Aitona acull el tret de sortida del cicle de conferències de l’Aula d’Extensió Universitària PDF Imprimeix Correu electrònic

Totes les persones interessades en participar del programa de xerrades poden formalitzar la seva inscripció a les oficines municipals de l’Ajuntament.

 

conf4


La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Aitona va ser seu la setmana passada de la xerrada ‘Ciència i transformació dels hàbits socials en les societats actuals’, la sessió inaugural del cicle de conferències 2018-2019 de l’Aula d’Extensió Universitària Baix Segre.

 

La trobada, a càrrec de Cristina Solé, professora de l’UDL del Departament de Filologia Clàssica Francesa i Hispànica, va comptar amb una gran assistència per part dels veïns i veïnes del municipi i va permetre als assistents conèixer les principals pautes per a poder entendre les societats actuals.

 

Ara la propera conferència tindrà lloc a Torres de Segre el dia 25 d’octubre, amb el títol ‘Pompeu Fabra, un segle després: una visió des de Ponent’ i a càrrec de Ramon Sistac, professor de l’UDL del Departament de filologia catalana i comunicació. En aquest sentit, totes les persones interessades en participar del programa de xerrades poden formalitzar la seva inscripció a les oficines municipals de l’Ajuntament d’Aitona.

 

L’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran promou la formació i capacitació de la gent gran mitjançant conferències realitzades per persones rellevants en el seu àmbit de coneixement. Són tanmateix una eina molt enriquidora per fomentar l’envelliment actiu i per enfortir les relacions socials entre persones grans.

 
Participa aquest curs de les activitats culturals i esportives d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament ha confeccionat per aquest curs 2018/2019 un ampli i variat programa de propostes dirigides a tots els públics. Les inscripcions per als diferents tallers es poden presentar fins al 9 d'octubre.

 

Descarrega't ja el programa complet d'activitats.

 

Cartell_programa_dactivitats_culturals_i_esportives_2018

 
Aitona rep la visita del subdelegat del govern a Lleida PDF Imprimeix Correu electrònic

José Crespín s’ha reunit amb l’alcaldessa Rosa Pujol per conèixer de primera mà el projecte de Fruiturisme, el projecte del Pont del Riu i la immigració.

 

e3a24a8d-d4d4-4797-ab0b-5d5a7ccf743b


Dimecres 26 de setembre la vila d’Aitona va rebre la visita institucional de José Crespín, subdelegat del govern a Lleida. Crespín es va reunir amb l’alcaldessa Rosa Pujol per participar d’una sessió de treball conjunta on es van tractar diverses qüestions i projectes vinculats al municipi.

 

Pujol va felicitar al subdelegat del govern pel seu nou càrrec, que ostenta des del passat mes de juliol de 2018, i va emplaçar a José Crespín a potenciar les sinergies entre les dues administracions per tal de donar sortida i desenvolupar aquells projectes estratègiques per al creixement de la vila i per al benestar dels veïns i veïnes.

 

Així, entre els temes que es van posar sobre la taula hi havia el projecte del Pont del Riu, una infraestructura molt utilitzada per la pagesia aitonenca. Aprofitant la visita del subdelegat, l’Ajuntament va traslladar la importància de poder comptar amb el suport econòmic del govern en aquesta actuació prioritària i necessària.

 

En paral·lel, Rosa Pujol i la tinent d’alcalde també van presentar de forma detallada a José Crespín el projecte Fruiturisme -finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)-. En aquest sentit, es va posar èmfasi en la implicació que han tingut i tenen els diferents agents socials i econòmics de la vila –cooperatives, empresaris, voluntaris, guies...- en la promoció d’aquest projecte pioner.

 

Finalment, durant l'acte, també es va tractar la qüestió de la immigració al municipi. En aquesta línia, Pujol va assegurar que “en tant que administracions properes al ciutadà i responsables de prestar els serveis i equipaments més bàsics de la vida quotidiana, ajuntaments com el nostre constituïm sense cap mena de dubte els agents polítics que més directament requereixen d’eines i instruments útils per a la gestió eficaç de la diversitat que va associada al fenomen migratori.”


En acabar la visita, Rosa Pujol va valorar la trobada amb José Crespín de forma molt positiva i va definir la presència a Aitona del subdelegat del govern a Lleida com una “mostra de la bona entesa i l’estreta relació que existeix entre ambdues institucions.”

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 2 de 292
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.