L’Ajuntament sol·licita que la casa i la cova del Pare Palau esdevinguin BCIL PDF Imprimeix Correu electrònic

 

El consistori aitonenc trasllada la proposta al Consell Comarcal del Segrià, òrgan que té les competències d’atorgar la categoria de Bé Cultural d’Interès Local.

 

cova-Aitona


Amb la voluntat de protegir, defensar i garantir la preservació del patrimoni cultural i eclesiàstic d’Aitona, el govern municipal va aprovar en sessió plenària la petició al Consell Comarcal del Segrià perquè declari la casa i la cova del Pare Palau com a Béns Culturals d’Interès Local. L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, assegura que “la figura del Beat Francesc Palau és un actiu religiós de gran valor per a la vila, per això és fonamental que el seu llegat, que tan bé han sabut conservar les germanes Carmelites Missioneres Teresianes, assoleixi aquesta categoria de protecció del patrimoni cultural català”.

 

Francesc Palau Quer, fill d’Aitona que nasqué el 29 de desembre del 1811, va assolir una gran trajectòria eclesiàstica com a missioner, apòstol i fundador de les Congregacions dels Carmelites Descalços Terciaris, que posteriorment van donar origen a les Germanes Carmelites Missioneres i les Carmelites Missioneres Teresianes. Juntament amb Santa Teresa de Jesús Jornet i el Beat Josep Camí, també nascuts a Aitona, el Beat Francesc Palau Quer representa una de les figures religioses més rellevants del Segrià. És, per aquest motiu, que el consistori municipal demana un reconeixement més per tal d’honorar la seva obra declarant la seva casa i la cova com a Béns Culturals d’Interès Local.

 

L’Ajuntament d’Aitona també vol posar de manifest el seu agraïment a les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes, ja que tenen a càrrec seu la cura i conservació de la casa natal del Pare Palau, una edificació senzilla de principis del segle XIX. Aquesta comunitat religiosa va restaurar l’immoble i el va transformar en una casa-museu apta per a la visita de totes aquelles persones interessades en conèixer la figura del Pare Palau. D’aquesta manera, i en paraules de Pujol, “l'excel·lent tasca de la congregació ha permès transmetre els valors del Beat Francesc Palau, i també ha facilitat que aitonencs, visitants i institucions reconeguin la seva obra”.

 

Les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes també tenen cura de la cova situada als afores del poble, un indret en el qual Francesc Palau hi vivia molts moments de reflexió i retirada espiritual. La cova és l’espai més antic de tot el recinte de la congregació i consisteix en el tancament perimetral d’un entrant natural rocós al peu d’un vessant. El Pla especial urbanístic en l’àmbit de la cova del Pare Palau i l’entorn de l’ermita de Sant Joan de Carratalà d’Aitona, aprovat definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme i publicat al DOGC, ja va establir que cal reconèixer i protegir aquest espai dins de la categoria de Bé Cultural d’Interès Local. Per això, el consistori aitonenc trasllada la proposta al Consell Comarcal del Segrià per tal que doni resposta a l’alt interès generat per aquest indret.

 

Casa-Natal-Pare-Palau

 
El Carnaval d'Aitona, el 25 de febrer! PDF Imprimeix Correu electrònic

Com cada any, s'espera una gran participació i implicació per part de molts veïns i veïnes de la vila i entitats locals. La festa estarà organitzada per l'Ajuntament amb la inestimable col·laboració de la Penya els Tabolls.

 

Consulta aquí el díptic del Carnaval 2017.

 

Cartell_Carnaval_2017

 
Aitona acull la primera prova del Campionat de Catalunya de Trial Open PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La cita esportiva, que comptarà amb la participació de més de 70 pilots, tindrà lloc el pròxim diumenge 12 de febrer a partir de les 9 hores

 

Trial_imatge

 

El MotoClub Aitona organitza, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Motociclisme, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Aitona, la primera de les sis proves del Campionat de Catalunya de Trial Open. Per tercer any consecutiu, el municipi acull aquesta disciplina esportiva en què els i les pilots mostren les seves habilitats superant tota mena d’obstacles.

 

Per a l’edició d’enguany, els organitzadors han preparat una prova en què hi haurà 12 espais diferents repartits pel municipi aitonenc. La zona esportiva, on s’habilitarà també el paddock, servirà com a punt d’inici de la prova a partir de les 9 hores. A més, al marge de la participació de més de 70 pilots, aquesta cita comptarà amb la presència, com a convidat, de l’Arnau Farré, pilot d’elit que competeix en la màxima categoria del trial i representa el MotoClub Aitona en els àmbits estatal i mundial.

 

D’aquesta manera, el municipi es consolida com a punt de referència del trial i posa de manifest la voluntat del govern local de promocionar entre els aitonencs i les aitonenques la pràctica esportiva. En aquest cas, a més, la participació del MotoClub Aitona evidencia també la importància de la implicació del teixit associatiu per a la promoció i organització dels esdeveniments que es duen a terme a la vila.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 2 de 217
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.