L’Ajuntament retorna al govern d’Aragó el llibre ‘Tejidos de vecindad’ per les tesis anti-catalanes PDF Imprimeix Correu electrònic

A banda de retornar el volum a l’Instituto Fernando el Católico, l’Ajuntament també condemna les declaracions publicades pel president aragonès Javier Lambán i pel president de la Diputació de Saragossa, Juan Antonio Sánchez, en aquest treball.

 

22687630_10214985563498475_1724056337163904487_n


L’Ajuntament d’Aitona ha fet entrega a l’Instituto Fernando el Católico d’una carta declinant el regal del llibre ‘Tejidos de vecindad. Los vínculos históricos entre Aragón y Cataluña, siglos XVIII-XX’, editat pel Govern de l’Aragó i amb el que aquesta saragossana ha obsequiat el consistori aitonenc durant aquestes festes nadalenques.

 

Junament amb la missiva, l’Ajuntament ha retornat el volum i ha fet entrega a l’Instituto del documental ‘Comtes’, del periodista Carles Porta. Una obra recent, ubicada en el període històric on es va gestar la ruptura amb l’imperi carolingi, que narra la història del naixement de Catalunya. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, emmarca l’entrega d’aquest treball de Carles Porta en la voluntat de “contribuir a seguir teixint una relació de coneixement mutu i cordialitat amb Aragó i amb les seves gents, i de màxim respecte i comprensió als desitjos, anhels i voluntats expressats pels veïns i veïnes d’Aitona i pel conjunt dels catalans i catalanes”.

 

El consistori ha decidit declinar l’obsequi fet per l’Instituto Fernado el Católico –a qui ha agraït el seu gest desinteressat- per evidenciar “el total desacord i contraposició amb el punt de partida, l’objectiu, les afirmacions i l’eix que vertebra el projecte”, justifica Pujol.

 

En aquest sentit, l’alcaldessa assegura que “utilitzar termes com problema a resoldre, excloent, desafiant, superb, de confrontació o manipulador per qualificar el procés democràtic, pacífic i popular i ratificat a les urnes endegat pel poble català –tal i com succeeix en aquest llibre- no afavoreix a una convivència i a una fraternitat que des de Catalunya i des de les Terres de Lleida sempre hem defensat, defensem i defensarem amb tots els pobles espanyols; ja sigui des d’una futura república catalana o compartint com fins ara un projecte estatal comú”.

 

Per tot plegat, l’Ajuntament d’Aitona fa públic el seu malestar per les declaracions publicades pel president aragonès Javier Lambán i pel president de la Diputació de Saragossa, Juan Antonio Sánchez, en el pròleg del llibre, unes afirmacions que critiquen obertament el procés sobiranista català, així com l’actuació des de Catalunya en qüestions com els béns de Sixena.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.