Comencen les obres de restauració del cementiri municipal PDF Imprimeix Correu electrònic

Les obres de rehabilitació de la part més deteriorada del recinte no requeriran cap tipus d’enderroc, com sí que estava previst en el projecte inicial.

 

Obres_cementiri


Aquest passat mes de febrer s’han iniciat les obres de restauració de la part més deteriorada del cementiri municipal. L’obra consistirà, principalment, a rehabilitar aquesta part del recinte que ha patit més el desgast del temps i no requerirà enderrocar els més de 200 nínxols que sí que estaven previstos en el projecte inicial. “Creiem que la millor actuació que podíem fer per dignificar aquesta part del cementiri era precisament restaurar-la i no pas enderrocar-la”, assenyala l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol.

 

Les obres inclouen les següents quatre actuacions:

 

  • Substitució d’una part de la coberta: En la zona més deteriorada, es procedirà a treure les teules, la solera i les bigues de fusta existents i es construirà una nova coberta amb parets de maó perforat i solera d’encadellat ceràmic. Les teules que es puguin recuperar es tornaran a col·locar.
  • Substitució dels revestiments de les parets de dels nínxols més deteriorats: Es repicarà el revestiment existent i es sanejaran les parets més perjudicades. Un cop rehabilitades, es tornarà a aplicar un arrebossat de morter i es pintarà.
  • Reparació del paviment de formigó dels passadissos i de l’accés principal: En les zones on el paviment es troba més deteriorat o enfonsat es realitzarà una solera de formigó per sobre del paviment actual.
  • Adequació de les zones enjardinades: S’enjardinarà el talús de la zona d'aparcament i de la zona lateral esquerra amb baladres i xiprers. S’instal·larà també un sistema de reg pel seu corresponent manteniment. Pel que fa al talús, es rebaixarà lleugerament per disminuir-ne el pendent.
 
Participa en la V Caminada Popular d'Aitona! PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament impulsa una nova sortida pels camps de presseguers aitonencs el pròxim diumenge 18 de març.

 

VIICaminadaPopularAitona_03-001


Amb l'objectiu de donar a conèixer l'entorn paisatgístic del poble i fomentar la pràctica de l'esport, l'Ajuntament d'Aitona organitza la VII Caminada Popular, una activitat en benefici del Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olaran. El preu de les inscripcions és de 6 euros si es fan amb antelació abans del 15 de març i de 8 euros en cas que es realitzin el mateix dia de la caminada.

 

La sortida tindrà lloc a les 8.30 hores des del Pavelló Poliesportiu i hi haurà tres itineraris degudament senyalitzats i que comptaran amb diversos punts d'avituallament. Els tres itineraris són de dificultat mitjana i combinen espais forestals i camins rurals. Pel que fa a la distància, la ­ruta curta serà de 9,5 km, la ruta mitjana de 13 km, i la ruta llarga, de 17. Per a més detalls sobre els recorreguts, podeu descarregar el díptic informatiu.

 

Les inscripcions es poden realitzar a l'Ajuntament de dilluns a divendres, de 8 a 15 hores. Aquelles persones interessades a participar han d'omplir la butlleta que s’adjunta en el díptic i efectuar el pagament en efectiu. El consistori informa també que aquest tràmit es pot fer en línia, a través del web www.aitona.cat, fent el pagament amb targeta de crèdit. El període d'inscripcions, a més, romandrà obert el mateix dia de la caminada, al punt de lliurament d'acreditacions, entre les 8 i les 8.25 hores. Per a més informació, podeu consultar el web de l'Ajuntament o bé trucar al telèfon 97 379 40 10, en horari de 8 a 15 hores.

 

L'Ajuntament d'Aitona fa una crida a tots els veïns i veïnes del municipi a compartir aquesta jornada de lleure, esport i salut, tot gaudint del magnífic espectacle que ens regalen cada any durant el mes de març els camps d’arbres fruiters de la nostra terra. A més, com ja és habitual, els beneficis aniran destinats a l’ONG Centre d’Iniciatives Solidàries Àngel Olaran.

 
Aitona acull dos concursos de pintura aquest cap de setmana PDF Imprimeix Correu electrònic

Pintors d’arreu del territori participen en el 10è Concurs de Pintura Ràpida i el 1r Concurs de Pintura Seca en petit format.

 

IMG_1946


El dissabte 10 i el diumenge 11 de març Aitona acollirà la desena edició del Concurs de Pintura Ràpida, un certamen que consisteix a realitzar, en un sol dia, un quadre amb motiu de l’arbre en flor d’Aitona. D’aquesta manera, durant els dos dies s’espera que desenes de pintors d’arreu del territori es dispersin pels camps aitonencs per captar la bellesa i l’esclat de color de la flor del presseguer.

 

El Concurs de Pintura Ràpida és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament i el Grup d'Art Aitonenc que té per objectiu promoure l'art entre els veïns i veïnes alhora que posa en valor el patrimoni natural i l'entorn del nostre poble. Aquest és el segon any que l’Ajuntament avança la data del certamen –la darrera vegada va ser el 2016-, ja que habitualment aquest concurs es feia en el marc de la Festa Major de Sant Gaietà.

 

Pel que fa a les bases, cal indicar que els participants hauran de presentar un quadre realitzat en un sol dia, de mida mínima 20F (73x60) i de mida màxima 40F (100x81). El veredicte tindrà lloc el diumenge 11 de març, a les 18 hores, a la capella de Sant Gaietà, on s’escolliran les 15 obres premiades que seran lliurades als patrocinadors. La resta d’obres s’exposaran a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Aitona fins al 31 de març, on qualsevol persona que vulgui podrà adquirir alguna de les obres exposades.

 

Els premis econòmics estan patrocinats per les entitats i empreses següents: Diputació de Lleida, Ajuntament d’Aitona, Fruitona, Associació Cultural Sant Gaietà, P.A.C. Produccions Agràries del Camp, Pujol Gabinet de Serveis i Assessorament, Grup d’Art Aitonenc, Espax, Transports i Excavacions Vios, La Caixa, Central de Gestió, Brac Fruit, Cafeteria Pessic, Quima construïm i Servelec-Servereg.

 

Concurs de Pintura Seca en petit format


Com a novetat, aquest any es realitzarà el Concurs de Pintura Seca en petit format –els quadres hauran de ser de mida 33x24- amb el lema “El riu Segre, rutes per caminar”. A diferència del Concurs de Pintura Ràpida, en aquest cas els quadres es podran realitzar dies abans, però també caldrà lliurar-los al llarg del cap de setmana.

 

El veredicte del Concurs de Pintura Seca en petit format es farà el mateix diumenge 11 de març a la Capella de Sant Gaietà. Els patrocinadors d’aquest concurs són l’Ajuntament d’Aitona, Grup d’Art Aitonenc, Construccions Maeval Aitona i Construccions Morell Tufet. La resta d’obres no premiades d’aquest concurs també s’exposaran a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Aitona.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 7 de 274
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.