Nou arranjament de camins al municipi PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'Ajuntament segueix treballant per tal d'optimitzar l'estat de la xarxa de camins del terme municipal i arranjarà fins a 3250 metres de diversos camins en mal estat.

 

Arranjament_camins1

 

L'Ajuntament d'Aitona segueix treballant de forma incansable en l'arranjament dels camins del municipi a fi de millorar la transitabilitat i la seguretat de tota la xarxa. En aquest sentit, l'equip de govern ha iniciat darrerament les obres d'arranjament del Camí de la Cunillera, que en determinats trams presentava esfondraments periòdics, amb el consegüent perill per a vianants i ciclistes i greu perjudici per als conreus colindants. El tram objecte de les obres, que té una longitud de 1700 metres, serà arranjat amb àrids reciclats i canalitzat de nou. L'actuació es durà a terme en estreta col•laboració amb la Comunitat de Regants de la Sèquia Major.

 

A banda del Camí de la Cunillera, les obres iniciades preveuen arranjar fins a 1550 metres d'alguns altres camins que no es troben en bon estat, distribuïts de la següent manera:

 

- Camí de la torre del Quimet: 500m

- Camí de la torre de Pedreuilla: 350m 

- Camí del Vell: 700m 

 

Arranjament_camins2

 

Aquestes obres han estat possibles gràcies a la subvenció de 31.762,50 euros atorgada a l'Ajuntament per part de l'Agencia Catalana de Residus.

 

Des de l'Ajuntament es demana disculpes als veïns i veïnes d'Aitona per les molèsties ocasionades durant la duració dels treballs.

 
Les imatges del Carnaval 2014 PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La festa del Carnaval no seria possible sense la implicació del poble i les ganes de passar-ho bé i disfressar-se de molta gent.

 

Gràcies a tothom per participar!

 

Carnaval0

 

C1 C2

 

C3 C4

 

C5 C6

 

C7 C8

 

C9 C10

 

C11 C12

 

C13 C14

 

C15 C16

 

C17 C18

 

C19 C20

 

C21 C22

 

C23 C24

 
L'Ajuntament d'Aitona, contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local PDF Imprimeix Correu electrònic

 

El Ple municipal aprova una moció en defensa de l’autonomia local i en contra de la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, que retalla sensiblement les competències dels ajuntaments.


El passat 31 de desembre de 2013 va entrar en vigor la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), una normativa que vulnera de forma clara l’Estatut de Catalunya en matèria d’organització territorial i arrabassa als ajuntaments bona part de les seves competències, convertint-los en instàncies merament administratives i sota control de l’Estat. La nova Llei significa una retallada competencial sense precedents que a la pràctica es traduirà en un retrocés en la qualitat de vida de les persones, atès que afectarà de ple bona part dels principals serveis que actualment es presten des dels ajuntaments, com ara l’educació, els serveis socials, l’abastament d’aigües, el tractament de residus, l’enllumenat públic, etc.

 

Davant d’aquesta ofensiva les entitats municipalistes i els sindicats han iniciat una campanya d’informació a la ciutadania sobre els efectes de la nova Llei i en defensa del món local. Poc a poc, els ajuntaments del país s’estan sumant a aquesta campanya mitjançant l’aprovació de mocions en defensa de l’autonomia local i en contra de la retallada de competències que suposa la LRSAL.

 

L’Ajuntament d’Aitona comparteix plenament la visió de les entitats municipalistes i creu fermament en la necessitat de salvaguardar el paper dels ajuntaments com a  principal agent prestador de serveis de proximitat a la ciutadania. És per això que el passat dimarts 25 de febrer el Ple municipal va aprovar una moció en defensa de l’autonomia local. A banda de rebutjar la LRSAL i defensar les competències dels ajuntaments, la moció aprovada insta l’equip de govern a fer els tràmits pertinents per tal d’interposar conflicte contra la nova Llei, convertint el nostre municipi en un dels primers que dóna aquesta passa.

 

Un cop finalitzada la sessió plenària, l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va mostrar-se molt satisfeta per la gran majoria obtinguda en la votació i va definir la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local com a “un atac frontal contra la línea de flotació dels ajuntaments”, de qui va dir que “a més de patir una manca crònica de finançament, ara hauran de suportar una retallada de competències que pràcticament els buidarà de contingut”.

 

 
<< Inicia < Anterior 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Següent > Final >>

Pàgina 224 de 275
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.