Aitona celebra Sant Jordi amb la presentació del conte ‘Tano i Tina’ PDF Imprimeix Correu electrònic

Ja es coneixen els guanyadors del VIII Concurs de Punts de Llibre, enguany amb la temàtica dels gegantons. Més fotos aquí


WhatsApp_Image_2018-04-23_at_19.52.04


Aitona va celebrar la Diada de Sant Jordi la tarda del dissabte 21 d’abril amb un conjunt d’activitats organitzades per l’Ajuntament que van tenir una gran acollida. La més destacada va ser la presentació del primer conte dedicat a la vila i que porta per títol Tano i Tina, escrit per l’aitonenc Ricard Roca i il·lustrat per Francesc Xavier Morell, també veí del municipi. Ambdós van assistir a l’escenificació de la història que van interpretar els veïns del poble.

 

El conte explica com una noia i un noi del poble d’Aitona van aconseguir terra per poder plantar els arbres fruiters de les garres d’un ferotge gegant que la tenia al seu jardí.

 

L’acte va ser introduït per l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, qui va recordar l’origen dels gegantons Tina i Tano i va agrair als autors la seva contribució, en forma de conte il·lustrat, al poble d’Aitona. El conte, imprès per la Diputació de Lleida, va ser repartit entre tots els assistents.

 

IMG_9341

 

Les activitats de la Diada de Sant Jordi van continuar amb coca i xocolata i l’actuació del pallasso Tortelini, que amb el seu humor i els seus trucs de màgia va delectar petits i grans. En acabar, es va realitzar el lliurament de premis del VIII Concurs de Punts de Llibre, uns punts de llibre que realitzen cada any els infants del poble. Enguany, la temàtica eren els gegantons.

 

Els guanyadors del VIII Concurs de Punts de Llibre 2018 han estat:

Premi P3/P4: Mariam Zeghli

Premi P5: Alba Sánchez

Premi Cicle Inicial: Joel Pérez

Premi Cicle Mitjà: Aina Moré

Premi Cicle Superior: Aymane Mounir

 

L’Ajuntament d’Aitona vol expressar el seu agraïment a totes les persones que van fer possible la jornada, molt especialment a les treballadores de la llar d’infants Els Tabollets –la Fanny, la M. Rosa, la Joana, la M. Pilar, el Josep Filella, la Mercè, la Chaima i l’Anna M.–, que van representar tan i tan bé el conte Tano i Tina.

 
Comencen les obres de repavimentació i substitució de canonades en un tram del carrer del Portal PDF Imprimeix Correu electrònic

L’actuació es realitza en el tram comprès entre el carrer de la Vall i el número 24 del carrer del Portal.

 

Foto1


L’Ajuntament d’Aitona ha iniciat en els últims dies les obres de repavimentació, substitució de les canonades de la xarxa general d’aigua potable i substitució de la xarxa de clavegueram en un tram del carrer del Portal, en concret el tram comprès entre el carrer de la Vall i el número 24 del mateix carrer del Portal. El mal estat que presenta aquest via, una de les principals vies de sortida del municipi des del casc antic, ha obligat l’Ajuntament a refer-lo de nou. Es tracta d’una obra important, amb un cost de 60.000 euros, dels quals una part ha estat subvencionada per la Diputació de Lleida

.

L’actuació consisteix, en primer lloc, a substituir les dues canonades existents de la xarxa general d’aigua potable per una nova canonada de polietilè de 110cm de diàmetre. També se substitueix la xarxa general de clavegueram, ja que es tracta d’una canonada de formigó que pateix moltes fuites i provoca assentaments al vial. S’hi construiran dos pous de registre, un per connectar el tram a substituir amb la xarxa existent provinent del carrer Costa i un pou intermedi.

 

Foto2

 

Aquesta actuació també s’aprofitarà per repavimentar aquest tram de via i millorar el seu estat, ja que actualment presenta molts pedaços i talls a conseqüència de les reparacions puntuals que s’han anat fent en les canonades de la xarxa general d’aigua potable i de la xarxa general de clavegueram. Així mateix, l’obra també contempla l’enderroc de la vorera i la construcció d’una plataforma única amb llamborda de formigó i amb pendent cap al centre del carrer per tal de conduir les aigües pluvials.

 

Segons l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, són unes obres necessàries degut a l’important degradació que ha patit la via en els últims temps: “El mal estat que presenta el carrer del Portal en aquest tram afecta la seguretat i confortabilitat dels veïns i del trànsit rodat. Calia fer una obra integral que solucionés definitivament els problemes que s’hi han produït en els últims anys per tornar a tenir el carrer en bones condicions”.

 
Quim Masferrer presentarà a Aitona el seu últim espectacle, ‘Bona gent’ PDF Imprimeix Correu electrònic

El muntatge es podrà veure el divendres 18 de maig, a les 22 hores. Serà un dels actes de la Festa Major de Sant Gaietà.

 

29790640_767135016823478_3336522052289953792_n


L’actor i director teatral Quim Masferrer portarà el seu nou espectacle ‘Bona gent’ a Aitona. Serà el divendres 18 de maig, a les 22 h, quan el conegut presentador del programa de televisió ‘El foraster’ presentarà al Pavelló Poliesportiu d’Aitona el seu nou muntatge. ‘Bona gent’ es defineix com un espectacle “únic i impossible de repetir perquè el públic n’és el protagonista. Un protagonista, o millor dit: molts protagonistes, que escriuran l’argument d’aquesta experiència”. L'espectacle serà un dels plats forts de la Festa Major de Sant Gaietà.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 283
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.