Aquest Sant Jordi, surt al carrer! PDF Imprimeix Correu electrònic

Aitona celebrarà diumenge 23 d'abril la Diada de Sant Jordi amb la representació del musical "La Rateta" i amb l'entrega de premis del VII Concurs de Punt de Llibre. L'Ajuntament anima als veïns i veïnes a participar de les activitats i a gaudir de la festivitat.

 

Cartell_de_Sant_Jordi_AitonaDF.pdf_page_1

 
El TSJC avala la taxa que grava les línies elèctriques que passen per sobre de béns de domini públic PDF Imprimeix Correu electrònic

La sentència desestima els recursos presentats per Red Eléctrica de España (REE) i conclou que l’Ajuntament ha aplicat per determinar la taxa uns paràmetres “objectius, proporcionats i no discriminatoris”. Amb aquesta resolució, Aitona es convertirà en un dels primers municipis catalans i d’arreu de l’Estat espanyol en implantar la taxa municipal per l’ús de terreny públic.

 

Lnies_dAlta_Tensi_2

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fallat a favor de l’Ajuntament d’Aitona i avala que el consistori gravi a les empreses elèctriques per la utilització del domini públic de les seves instal·lacions de transport d’energia. Així ho estableix la sentència del TSJC, que desestima tots els recursos presentats per Red Eléctrica de España (REE) en contra de la taxa municipal aprovada per l’Ajuntament d’Aitona i conclou que el consistori ha aplicat per determinar el gravamen uns paràmetres “objectius, proporcionats i no discriminatoris”.


El TSJC, en la sentència que va comunicar aquest passat mes de març a l’Ajuntament, avala l’Ordenança Fiscal aprovada per l’Ajuntament d’Aitona que establia la regulació i les tarifes de la taxa. L’Alt Tribunal accepta que el consistori valori com construccions les línies elèctriques d’alta tensió a efectes del càlcul de la base imposable de la taxa per la utilització del domini públic local; principalment, camins. En contra del criteri de la REE, el TSJC valida aquest gravamen que s’ha fixat prenent com a referència el valor que tindria en el mercat la utilitat derivada d’aquesta utilització o aprofitament si els béns afectats no fossin de domini públic.

 

El càlcul de la tarifa, estimada en uns 10.000€ anuals, es durà a terme amb l’assistència tècnica de la Diputació de Lleida i en sintonia amb l’estudi tècnic i econòmic avalat pel Tribunal Suprem l’any 2016. En aquest sentit, el TSJC desestima que la taxa sigui desproporcionada –tal com reclamava REE- i sentencia que l’ordenança aprovada per l’Ajuntament és “ajustada” a l’Estudi Tècnic-Jurídic-Econòmic i que aquesta és “objectiva, transparent, pública, proporcional, no discriminatòria i adequada a la finalitat obtinguda”.

 

Lnies_dAlta_Tensi_1

 

Amb aquesta resolució, Aitona es convertirà en un dels primers municipis catalans i d’arreu de l’Estat espanyol en implantar la taxa municipal per l’ús de terreny públic. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, valora molt positivament la sentència del tribunal i assegura que “ha quedat plenament demostrat que des de l’Ajuntament hem actuat durant tot aquest procés de forma acurada, amb respecte a la legislació i amb l’assessorament professional de tècnics”.

 

En aquesta línia, Pujol defensa la “necessitat i la legitimitat” d’aplicar aquesta taxa a les companyies elèctriques amb el doble objectiu de “resoldre el greuge econòmic que patim tant el nostre com la majoria de pobles per l’ús del nostre espai públic”, i aconseguir “noves vies de finançament totalment proporcionades i adaptades a la nostra realitat com a poble que no impliquin, en cap cas, gravar els nostres veïns i veïnes i que ens permetin seguir donant resposta a totes les seves necessitats”.

 
L'Ajuntament restaura la senyalització horitzontal i habilita tres noves places d'aparcament PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Els treballs consisteixen en la renovació de la pintura en aquells carrers i vials on està més malmesa pel pas del temps i el trànsit i també en la incorporació de places d'estacionament de vehicles per a persones amb discapacitat.


81cd116a-f225-4bda-bddd-3e072d93dbce

 

Amb l'objectiu d'incrementar la seguretat viària de vianants i conductors, l'Ajuntament d'Aitona està realitzant aquesta setmana feines de manteniment i millora en la senyalització horitzontal de diversos carrers i també a la zona del nucli antic de la població. Al mateix temps, s'estan habilitant tres noves places d'aparcament per a veïns i veïnes amb mobilitat reduïda amb la voluntat de facilitar la circulació, l'autonomia personal i la integració social i professional d'aquestes persones. L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, assenyala que "aquesta actuació garanteix un estat òptim dels carrers d’Aitona i, alhora, permet advertir, orientar i ordenar la circulació de tots els usuaris, siguin vianants o conductors".

 

Les tasques de reposició han consistit en el repintat de les marques viàries més desgastades, reforçant així la senyalització horitzontal en el paviment, com les delimitacions de l'eix de les calçades i els passos de vianants.

 

Quant a les places d'aparcament per a persones amb discapacitat, dues estan situades davant del Poliesportiu Municipal, mentre que la tercera està ubicada a la Plaça de l'Ajuntament. Aquests tres nous estacionaments se sumen als que ja hi havia habilitats prèviament davant del consultori mèdic, el tanatori municipal i un darrer que es va senyalitzar el passat hivern a la plaça situada en el carrer Forn. D'aquesta manera, s'ofereixen més espais accessibles destinats a les persones amb mobilitat reduïda per garantir la igualtat d'oportunitats i la no-discriminació.

 

En aquesta línia, Pujol manifesta que "aquestes mesures permeten donar un aspecte més cuidat del poble d'Aitona, ja que la cura de l'espai públic és un dels nostres eixos d'actuació i accions com aquestes contribueixen a millorar-lo".

 

20425365-9084-48b6-86a2-c5f91cb57b41

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 3 de 228
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.