L’Ajuntament presenta el projecte de construcció del nou Centre de Serveis per a la gent gran PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori habilitarà aquest nou servei a les instal·lacions de l’antic col·legi Francesc Feliu. L’obra és previst que comenci aquest proper mes de gener i tindrà una durada aproximada de sis mesos.

 

IMG_5266


Més d’un centenar de persones van participar dimarts 18 de desembre d’una xerrada informativa dirigida a les persones de més edat del municipi amb informacions útils per al col·lectiu de la gent gran. La trobada es va dur a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament i el consistori agraeix la implicació dels ponents i de totes les persones que hi van assistir.

 

Durant la sessió es van tractar qüestions diverses i d’interès general com les tasques que realitzen els Equips Bàsics d’Atenció Primària (EBASP), el reconeixement de la situació de dependència, el servei de teleassistència, els bonus socials de llum i tèrmic o recomanacions de seguretat.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, valora molt positivament la jornada i emmarca aquesta activitat en la voluntat de l’equip de govern de “seguir prioritzant el benestar de tots els nostres veïns i veïnes i dotar la ciutadania, en especial a la nostra gent gran, de totes aquelles eines i recursos de primer nivell encaminats a conèixer de primera mà quines són les seves necessitats i interessos, promocionar la seva autonomia i posar en valor la seva tasca ingent que duen a terme en favor del municipi”.

 

Amb tot, la xerrada també va servir per presentar públicament el projecte de construcció a Aitona d’un nou centre d’assistència municipal a les persones grans. El pla, que es troba actualment en període de licitació i que té un cost de 280.000€ -sufragats pel consistori i el Pla de reforç de la Diputació de Lleida-, és previst que encari aquest proper mes de gener la seva fase decisiva amb l’inici dels treballs, que tindran una durada aproximada de sis mesos. En aquest sentit, l’equipament s’ubicarà a les actuals instal·lacions de l’antic col·legi Francesc Feliu; de titularitat municipal i que han estat desafectades a través d’un acord entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament.

 

20180319_093708893_iOS

 

El nou espai oferirà serveis de cuina, bugaderia i s’hi aniran sumant diverses prestacions, com podologia o perruqueria a mesura que hi hagi demanda per tal de cobrir les diferents necessitats de tots els usuaris. La intenció, a més, és que les persones grans puguin estar-se al centre durant tot el dia, ja que no serà residència d’interns.

 

En aquest sentit, el projecte respon a la necessitat detectada en el marc del ‘Programa sènior’ desplegat per l’Ajuntament al llarg dels darrers mesos; i que a través de visites presencials i converses amb totes les famílies aitonenques amb persones de més de 70 anys, va permetre elaborar un diagnòstic acurat dels principals requeriments del col·lectiu de gent gran del municipi; entre ells, el més prioritari, l’habilitació d’un Centre de Serveis.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2019 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.