Conclouen les obres de millora del sistema de captació i tractament d’aigües potables d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Una de les actuacions més destacades és la millora del sistema de connexions d’entrada i sortida del pantà a la potabilitzadora, que garanteix una millor seguretat. Els treballs han estat finançats parcialment per la Diputació de Lleida.

 

263bc857-2487-45a3-a13b-67c89982e2ab

 

Aquests darrers dies han quedat enllestides les obres de millora en el sistema de captació i tractament d’aigües potables de l’ETAP (Estació de Tractament d’Aigües Potables) municipal d’Aitona. Els treballs, subvencionats per la Diputació de Lleida amb una inversió de 28.000 euros, han consistit, fonamentalment, en dues actuacions principals. D’una banda, s’ha dut a terme la instal·lació d’un sistema de flotador que capta l’aigua de forma automàtica pocs centímetres per sota de la capa superficial. Aquest nou sistema evita que s’arrosseguin impureses flotants i repercuteix en una millor qualitat de l’aigua. D’altra banda, s’ha fet un arranjament integral del sistema de connexions en l’entrada i sortida del pantà a la potabilitzadora i la seva vàlvula de pas, substituint també els cargols i aixetes afectats per l’oxidació i la corrosió per uns altres d’acer inoxidable. Aquesta segona actuació té una gran importància a efectes de seguretat.

 

Les dues actuacions esmentades s’han vist complementades amb altres millores remarcables: s’ha instal·lat una electrovàlvula de purga d’aire del compressor de maniobra que obrirà seqüencialment a cicles temporitzats, buidant així l’aigua acumulada; s’ha homogeneïtzat també el dipòsit de distribució, bomba i canonada per evitar oscil·lacions de clor mitjançant una bomba submergible ubicada en un costat del dipòsit i una canonada d'acer que generarà una mescla de tot el volum; i s’ha instal·lat un Sistema d’Alimentació Ininterrompuda d’Energia Elèctrica (SAI) per tal que el sistema d’alarmes que actualment disposa la planta no s’interrompi en el cas que hi hagi un tall en el subministrament elèctric.

 

“Són totes accions encaminades a posar al dia un sistema de captació i tractament d’aigua que se’ns havia quedat obsolet”, afirma Rosa Pujol. I és que, tal com explica l’alcaldessa d’Aitona, “des de la construcció del pantà, l’any 1970, en època de l’alcalde Pere Palau Ibars, mai s’havia fet una actuació de millora d’aquestes característiques. Només s’havien fet tasques de neteja”. Aquella obra va ser executada aleshores per l’empresa ALNI SL d’Almacelles i va tenir un cost d’1.130.000 pessetes.

 
Aitona reclama la llibertat dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament ha acollit aquest migdia una concentració popular i pacífica.

 

c59b8679-fae9-43d8-9c6e-a72a50820377


Prop de 150 persones -entre elles veïns i veïnes d’Aitona, treballadors municipals i representants de l’equip de govern de l’Ajuntament- han participat avui dimarts 17 d’octubre al migdia d’una concentració popular i pacífica davant del consistori en suport al president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonats ahir dilluns 16 d’octubre acusats per un presumpte delicte de sedició.

 

La manifestació ha servit per fer públic el recolzament del municipi als dos presidents i per protestar contra la decisió judicial i la seva detenció i empresonament. En aquest sentit, l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha fet lectura durant l’acte d’un manifest impulsat conjuntament per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

 

Així mateix, el consistori aitonenc convida els veïns i veïnes a seguir participant activament de les diverses manifestacions silencioses i mobilitzacions que es duran a terme arreu del territori al llarg de la jornada.

 
L’Ajuntament presenta l’Aula d’Extensió Universitària del Baix Segrià PDF Imprimeix Correu electrònic

El programa es compon d’un total de vuit xerrades que començaran aquest dijous 19 d’octubre a Soses i que s’allargaran fins al 2018.

 

Presentaci_Aula_dExtensi_Universitria_del_Baix_Segri


La sala de plens de l’Ajuntament d’Aitona va acollir divendres 13 d’octubre a la tarda una reunió informativa sobre l’Aula d’Extensió Universitària Baix Segre. En la sessió es va donar a conèixer, entre d’altres, el programa de conferències del curs 2017-2018 que començarà aquest dijous 19 d’octubre al municipi de Soses.

 

El programa d’aquest cur es compon de vuit xerrades que es faran als municipis d’Aitona, Soses i Torres de Segre. Concretament, a Aitona se’n faran dues. La primera serà el 14 de desembre, a càrrec de l’economista Ramon Morell, i tractarà sobre Leconomia a Catalunya. L’altra serà una xerrada de Carles Giné sobre Què podem fer a casa nostra en favor del medi ambient?. Aquesta tindrà lloc el 8 de març de 2018.

 

L’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran promou la formació i capacitació de la gent gran mitjançant conferències realitzades per persones rellevants en el seu àmbit de coneixement. Són tanmateix una eina molt enriquidora per fomentar l’envelliment actiu i per enfortir les relacions socials entre persones grans.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 2 de 251
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.