El retaule de l’altar del Sagrat Cor de l’església de Sant Antolí llueix després de ser restaurat PDF Imprimeix Correu electrònic

Prop de 150 persones van assistir dissabte 17 de març a la benedicció de la restauració d’aquesta estructura patrimonial de la parròquia.

 

DSC_9468

L’església de Sant Antolí Màrtir va acollir dissabte 17 de maig l’acte d’inauguració i benedicció de la restauració del retaule de l’altar del Sagrat Cor, amb la presència de prop de 150 persones. Aquest retaule, que presentava greus deficiències de conservació, ha estat restaurat recentment gràcies a un ajut econòmic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).


L’acte va estar presidit pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol. En el seu parlament, l’alcaldessa va destacar el fet que amb aquesta restauració “el retaule podrà tornar a oferir la seva millor imatge i podrà continuar presidint en les millors condicions la nostra parròquia de Sant Antolí”.

 

Rosa Pujol també va agrair a la Diputació de Lleida i a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) la seva col·laboració i suport amb els ajuntaments: ”La col·laboració i el treball conjunt entre institucions és imprescindible per tirar endavant projectes com aquest. Sense ells no seria possible”, va assenyalar.

 

DSC_9502

 

Els treballs de restauració


Els treballs practicats en la restauració d’aquest retaule inclouen la neteja i recuperació de volums i fractures; l’aplicació de bases cromàtiques a les diferents superfícies com a base per a la posterior aplicació dels diferents acabats; la preparació de bases per a l’aplicació de pa d’or en llistons, motllures, capitells i rosetons; els acabats dels diferents plafons i volums que integren l’altar, tenint en compte l’aprofitament volumètric del retaule per tal d’obtenir un impacte visual i estètic més gran; i l’acabat final d’ombres i envernissats.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.