L’Ajuntament d’Aitona i el govern mostren el seu suport conjunt als pagesos de les terres de Lleida PDF Imprimeix Correu electrònic

L’alcaldessa Rosa Pujol ha manifestat, en el marc de la visita del conseller Jordi Jané, la seva preocupació per les recents vagues de temporers a les terres de Lleida i ha defensat fermament el paper clau, la professionalitat i l’honradesa dels agricultors. Jané, de la seva banda, ha aprofitat la visita oficial per posar en valor la convivència que es viu a Aitona durant els mesos d’estiu i per destacar la disminució dels actes delictius que ha experimentat la vila.

 

IMG_0448


Avui dijous 8 de juny, Aitona ha rebut la visita oficial del conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, que ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà l’Oficina temporal del cos de Mossos d’Esquadra i les necessitats del municipi i del conjunt del territori.


La trobada ha començat a la sala de plens de l’Ajuntament amb la signatura del Llibre d’Honor de la Vila i, posteriorment, l’alcaldessa Rosa Pujol i el conseller han pogut tractar sobre diferents qüestions que afecten el municipi. En aquest sentit, Pujol ha fet arribar al màxim responsable d’Interior la seva preocupació per les recents vagues de temporers a les terres de Lleida i la necessitat que el govern presti un “major suport” als pagesos davant d’aquestes mobilitzacions. En aquesta línia, l’alcaldessa d’Aitona ha fet una defensa ferma del “paper clau, la professionalitat i l’honradesa dels agricultors” i ha assegurat que “són el motor econòmic de les terres de Lleida”, una defensa a la que també s’hi ha sumat el conseller d’Interior.

 

D’altra banda, Rosa Pujol ha reclamat al conseller que l’Oficina temporal del cos de Mossos d’Esquadra d’Aitona es trobi operativa a llarg de tot l’any i no exclusivament durant el període estival. “La implantació de l’oficina policial ha suposat un avenç molt significatiu. Aitona és cada dia un poble més segur i un veritable exemple de convivència. Tot i així, encara queda camí per recórrer. I això passa per garantir als nostres veïns i veïnes una atenció policial de proximitat i eficaç que doni resposta a les seves necessitats al llarg de tot l’any”, assegura l’alcaldessa d’Aitona.

 

Sobre aquesta qüestió, el conseller Jordi Jané ha posat en valor la convivència que es viu a Aitona durant els mesos d’estiu –període en el que la vila aconsegueix triplicar la seva població-, ha destacat la reducció “notable” dels fets delictius que ha experimentat el municipi i ha avançat que l’imminent obertura d’una convocatòria pública de noves places per al cos de Mossos d’Esquadra, permetrà ampliar els recursos i poder donar més suport a poblacions com Aitona.

 

IMG_0422

 

Després de la signatura del Llibre d’Honor i de l’intercanvi d’impressions, Rosa Pujol i Jordi Jané han participat en una reunió de treball conjunta amb representants de diversos municipis del Baix Segrià, entre ells Maials, Granja d’Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses, Torres de Segre i Almatret. I posteriorment, la comitiva s’ha dirigit a l’Oficina temporal del cos de Mossos d’Esquadra per realitzar una visita a les instal·lacions com a acte de cloenda de la trobada.


A la visita oficial del conseller també hi ha pres part el delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré; la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Lleida, Montserrat Messeguer; el comissari cap de la Regió Policial Ponent, Xavier Monclús; l’inspector sotscap de l’ABP Segrià-Garrigues-Pla d’Urgell, Xavier Salvador; la cap del Servei Territorial del SCT a Lleida, Maria Trilla; i representants de l’Ajuntament.

 
La Generalitat reconeix l’Ajuntament d’Aitona com a Finestreta Única Empresarial (FUE) PDF Imprimeix Correu electrònic

A través d’aquest servei el consistori aitonenc simplifica, agilita i dota de transparència tots els procediments i tràmits administratius que són necessaris per poder iniciar una activitat empresarial al municipi.

 

booooo


El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha reconegut públicament aquest mes de maig l’Ajuntament d’Aitona amb el distintiu de Finestreta Única Empresarial (FUE), una condició que permet a les empreses i emprenedors locals la realització al mateix consistori aitonenc de totes les gestions i tràmits administratius necessaris per al desenvolupament de la seva activitat, amb independència de l’administració que en sigui responsable.

 

El consistori ha rebut el reconeixement que l’acredita com a ajuntament FUE per haver adoptat les mesures necessàries per tal que els procediments per a l’accés i l’exercici de l’activitat econòmica es puguin iniciar i finalitzar pels canals habilitats en aquest nou model entre les empreses i les administracions públiques.

 

Amb la implantació de la FUE, a més, l’Ajuntament d’Aitona mostra el seu ferm compromís amb l’impuls econòmic dels emprenedors i empresaris del municipi. Alhora, dóna compliment al que disposa la llei 16/2015 que, entre altres, fomenta l’activitat econòmica, redueix els tràmits administratius, incrementa la transparència i promou els mecanismes de col·laboració.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, assegura que “la FUE és una oportunitat excel·lent per seguir creixent com a poble. Primer, perquè facilitant, simplificant i agilitzant als professionals els tràmits fomentem i incentivem que es posin en marxa noves activitats econòmiques al poble. I segon, perquè acostem l’Ajuntament a les nostres empreses, empresaris i emprenedors, a més de dotar-los de noves eines que els permetran fer créixer, enfortir i consolidar els seus projectes”.

 
Edgar Bosch, segon classificat al Campionat de Catalunya de Compak Sporting PDF Imprimeix Correu electrònic

El tirador aitonenc va obtenir la segona millor marca general del torneig i s’ha guanyat una plaça per representar Catalunya al XX Campionat d’Espanya de Compak Sporting.

 

Edgar_Bosch_Campionat_de_Catalunya


Després del triomf absolut a Toledo el passat mes d’octubre del 2016, el jove tirador aitonenc Edgar Bosch ha sumat aquest cap de setmana un nou èxit en la seva carrera esportiva en el món del tir de caça en aconseguir finalitzar en segona posició al Campionat de Catalunya de Compak Sporting.

 

El certamen, celebrat diumenge 28 de maig al Club de tir al plat les Pedreres d’Ulldecona, va aplegar els millors esportistes catalans d’aquesta modalitat de caça i Edgar Bosch es va convertir en un dels grans protagonistes.

 

Amb aquesta segona plaça, Edgar Bosch s’ha garantit una plaça per representar Catalunya al XX Campionat d’Espanya de Compak Sporting que tindrà lloc el proper 16, 17 i 18 de juny a Rialp (Lleida).

 

L’Ajuntament d’Aitona felicita Edgar Bosch pel resultat obtingut a Ulldecona, li reconeix el seu esforç, treball i dedicació i li desitja molts èxits en les properes competicions.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 241
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.