Comencen les obres de repavimentació i substitució de canonades en un tram del carrer del Portal PDF Imprimeix Correu electrònic

L’actuació es realitza en el tram comprès entre el carrer de la Vall i el número 24 del carrer del Portal.

 

Foto1


L’Ajuntament d’Aitona ha iniciat en els últims dies les obres de repavimentació, substitució de les canonades de la xarxa general d’aigua potable i substitució de la xarxa de clavegueram en un tram del carrer del Portal, en concret el tram comprès entre el carrer de la Vall i el número 24 del mateix carrer del Portal. El mal estat que presenta aquest via, una de les principals vies de sortida del municipi des del casc antic, ha obligat l’Ajuntament a refer-lo de nou. Es tracta d’una obra important, amb un cost de 60.000 euros, dels quals una part ha estat subvencionada per la Diputació de Lleida

.

L’actuació consisteix, en primer lloc, a substituir les dues canonades existents de la xarxa general d’aigua potable per una nova canonada de polietilè de 110cm de diàmetre. També se substitueix la xarxa general de clavegueram, ja que es tracta d’una canonada de formigó que pateix moltes fuites i provoca assentaments al vial. S’hi construiran dos pous de registre, un per connectar el tram a substituir amb la xarxa existent provinent del carrer Costa i un pou intermedi.

 

Foto2

 

Aquesta actuació també s’aprofitarà per repavimentar aquest tram de via i millorar el seu estat, ja que actualment presenta molts pedaços i talls a conseqüència de les reparacions puntuals que s’han anat fent en les canonades de la xarxa general d’aigua potable i de la xarxa general de clavegueram. Així mateix, l’obra també contempla l’enderroc de la vorera i la construcció d’una plataforma única amb llamborda de formigó i amb pendent cap al centre del carrer per tal de conduir les aigües pluvials.

 

Segons l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, són unes obres necessàries degut a l’important degradació que ha patit la via en els últims temps: “El mal estat que presenta el carrer del Portal en aquest tram afecta la seguretat i confortabilitat dels veïns i del trànsit rodat. Calia fer una obra integral que solucionés definitivament els problemes que s’hi han produït en els últims anys per tornar a tenir el carrer en bones condicions”.

 
Quim Masferrer presentarà a Aitona el seu últim espectacle, ‘Bona gent’ PDF Imprimeix Correu electrònic

El muntatge es podrà veure el divendres 18 de maig, a les 22 hores. Serà un dels actes de la Festa Major de Sant Gaietà.

 

29790640_767135016823478_3336522052289953792_n


L’actor i director teatral Quim Masferrer portarà el seu nou espectacle ‘Bona gent’ a Aitona. Serà el divendres 18 de maig, a les 22 h, quan el conegut presentador del programa de televisió ‘El foraster’ presentarà al Pavelló Poliesportiu d’Aitona el seu nou muntatge. ‘Bona gent’ es defineix com un espectacle “únic i impossible de repetir perquè el públic n’és el protagonista. Un protagonista, o millor dit: molts protagonistes, que escriuran l’argument d’aquesta experiència”. L'espectacle serà un dels plats forts de la Festa Major de Sant Gaietà.

 
El Pare Abat inaugura i beneeix una escultura de Santa Teresa de Jesús Jornet a Montserrat PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest conjunt escultòric és una iniciativa de l’Ajuntament d’Aitona i la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats per commemorar el 175è aniversari de la Santa.

 

_MG_3883


Més de 150 persones van assistir diumenge a la benedicció del conjunt escultòric de Santa Teresa de Jesús Jornet que recentment s’ha instal·lat al Camí de Sant Miquel de Montserrat. Aquesta acció ha estat promoguda per l’Ajuntament d’Aitona i la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats per commemorar el 175è aniversari del naixement de la santa aitonenca, que d’ara endavant tindrà un espai privilegiat a l’Abadia de Montserrat.

 

La jornada es va iniciar amb una missa conventual a la Basílica de Montserrat presidida pel Pare Abat. Durant l’acte litúrgic l’Ajuntament va oferir al Monestir una panera de productes locals del municipi i la Congregació de Germanetes el va lliurar un quadre amb l’escut de la congregació. A conseqüència del mal temps, la benedicció del conjunt escultòric es va fer a la mateixa basílica, un acte que va comptar amb l’acompanyament del Cor Etosca i durant el qual les Germanetes van obsequiar el Monestir amb una relíquia de la Santa.

 

_MG_3988

 

Quan va parar de ploure, el grup de peregrins vinguts des d’Aitona van poder també visitar la imatge de la Santa. Aquest conjunt escultòric està format per dues figures de bronze, una de Santa Teresa de Jesús Jornet i una altra d’una anciana, en la qual la Santa acull amb una mà l’anciana i amb l’altra assenyala el cel.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va assegurar que per al poble d’Aitona és un orgull molt gran que la seva Santa tingui un lloc reservat en aquest enclavament de Montserrat, un espai, va dir, que “servirà de peregrinació i veneració per a totes aquelles persones que s’han sentit inspirades o tocades per la Santa, per la seva obra, i per la seva estima i el seu amor amb les persones grans”. L’alcaldessa va tenir paraules d’agraïment per a tots els assistents, en especial pel Pare Abat, a qui va agrair personalment haver facilitat la col·locació d’aquesta escultura i a qui va convidar a visitar el patrimoni religiós del municipi.

 

L’estiu passat, l’Ajuntament d’Aitona i la Congregació de Germanetes van prendre la iniciativa de fer realitat aquest conjunt. En primer lloc van fer arribar una sol·licitud al Pare Abat i, tot seguit, van demanar la col·laboració dels veïns, els quals, mitjançant els seus donatius, van fer possible el disseny material de l’escultura. L’Ajuntament d’Aitona agraeix, per tant, tots els veïns i veïnes que s’han implicat des del primer dia en aquest projecte i que ens han acompanyat en aquesta jornada tan especial a Montserrat. També fa extensiu el seu agraïment a la Congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats per la seva perseverança i per tota la feina que fa pel poble.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 4 de 277
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.