Aitona es dotarà amb un nou Centre de Serveis per a la gent gran PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament habilitarà aquest nou servei a les instal·lacions de l’antic col·legi Francesc Feliu. Els treballs es previst que comencin a principis del 2019.

 

Centre_de_Serveis


L’Ajuntament d’Aitona té fixada com una de les seves prioritats prestar als veïns i veïnes de més edat del municipi eines i equipaments que permetin fomentar i garantir la seva educació en el lleure i la cultura i la vida associativa del municipi.

 

En aquesta línia de treball, el consistori i la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord per a la desafectació de les instal·lacions de l’antic col·legi Francesc Feliu –de titularitat municipal- que permetrà a l’Ajuntament utilitzar-les com a nou centre d’assistència municipal a les persones grans. Així, un cop aprovat el projecte, l’objectiu és donar el tret de sortida als treballs d’adequació a principis del 2019.


Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “amb aquest nou equipament apostem com a equip de govern per potenciar i aprofitar un espai municipal que fins ara es trobava en desús”. Pujol, a més, avança que el pla neix amb el doble objectiu de “donar resposta de forma prioritària a una de les principals necessitats del col·lectiu de gent gran de la vila” i “garantir el benestar de tots els veïns i veïns tot oferint-los un espai plenament adaptat a les seves necessitats i interessos”.

 

L’alcaldessa, finalment, assegura que “per a municipis com el nostre és cabdal poder comptar amb equipaments i serveis de primer nivell com la Llar d’Infants o el futur Centre de Serveis”.

 

Així, el nou Centre de Serveis és previst que ofereixi serveis de cuina, bugaderia i s’hi aniran sumant prestacions, com podologia o perruqueria a mesura que hi hagi demanda. La intenció, a més, és que les persones grans puguin estar-se al centre durant tot el dia, ja que no serà residència d’interns.

 
L’Ajuntament reforma íntegrament els camins del Calvari, de Nena i del Barranc PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori ha destinat una partida de 60.000€ per arranjar el paviment i les cunetes d’aquests vials que uneixen el nucli d’Aitona amb la banda nord del terme municipal.

 

COSTA_DE_NENA_1


L’Ajuntament d’Aitona segueix donant compliment al Pla de Millores de Camins Municipals engegat l’any 2017 amb l’objectiu de dotar el poble d'una xarxa de camins segura, accessible, plenament transitable i que doni resposta a les necessitats dels agricultors i la població.

 

En aquest sentit, el consistori ha endegat una nova actuació de condicionament de diferents camins del terme municipal que impliquen en aquesta ocasió les costes del Calvari, de Nena i del Barranc.

 

COSTA_DEL_CALVARI_1

 

Així, l’Ajuntament ha destinat una partida de 60.000€ per fer front a l’arranjament íntegre del paviment i de les cunetes d’aquests tres vials que uneixen el nucli amb la banda nord del terme municipal, que presenten un elevat volum de trànsit, i que patien importants deficiències com a conseqüència del desgast produït per la circulació diària de vehicles de gran tonatge.

 

Per tot plegat, els treballs han consistit en l’habilitació d’un nou paviment asfàltic amb reg d'imprimació termoadherent i en la neteja i restauració de les cunetes.

 
La campanya ‘Aitona en Fruita’ oferirà aquest estiu noves rutes pels camps fruiters del municipi PDF Imprimeix Correu electrònic

La campanya s’ha presentat a la seu de la Diputació de Lleida amb la participació de l’alcaldessa Rosa Pujol; el president de la Diputació, Joan Reñé; el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre; i la tècnica de Turisme del consistori, M. Dolors Pelegrí.

 

Presentaci_de_la_campanya_AItona_en_Fruita


Després de l’èxit de les campanyes ‘Aitona en Flor 2018’ i ‘Aitona en Fruita 2017’ , l’Ajuntament d’Aitona aposta per impulsar, per segon any consecutiu, la temporada de promoció turística ‘Aitona en Fruita’, centrada en el moment de la collita de la fruita. L'objectiu d’aquesta iniciativa, que enguany s’ha batejat amb el lema ‘Gust per la fruita’, és continuar difonent els valors fructícoles d’Aitona i del conjunt de les Terres de Lleida. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “el nostre objectiu és consolidar les temporades de la flor i de la fruita, any rere any, amb nou contingut”.

 

Mentrestant, Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, posa en valor la tasca de l’equip de govern i de tots els pagesos i les guies participants per la seva “capacitat única d’exportar i ensenyar el món agrícola i fruiter arreu del territori i fora de les nostres fronteres a través d’iniciatives pioneres i originals com Fruiturisme”. I en la mateix línia, Juli Alegre, director del Patronat de Turisme de la Diputació , explica que “Fruiturisme s’ha guanyat a pols convertir-se en el pal de paller de la fruita del Baix Segrià”.

 

Cartell_Aitona_en_Fruita_2018

 

Una proposta de rutes per conèixer de primera mà el territori


Durant el mes de juliol es duran a terme diferents visites guiades pels camps fructícoles que formen part de la campanya ‘Aitona en Fruit’. En aquestes visites, a les quals es podrà accedir amb reserva prèvia –enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la i que tindran places limitades per garantir una atenció personalitzada, els visitants gaudiran de l’acompanyament i de les explicacions dels pagesos de la zona.

 

Així, la temporada ‘Gust per la fruita’ dóna continuïtat a les diferents etapes del cicle de vida de l’arbre fruiter. En aquest sentit, les rutes d’estiu oferiran la possibilitat de conèixer de prop els camps de fruita. Els visitants podran gaudir, a través de la seva pròpia experiència, del procés de recol·lecció, les tasques dels pagesos i despertar els sentits amb el tast de la fruita recent collida de l’arbre. En aquesta línia, la tècnica de Turisme del consistori, M. Dolors Pelegrí, avança que “tots aquells qui s’acostin durant el mes de juliol a Aitona coneixeran de primera mà qüestions d’interès com el rol de la nostra pagesia o el moment òptim de recollida de la fruita”. A més, al final de cada visita, els assistents tindran l’oportunitat de comprar fruita acabada de collir.

 

Els visitants també podran complementar aquesta experiència amb altres rutes que es poden fer per lliure, ja sigui en bicicleta o a peu, i que estan totalment senyalitzades, com la Ruta de l’arbre fruiter o la Ruta de Serra Brisa, visites a elements patrimonials o arqueològics o gaudir del recorregut que ofereix Aitona com a turisme religiós.

 

Des de l’Ajuntament d’Aitona es convida tothom a conèixer, en primera persona, l’experiència única i singular del procés de recol·lecció de la fruita, una mostra del teixit econòmic i de la manera de ser de les Terres de Lleida.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 10 de 290
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.