Arrenquen les activitats de Sant Jordi PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La Diada de Sant Jordi arriba farcida d’activitats. Ahir dimarts va tenir lloc l’acte de lliurament de premis del IV Concurs de Punt de Llibre, mentre que la biblioteca municipal va rebre un nou lot de llibres.

 

guanyadors_IV_Concurs_de_Punt_de_llibre

 

Com ja va sent habitual, els actes de la Diada de Sant Jordi van arrencar ahir dimarts 22 d’abril de forma anticipada amb l’acte de lliurament de premis del IV Concurs de Punt de Llibre, que enguany tenia com a temàtica Catalunya 1714-2014. Tradicions Catalanes. Entre les obres presentades hi havia senyeres, sardanes, castellers i tota mena de símbols de la identitat catalana. Tampoc no hi van faltar alguns elements característics de les festes tradicionals del país, com ara la Mona o el tronc de Nadal. Tots els dibuixos van ser realitzats a la biblioteca durant la primera setmana d'abril, mentre que els guanyadors van ser triats el divendres 11 per part de les associacions del poble.

 

El lliurament de premis es va fer a la sala d’actes de l’Escola Francesc Feliu en presència de més de 200 alumnes. Enguany el concurs constava de 5 categories: P3-P4, P5, Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior. Tot i que es preveia escollir només un guanyador per a cada categoria, l’alt nivell dels participants va obligar el jurat a fer una excepció en les categories de Cicle Mitjà i Cicle Superior, que van comptar amb dos guardonats. A banda dels premis individuals, també es va entregar a l’escola un lot de llibres a tall d’agraïment i reconeixement al conjunt dels participants. 

 

L'acte va començar passades les 3 de la tarda amb l’escenificació d'un conte on hi havia pinzellades dels successos del 1714, a més de cançons, ritmes, música i fragments humorístics que van fer riure tot el públic. Un cop finalitzat el conte es va procedir al lliurament de premis, que van ser entregats en mà als guanyadors per part de l’alcaldessa, Rosa Pujol. Des de l’Ajuntament es dóna les gràcies a tot l’equip docent i als alumnes de l’escola per la seva implicació i col·laboració.

 

A banda del lliurament de premis del Concurs de Punt de Llibre, els actes anticipats de la Diada de Sant Jordi també van tenir com a protagonista la biblioteca municipal, que coincidint amb la Diada va rebre un nou lot de llibres. Un cop més, els nous títols han estat adquirits gràcies a la Diputació de Lleida, a qui des de l’Ajuntament es vol fer arribar un sincer agraïment pel seu suport constant a la nostra biblioteca. Entre les obres de recent adquisició hi ha tota mena de títols i gèneres. Des de la biblioteca es convida tots els veïns i veïnes a aprofitar la festivitat de Sant Jordi per endinsar-se en la seva lectura.

 

llibres_sant_jordi

 
Nova edició de la Ruta de l’Arbre Florit, que es consolida com a esdeveniment de referència PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Durant el mes de març Fruiturisme va organitzar una nova edició de la Ruta de l’Arbre Florit, que poc a poc s’està consolidant com una activitat pionera i de referència al nostre país en matèria de difusió de la cultura de la fruita entre els més petits.

 

Ruta_arbre_florit6


Una de les principals apostes de futur de l’Ajuntament d’Aitona en matèria de dinamització turística és la Ruta de l’Arbre Florit, que busca aprofitar la bellesa paisatgística dels camps quan els arbres fruiters es troben en fase de floració per tal d’atreure visitants interessats en conèixer el patrimoni cultural i agrícola aitonencs. En aquest sentit, l’any passat es va donar el tret de sortida a un programa de visites d’escoles de diferents indrets del país per tal d’educar els més petits en el coneixement de l’arbre fruiter i donar-los l’oportunitat d’entrar per un dia en el món de la fruita. La manca de precedents fan d’aquesta iniciativa un programa pioner en el nostre país, que té per objectiu erigir l’arbre florit en reclam turístic i acostar la fruita dolça als més petits.

 

Ruta_arbre_florit3

 

Ruta_arbre_florit1

 

Donat l’èxit de les visites organitzades l’any passat, enguany l’Ajuntament ha ampliat l’iniciativa, tot fent-la extensiva a nens i nenes d’educació infantil i incorporant nous tallers i espais en l’agenda. Entre 200 i 250 escolars de diversos centres de Lleida i Aitona van tenir l’oportunitat durant el mes de març de viure una experiència única de contacte i immersió en la cultura de la fruita. A fi de convertir les visites en una veritable vivència per als nens i nenes, des de Fruiturisme es va planificar un programa orientat no només a l’adquisició de coneixements, sinó sobretot a l’experimentació directa de sensacions. En aquest sentit, van predominar les activitats de caire vivencial i de contacte amb la fruita, com ara el passeig pels camps aitonencs, una autèntica explosió per als sentits dels nens, que van poder tocar, contemplar i olorar l’arbre fruiter en estat de floració i sentir-se pagesos per un dia al volant de diferents tipus de tractors; o la visita a una cooperativa fruitera, en què els infants van presenciar des de dins el procés de rebuda, classificació i condicionament de la fruita.

 

Ruta_arbre_florit2

 

Tampoc no hi van faltar els tallers didàctics i altres activitats de caràcter lúdic, que enguany es van dur a terme a la Capella de Sant Gaietà en el marc de l’exposició “La primavera del Japó a Aitona”. Entre d’altres coses, es va treballar la flor de l’arbre fruiter, la relació amb els bonsais i les varietats de la fruita dolça (nectarina, paraguaio, platerina), amb activitats específiques per als més petits, que van tenir com a fil conductor les peripècies de Momotaro, el nen préssec.

 

Ruta_arbre_florit7

 

Ruta_arbre_florit5

 

Ruta_arbre_florit4

 

La bona feina feta per tothom i el nou èxit de les visites encoratgen l’Ajuntament a treballar per tal que, amb el temps, la Ruta de l’Arbre Florit esdevingui una activitat estable i regular dins el calendari anual de Fruiturisme, tot contribuint a la difusió entre els més petits de l’arbre fruiter i alhora consolidant Aitona com un municipi capdavanter pel que fa al turisme de la fruita.

 

Ruta_arbre_florit8

 
Apunta't ja a la III Caminada Popular d'Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

 

El proper 27 d'abril tindrà lloc una nova edició de la Caminada Popular d'Aitona, que enguany tornarà a destinar els seus beneficis al Centre d'Iniciatives Àngel Olaran. A fi de garantir la màxima participació de veïns i veïnes, s'han dissenyat tres rutes de dificultat i duració diferent, la qual cosa converteix la caminada en una activitat apta per a totes les edats i condició física. Per a més informació podeu adreçar-vos a les ofiines municipals o consultar el web http://caminadapopularaitona.blogspot.com.es/. Tothom hi està convidat.

 

LogoPDF Descarrega't el díptic i la  butlleta d'inscripció 

 
<< Inicia < Anterior 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Següent > Final >>

Pàgina 224 de 280
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.