Vine aquest divendres a la reunió informativa de l’Aula d’Extensió Universitària PDF Imprimeix Correu electrònic

En la sessió, que tindrà lloc a les 19.30 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, s’informarà sobre el nou programa de conferències del curs 2017-2018.

 

Captura

 

L’Ajuntament d’Aitona convoca els veïns i veïnes el divendres 13 d’octubre, a les 19.30 hores, a la Sala de Plens, a una reunió informativa de l’Aula d’Extensió Universitària Baix Segre. En la sessió es donarà a conèixer, entre d’altres, el programa de conferències del curs 2017-2018.

El programa d’aquest curs es compon de 8 xerrades que es faran als municipis d’Aitona, Soses i Torres de Segre. Concretament, a Aitona se’n faran dues. La primera serà el 14 de desembre, a càrrec de l’economista Ramon Morell, i tractarà sobre L’economia a Catalunya. L’altra serà una xerrada de Carles Giné sobre Què podem fer a casa nostra en favor del medi ambient?. Aquesta tindrà lloc el 8 de març de 2018.

 

L’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran promou la formació i capacitació de la gent gran mitjançant conferències realitzades per persones rellevants en el seu àmbit de coneixement. Són tanmateix una eina molt enriquidora per fomentar l’envelliment actiu i per enfortir les relacions socials entre persones grans.


 
Rosa Pujol adreça una carta a la subdelegada del Govern denunciat l’actuació policial PDF Imprimeix Correu electrònic

L’alcaldessa d’Aitona fa responsable “per omissió” a la senyora Inma Manso, subdelegada del Govern espanyol a Lleida, per no ordenar aturar la brutalitat policial patida pels veïns i veïnes de les terres de Lleida durant la celebració del referèndum d’autodeterminació el passat diumenge 1 d'octubre.

 

Consulta aquí la carta adreçada avui dimarts 3 d'octubre a la subdelegada del Govern espanyol a Lleida.

 

c4c24b01-2fe5-402c-8ca0-0676e3704e06

 
Resultats a Aitona del Referèndum d’autodeterminació PDF Imprimeix Correu electrònic

Un total de 966 veïns i veïnes van exercir al municipi el seu dret a vot al llarg de la jornada.

 

90a444c3-3c30-4724-99b9-b7be872041a7


Diumenge 1 d’octubre, un total de 966 persones van exercir en els col·legis electorals d’Aitona el seu dret a vot en el Referèndum d’autodeterminació convocat per la Generalitat de Catalunya. El ‘SÍ’ va ser l’opció més votada per part dels veïns i veïnes (909 vots). El ‘NO’ va rebre el suport de 36 persones; mentre que es van comptar un total de 17 vots en blanc i quatre de nuls.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, valora la participació ciutadana i assegura que “sempre és positiu i encoratjador veure com la ciutadania respon quan és cridada a les urnes per decidir sobre el seu futur”. En aquesta línia, Pujol agraeix la tasca dels voluntaris, membres de les meses i coordinadors que han garantit la neutralitat, imparcialitat i bon desenvolupament del procés”; així com la feina de suport dels grups polítics i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

 

Finalment, també posa en valor la demostració de civisme, valentia, respecte i compromís amb la democràcia i amb el municipi exhibits per part dels aitonencs i aitonenques i entitats, que durant tota la jornada van protegir i custodiar les urnes, les butlletes, els sobres i el col·legi electoral sempre de forma pacífica –presencialment i amb l’ajuda de furgonetes- davant l’amenaça real d’intervenció i de càrrega policial del cos de la Guardia Civil.

 

L’Ajuntament d’Aitona, finalment, lamenta i condemna de forma enèrgica la repressió i la greu vulneració dels drets civils i les llibertats patides pels catalans i catalanes durant l’exercici del seu dret a vot durant el Referèndum d’autodeterminació.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 3 de 251
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.