Aitona commemora el 175è aniversari de Santa Teresa Jornet Ibars PDF Imprimeix Correu electrònic

Durant la processó es farà una pregària de benedicció i inauguració de la reforma de la Casa Asil d’Aitona, fundada l’any 1891.

 

ilovepdf_com


El pròxim dimarts 9 de gener es compliran 175 anys del naixement de Santa Teresa Jornet Ibars, filla d’Aitona. Per commemorar aquesta efemèride, l’Ajuntament d’Aitona i la Congregació de les Germanetes dels Ancians Desamparats han organitzat una completa jornada que culminarà amb la benedicció de la reforma de l’antiga Casa Asil.

 

La jornada s’iniciarà a les 10:15 hores amb el volteig i repic de campanes de la residència, de la Parròquia i de les Germanes Carmelites del Pare Palau. A les 10:30 hores està prevista l’entrada de la Santa al poble d’Aitona acompanyada pels nens de l’escola Francesc Feliu i la banda de música. La Santa sortirà de la cooperativa Fruitona, seguirà per l’avinguda 27 de Gener i arribarà fins a l’entrada de la residència. A les portes de la residència es farà l’acte de benvinguda i la pregària a la Santa. Tot seguit s’entrarà a la capella i se celebrarà una missa solemne presidida pel bisbe de Lleida, Mn. Salvador Giménez, amb l’acompanyament musical del Cor Etosca.

 

La segona part de la jornada tindrà lloc un cop acabi la missa amb l’inici de la processó amb la imatge de Santa Teresa pels carrers d’Aitona. La processó farà parada a la casa natal de la Santa i a la Casa Asil d’Aitona, on es farà la pregària d’inauguració i benedicció de la reforma d’aquesta casa asil fundada l’any 1891. En acabar, s’oferirà un petit refrigeri a tots els assistents a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

 

L’Ajuntament d’Aitona i la Congregació de les Germanetes dels Ancians Desamparats fa una crida als veïns i veïnes a la participació en aquesta entranyable jornada i a guarnir els balcons amb senyeres i estampes de la Santa. Aquells que no en disposin de cap, poden passar a recollir-ne una a la residència. Durant tot el dia també hi haurà jornada de portes obertes a la casa natal de Santa Teresa Jornet.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.