L’Ajuntament arranja els accessos a l’ermita de Sant Joan de Carratalà PDF Imprimeix Correu electrònic

Les tasques de millora aniran acompanyades de l’habilitació d'un nou pàrquing i de nous senyals turístics en el marc del projecte de senyalització del municipi, que té com a objectiu identificar els principals camins del terme municipal i marcar els actius patrimonials del poble.

 

82d97d80-c37c-4dd2-91cf-ec7f9e3448a1


L’objectiu principal de Fruiturisme i de la nova campanya de turisme religiós Aitona, Bressol de Sants –que es presentarà públicament al llarg dels propers dies- és convertir Aitona en municipi de referència pel que fa a turisme fructícola i posar en valor l’incomparable patrimoni local lligat al fet religiós que llueix la vila, tot dinamitzant l’economia del poble, generant fluxos de visitants al municipi i oferint una oferta integral de lleure i cultura al voltant de la fruita dolça i els actius patrimonials d’Aitona.

 

A fi de seguir desenvolupant aquesta oferta i oferir noves iniciatives ambicioses com el projecte Aitona, Bressol de Sants, l’Ajuntament ha iniciat recentment tasques d’arranjament dels accessos a l’ermita de Sant Joan de Carratalà per tal de millorar la mobilitat en aquest espai; un dels actius patrimonials de referència del municipi amb més visites al llarg de l’any. Per tot plegat, es pavimentarà el camí amb reg asfàltic i es millorarà el vial d’accés a la Cova del Pare Palau, al final del qual s’hi habilitarà una zona de pàrquing.

 

L’actuació, a més, anirà acompanyada de l’habilitació de nous senyals turístics a la zona en el marc del projecte de senyalització del municipi endegat pel consistori, que té com a objectiu identificar llocs i rutes d’interès per al potencial visitant del poble. Així, s’instal·larà senyalització turística -mitjançant senyalètica específica i senyalètica de caràcter més general que identifiquin l’ermita de Sant Joan de Carratalà i la Cova del Pare Palau i la senyalització d’aparcament al llarg del traçat.

 

Els treballs, amb un cost aproximat de 35.000€, estan subvencionats per la Diputació de Lleida a través del projecte FEDER ‘Ponent Actiu’.

 
Un operari de la brigada ajudarà els veïns a netejar els nínxols del cementiri per Tots Sants PDF Imprimeix Correu electrònic

Com ja s'ha vingut fent al llarg dels darrers anys, l'Ajuntament posa a disposició dels aitonencs i aitonenques un operari de la brigada municipal, que estarà disponible el dimarts i el dimecres de les 10 h. a les 18 h.

 

Cementiri

 

L’Ajuntament informa que, tal com s'ha vingut fent al llarg dels darrers anys amb motiu de la Festa de Tots Sants, els propers dies 30 i 31 (dimarts i dimecres) el cementiri comptarà amb un operari de la brigada municipal a disposició dels veïns i veïnes que necessitin ajuda en les tasques de neteja de nínxols. El servei estarà disponible de 10 del matí a 6 de la tarda.


 
Aitona inicia la campanya #ElFuturQueVolem PDF Imprimeix Correu electrònic

Fins al proper mes de març s’habilitaran punts informatius arreu del municipi i es duran a terme diverses activitats amb l’objectiu de sensibilitzar i fomentar la recollida selectiva entre la ciutadania i lluitar contra el malbaratament alimentari.

 

IMG_4342


Dimecres 17 d’octubre, el carrer Pau Casals va acollir la presentació pública de la campanya #ElFuturQueVolem que l’Ajuntament d’Aitona desplegarà arreu del municipi fins al proper mes de març de 2019. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa Rosa Pujol i de Ricard Vizcarra, director de l’empresa Ecoestudi encarregada d’executar el projecte.

 

La campanya, iniciada aquest estiu amb un taller contra el malbaratament alimentari i dues xerrades formatives sobre la importància del reciclatge, va dirigida a la ciutadania i als grans productors de residus del municipi i té com a objectiu sensibilitzar la població sobre la necessitat de coresponsabilitzar-se –administració i ciutadania- en l’adopció de nous hàbits encaminats a augmentar les xifres de recollida selectiva a la vila.

 

En aquest sentit, Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, assegura que “el reciclatge és cosa de tots i totes perquè ens aporta beneficis a tots nivells. Des de l’administració, doncs, hem de ser capaços d’explicar la necessitat d’aquest canvi. Hem de saber transmetre que el reciclatge no és irrellevant, no intimidant, ni molt menys complicat”.

 

La campanya es desplegarà a Aitona fins a finals del mes de març de 2019


En el marc de la campanya #ElFuturQueVolem, al llarg dels propers mesos s’habilitaran punts informatius perquè la ciutadania pugui informar-se i valorar el nou sistema de recollida de residus. A més, també se celebrarà una xerrada informativa sobre el malbaratament i s’impulsaran tallers de cuina de reaprofitament i tallers sobre el nou sistema de recollida a les escoles.

 

Fins a finals del mes de març de 2019, a més, també es visitaran els grans productors de residus per transmetre la importància del reciclatge i el reaprofitament alimentari i la seva rellevància. Al mateix temps, es recolliran els seus dubtes i inconvenients per tal de col·laborar i facilitar el bon funcionament de la campanya.

 

Antecedents


L’any 2016, Aitona -conjuntament amb altres municipis de la comarca del Segrià- se situava a la cua del percentatge de recollida selectiva de Catalunya; reciclant un 18,75% dels residus, mentre que la mitjana de Catalunya era d’un 38,53%. És per aquest motiu que l’Ajuntament, coincidint amb la implementació del nou servei d’àrees completes de contenidors de recollida selectiva i amb l’assessorament d’Ecostudi, ha decidit dur a terme aquesta campanya.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 4 de 295
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.