c-f317b5b2d454

 
Manifest en motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la Violència Envers les Dones PDF Imprimeix Correu electrònic

Aitona s'adhereix aquest divendres 25 de novembre al Dia Internacional per a l'eliminació de la Violència Envers les Dones

 

6490-wxh

 

Avui, 25 de novembre, les administracions i la societat civil tornem a aplegar-nos per manifestar, una vegada més, el nostre rebuig a la violència masclista i per fer pública la nostra ferma voluntat de treballar fins eradicar-la.

 

Un any més som aquí per fer palès que els drets de les dones són drets humans i que el fet de vulnerar-los, més enllà de la irracionalitat, la injustícia i la crueltat, significa una manca de reconeixement de l’autoritat i de la llibertat de les dones.

 

És imprescindible, per tant, posar en valor el paper històric i pioner dels moviments feministes i dels grups de dones que van denunciar públicament la violència masclista i van crear grups de suport i d’assessorament a les dones que la patien.

 

D’aleshores ençà, el rebuig social no ha parat de créixer i les mesures impulsades des de les administracions públiques per donar-hi resposta han augmentat.

 

Així, a Catalunya, ens hem dotat com a país de la Llei 17/2015 d’Igualtat efectiva de dones i homes, que defineix els canvis a fer per eliminar tot allò que ens allunya de l’equitat entre homes i dones en els diferents ordres de la vida, pública i privada. Tot i això, lamentablement una sentència del Tribunal Constitucional ha anul·lat alguns articles concebuts per promoure la igualtat al món laboral.

 

Aquesta sentència és un entrebanc en la promoció dels drets de les dones perquè a Catalunya volem avançar respecte a les nostres competències. En aquest sentit, no podem obviar que és en l’àmbit de les relacions laborals on encara perviuen, a dia d’avui, moltes discriminacions que allunyen les dones d’una situació d’igualtat efectiva respecte els homes. És per això, que les polítiques d’igualtat de gènere són un eix estratègic del país que construïm conjuntament des de les institucions públiques i la societat civil.

 

També, l’acompliment de la Llei catalana 5/2008, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprofundeix en l’aplicació d’un model que aposta per la creació i enfortiment d’una xarxa pública de recursos i serveis i amb una sèrie de drets reconeguts per a totes les dones que es troben en situació de violència masclista.

 

El desplegament normatiu d’aquests darrers anys ha permès desenvolupar un model d’abordatge integral adreçat a millorar l’atenció i la recuperació de les dones i també a avançar en la detecció de casos i en la prevenció de la problemàtica.

 

Aquest any, les institucions signants volem denunciar, de manera especial, les violències sexuals, perquè són la màxima expressió de la dominació patriarcal envers les dones. En aquest sentit, i malgrat els progressos respecte de la igualtat formal entre dones i homes, les violències sexuals no són socialment contestades de manera contundent, ans al contrari, la prevalença del sexisme en l’ordre simbòlic hegemònic de la nostra societat indueix a qüestionar la dona víctima de l’agressió.

 

Mostra d’això, són les dades i estudis que indiquen que una part de la joventut no percep l’existència de desigualtats entre homes i dones i no identifica determinades conductes d’abús i control com a formes d’exercir violència masclista. Actituds d’imposició, de menyspreu, amenaces, humiliacions, gelosia... s’instal·len com a pràctiques normalitzades en les relacions i les creences tradicionals al voltant de l’amor romàntic afavoreixen aquesta tolerància juvenil cap a la violència masclista.

 

Respecte de les violències sexuals, tots els missatges han coincidit en la necessitat que les dones vigilem, perquè l’imaginari actualment vigent ens responsabilitza. En aquest moment històric, però, és imprescindible construir models culturals que reprovin les violències sexuals en totes les seves manifestacions i desautoritzin l’apologia d’aquestes violències.

 

Així, la denuncia a la Fiscalia de deu blocs i cinc vídeos d'internet que incitaven a la violència masclista i que acumulaven més d'un milió de visites, per part del Consell Audiovisual de Catalunya i del govern, és un pas molt important que ens encoratja a treballar en aquesta línia.

 

Per això, és imprescindible un canvi de valors que permeti superar l’androcentrisme que nega la presència i les aportacions de les dones a la societat, i que imposa uns estereotips i rols de gènere basats en la infravaloració de tot el que està relacionat amb la feminitat. És necessari que sumem les voluntats i els sabers dels moviments feministes i grups de dones, i que comptem amb la implicació de tota la ciutadania, que a través d’accions col·lectives i individuals, actuen per eradicar aquesta xacra social.

 

Les institucions i administracions públiques hem de cooperar per implantar un model d’abordatge respectuós amb la llibertat de les dones, reparador del dany i innovador amb la difícil tasca de prevenir la violència masclista fins eradicar-la definitivament.

 

I avui, 25 de novembre, ens fem nostra la frase de la reconeguda vocalista Nina Simone que afirmava: la llibertat per a mi és no tenir por.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 217
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.