"Aitona en Fruita", la nova campanya d'estiu de la fruita aitonenca PDF Imprimeix Correu electrònic

La campanya, que ha estat presentada a la seu de la Diputació de Lleida, es durà a terme durant l'estiu i posarà el focus en la fruita i la seva recol·lecció.


 

Presentaci_Aitona_en_fruita

 

Després de l’èxit de la campanya Aitona en Flor, l’Ajuntament d’Aitona ha decidit impulsar, per primer cop, una iniciativa de promoció turística centrada en la fruita i el moment de la seva recollida. L'objectiu d'Aitona en Fruita és continuar difonent el patrimoni i als valors d’Aitona i del conjunt de les Terres de Lleida.

 

La campanya, organitzada des de l’Ajuntament juntament amb les centrals de fruita, pagesos i els guies locals, donarà a conèixer la continuïtat del cicle de l’arbre fruiter. En aquest sentit, es permetrà als visitants conèixer, a través de la seva pròpia experiència, el procés de recol·lecció, la tasca del pagès i la vàlua del seu treball. Segons ha destacat l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, amb aquesta campanya “volem donar a conèixer el nostre valor afegit - la fruita - , la bellesa i la riquesa del nostre paisatge i la nostra activitat econòmica. Els visitants podran veure quina és la nostra manera de ser i de treballar”.


Una proposta de rutes per conèixer de primera mà el territori


A partir del 20 de juliol i fins al 7 de setembre es duran a terme 4 visites guiades pels racons que formen part de la campanya Aitona en Fruita. En aquestes visites, a les quals es podrà accedir amb reserva prèvia i que tindran places limitades per garantir una atenció personalitzada, els visitants gaudiran de l’acompanyament i les explicacions de pagesos i guies de la zona. Les rutes oferiran la possibilitat de conèixer de prop els camps de fruita, el procediment de recol·lecció i el funcionament d’una central de fruita. A més, al final de cada visita, els assistents tindran l’oportunitat de comprar fruita acabada de collir.

 

Els visitants també podran complementar aquesta experiència amb altres rutes que es poden fer per lliure, ja sigui en bicicleta o a peu, i que estan totalment senyalitzades, com la ruta de l’arbre fruiter, visites a elements patrimonials com Sant Gaietà i altres ofertes de turisme religiós.

 

Campanya amb forta presència en mitjans de comunicació i xarxes socials


La campanya Aitona en Fruita es donarà a conèixer a través de publicitat als mitjans de comunicació i d’una important presència i difusió a les xarxes socials. Per part del consistori, l’alcaldessa Rosa Pujol ha remarcat que aquesta campanya és una aposta per aquest estiu, però que la tasca desenvolupada per Fruiturisme s’estén durant tot l’any. Segons Pujol “continuem optant per la nostra terra i els nostres fruits com a millor reclam d’Aitona i les Terres de Lleida”.


Des de l’Ajuntament d’Aitona es convida tothom a conèixer, en primera persona, l’experiència única i singular del procés de recol·lecció de la fruita, una mostra del teixit econòmic i de la manera de ser de les Terres de Lleida.

 

 
Comencen les estades d’estiu 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic

Un any més, l'oferta d'activitats de les Aitonades és àmplia i diversa, amb l'esport, els tallers i la piscina com a principals protagonistes. Consulta aquí el programa.

 

Inici_Aitonades_2017_1


Aquesta setmana han arrencat les Aitonades 2017 amb més de 40 infants entre els 3 i els 14 anys inscrits. Les estades multi-activitat ofereixen una alternativa d'oci estiuenc de caràcter didàctic i saludable als nens i nenes d'Aitona durant els mesos de juliol i agost. Infants de totes les edats practicaran les seves activitats preferides en companyia d'amics i companys de classe per mantenir-se actius i entretinguts al llarg de les vacances.

 

L'oferta d'activitats d'enguany és d'allò més variada, però manté el mateix esperit estiuenc de sempre, amb la piscina, els tallers i els esports com a protagonistes principals. Des de l'Ajuntament es desitja als nens i nenes d'Aitona un bon estiu i es dóna les gràcies a les famílies per haver apostat, un any més, per les Aitonades com a alternativa preferida de lleure estiuenc per als més petits.

 
L’aitonenc Johnny Espax presenta l’exposició ‘Mirades’ PDF Imprimeix Correu electrònic

La mostra, que es podrà visitar fins el mes de setembre, s’integra dins els actes de celebració del 75è aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

 

DSC_0104


L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va inaugurar dimecres 28 de juny a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) l’exposició ‘Mirades’, del pintor aitonenc Johnny Espax. La mostra es podrà veure fins a l’11 de setembre a la Sala Montsuar i s’integra dins dels actes de celebració del 75è aniversari de l’IEI.

 

La mostra està formada per gravats i pintures a l’oli fruit de la tasca d’aquest artista estretament vinculat al territori i especialment a Aitona, tal com ha recordat en la seva intervenció Rosa Pujol, que ha afegit que estem davant “un pintor en contínua evolució, amb una capacitat única per evocar al detall i amb un realisme immaculat la realitat del dia a dia, de les persones i de la societat que ens envolta”, motiu pel qual ha definit Espax com “un virtuós capaç d’emocionar com pocs a través de l’art i un ambaixador de luxe de la nostra terra”.

 

DSC_0084


Per la seva banda, Expax s’ha definit com un home “de poques paraules” i ha admès que “probablement” aquesta sigui la seva darrera exposició. Sobre aquesta mostra, el pintor ha precisat que ha après a descobrir la bellesa en la natura i en les persones, però també en coses “com ara la xatarra”.

 

DSC_0085

 

Joan Ramon ‘Johnny’ Espax és un dels artistes pictòrics vius de més renom i reconeixement de les comarques lleidatanes gràcies a la precisió de la seva pintura realista. Nascut l'any 1949 a Aitona, va començar a pintar quan només tenia 14 anys i residia a Barcelona. Als 18 anys ja va aconseguir quedar finalista en un concurs de pintura a Marbella i als 20 va exposar les seves obres per primera vegada a l'Expo Art. Pocs anys després, però, es va traslladar a viure a Aitona i durant molts anys la pintura va quedar en un segon pla, absorbit per la seva feina en una empresa elèctrica. Però amb motiu del I Concurs de Pintura Ràpida d'Aitona va tornar a agafar el pinzell i des d’aleshores va decidir dedicar-se exclusivament a la pintura, participant en desenes de certàmens d'arreu del país. Ha exposat a galeries d'Espanya i Europa i ha aconseguit primers premis i mencions d'honor en diferents certàmens.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 5 de 241
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.