Es comença a definir el Pla Educatiu d’Entorn del Baix Segre PDF Imprimeix Correu electrònic

Es tracta d’una iniciativa pionera de cooperació educativa per contribuir a l’èxit educatiu de l’alumnat i a la cohesió social.

 

ReuniPlaEducatiudEntorn


L’Ajuntament d’Aitona va acollir el dimarts 23 de gener la presentació del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) que es durà a terme als municipis d’Aitona, la Granja d’Escarp, Maials, Massalcoreig, Seròs i Soses. El Pla Educatiu d’Entorn és una iniciativa de cooperació educativa per contribuir a l’èxit educatiu de tot l’alumnat i a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’ús de la llengua catalana, l’educació intercultural i el foment de la convivència.

 

La reunió va estar presidida pel director de Serveis Territorials d’Ensenyament de Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i la inspectora d’Ensenyament de la zona, Mariona Rexach. També van assistir-hi la directora del servei LIC (Llengua i Cohesió Social), Carme Moncasí; l’assessora del LIC, Àngels Morera; així com alcaldes de tots els municipis, directors dels centres educatius de primària, directors de les escoles bressol, el director de l’INS Seròs, AMPES i representants de les entitats.

 

Un projecte compartit


El Pla Educatiu d’Entorn es formalitza a través d’un conveni i una addenda signada per tots els pobles implicats, i és finançat pel Departament d’Ensenyament i els ajuntaments d'aquests municipis. Aquest projecte integra tots els agents de la comunitat educativa i té cinc objectius prioritaris:

 

  • Contribuir a la millora de les condicions d’escolarització i a l’èxit acadèmic.
  • Potenciar l’educació en valors, el compromís cívic i la participació dels alumnes en espais de lleure.
  • Potenciar la implicació de les famílies en l’educació dels fills i la participació en la vida escolar.
  • Millorar la presència i l’ús social de la llengua catalana com a llengua compartida i de cohesió, en un marc de respecte i valoració de la diversitat lingüística.
  • Potenciar el treball i l’aprenentatge en xarxa de tots els agents educatius que operen en el territori.
 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.