Aitona inaugura la reforma de l’antiga Casa Asil fundada per Santa Teresa Jornet PDF Imprimeix Correu electrònic

Prop de 500 persones assisteixen als actes de commemoració del 175è aniversari del naixement de la santa.

 

IMG_7147

 

Aitona ha sortit al carrer aquest dimarts 9 de gener per commemorar els 175 anys del naixement de Santa Teresa Jornet i Ibars, nascuda a Aitona el 1843. Prop de 500 persones han participat en aquesta emotiva jornada que s’ha iniciat amb l’entrada de la Santa al poble acompanyada per la Banda de Cornetes i Tambors de Fraga i de 200 alumnes de l'escola Francesc Feliu.

 

La comitiva ha recorregut els carrers d’Aitona fins a les portes de la residència, on ha tingut lloc la recepció de les autoritats. Tot seguit, s’ha celebrat una missa solemne a la capella de la residència presidida pel bisbe de Lleida, Mn. Salvador Giménez, i nombroses personalitats de la congregació de Germanetes dels Ancians Desamparats. També hi ha assistit el prevere de la comunitat ortodoxa de Lleida, Daniel Simón.

 

IMG_7341

 

En la segona meitat de la jornada s’ha inaugurat i beneït la reforma de l’antiga Casa Asil, que va estar en funcionament des del 1891 fins al 1980, i que és la més antiga de Catalunya. Amb la imatge de la santa, la processó ha continuat pels carrers d’Aitona passant per la casa natal de Santa Teresa Jornet i finalment fins a l’antiga Casa Asil. Avui reconvertida en espai museístic i de memòria, la Casa Asil va ser fundada per Santa Teresa Jornet per a acollir els ancians que no tenien llar.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha assegurat que l’antiga Casa Asil esdevé avui “un recordatori històric de l’obra de Santa Teresa Jornet i de la seva generositat amb els molts ancians que en el seu dia van trucar a les seves portes a la recerca d’una llar”. L’alcaldessa també ha agraït la tasca “incansable i imprescindible” que realitzen les Germanetes dels Ancians Desamparats: “Les germanetes representeu un actiu essencial del nostre poble. La vostra entrega i compromís és un exemple per a la societat i és un referent per a la nostra comunitat”, ha afegit.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.