Fruiturisme dóna el tret de sortida a la campanya de la flor’18 PDF Imprimeix Correu electrònic

Abans de començar la campanya de difusió ja s’havien inscrit més de 2.000 persones a les rutes pels camps de presseguers florits. Com a novetat, enguany les inscripcions es poden fer per via telemàtica a través del web de Fruiturisme.

 

IMG_1889_2


L’arribada del mes de març marca l’inici de la campanya de la flor, període durant el qual els camps d’arbres fruiters adquireixen el seu color més característic: el rosa intens de la flor del presseguer. L’espectacle de la floració atrau cada any l’atenció de centenars de visitants i turistes d’arreu del país, que es desplacen fins a Aitona per gaudir d’un paisatge i una estampa única. Un esclat de color que, tal com ha detallat l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha fet que el projecte de Fruiturisme, pioner des del 2011, “sigui avui dia el gran reclam turístic del Baix Segrià”.


Aquest dimecres 21 de febrer, en una roda de premsa a la seu de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament d’Aitona ha presentat la nova campanya de la temporada de floració dels presseguers que està a punt de començar. L’eslògan de la campanya d’enguany és “Un esclat de color”, un concepte molt visual i senzill sobre el procés que experimenten els arbres fruiters en aquesta època de l’any. L’esclat és una explosió i una explosió té una durada curta, però és contundent i espectacular. Així mateix, esclat és sinònim de brot. Els arbres i les plantes broten i esclaten creant un espectacle natural incomparable.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha destacat el fet que cada any el nombre de reserves vagi en augment, fet que indica la bona acollida que té el projecte. Tant és així que, abans de començar la campanya de difusió, ja s’havien fet més de 2.000 inscripcions. “És evident que tenim entre mans un projecte viu i en constant evolució. I és per això que no podem deixar d’innovar, de proposar noves rutes i visites guiades, i d’oferir, en definitiva, un producte millor”, ha assenyalat l’alcaldessa. “Volem seguir creixent. Sense posar-nos cap sostre, però també essent conscients que cal créixer de forma sostenible” ha afegit.

 

Rosa Pujol també ha aprofitat l’oportunitat per agrair públicament els responsables de l’èxit d’aquest projecte: “Tot això es pot fer gràcies a l’ajuda incondicional de l’equip humà que hi ha darrere -un equip humà que s’ha triplicat des del seu inici- de guies, pagesos, voluntaris, cooperatives i SAT’s”. Igualment, ha agraït el suport i la implicació de tot el poble a l’hora d’orientar i guiar els visitants que rep Aitona cada any durant aquesta temporada de floració.

 

Novetats del 2018


Entre les novetats d’aquest any destaca el fet que els desplaçaments dels turistes en les visites guiades es faran amb autocar i no amb cotxe particular. D’aquesta manera es fomenten el turisme i la mobilitat sostenible, i els visitants estan acompanyats pel guia en tot moment.

 

Així mateix, s’afegeixen noves propostes que permetran gaudir de l’experiència d’una manera diferent. Entre aquestes destaquen la visita guiada a la cooperativa Fruitona, on es coneixeran les instal·lacions, s’explicarà el procés de la fruita, i se servirà en acabar la visita un dinar de càtering amb cassola de tros. També destaquen les excursions de quads amb monitors, les sortides amb globus aerostàtic per gaudir dels camps de presseguers florits des del cel, o un dinar de calçotada en una masia del segle XIV.

 

Durant la roda de premsa també s’ha presentat el nou fulletó amb les visites guiades i rutes senyalitzades de Fruiturisme, un fulletó que per primera vegada també inclou les rutes que s’organitzen durant la campanya de recollida de la fruita, a l’estiu. Aquest nou fulletó també inclou tres noves visites: la ruta dels avantpassats, al jaciment del poblat de Genó; la ruta de Carratalà, una ruta que arriba fins a l’ermita de Sant Joan de Carratalà; i la visita a la casa asil de Santa Teresa Jornet, la reforma de la qual va ser inaugurada recentment.

 

Reserva ja la teva ruta de la flor en la nova plataforma virtual

 

Per tal de facilitar i agilitzar al màxim el procés d'inscripció, l'Ajuntament d'Aitona ha desenvolupat una nova plataforma virtual al web de Fruiturisme a través de la qual es pot fer la inscropció i el pagament per via telemàtica, així com escollir el dia i l'hora de visita. El paquet de rutes i visites guiades també es pot consultar en aquesta mateixa adreça.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.