Nous avenços per a l'arribada de la fibra òptica a Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

L'Ajuntament d'Aitona i vuit consistoris més del Segrià uneixen esforços per donar un impuls a l'arribada de la fibra òptica als respectius municipis.

 

foto_3153125


Aitona, Alcoletge, Benavent de Segrià, Torrefarrera, Rosselló, Alpicat, Almacelles, Soses i Torres de Segre han decidit unir esforços per tal de fer arribar la fibra òptica a les respectives poblacions en un termini de dos anys a través de la xarxa troncal gestionada per la Xarxa Oberta de Catalunya. Per aconseguir-ho, han presentat de forma coordinada, i a través del Consell Comarcal del Segrià, un projecte d'especialització i competitivitat territorial per tal d'obtenir fons europeus que permetin cofinançar l'actuació, amb la qual també s'han compromès a col·laborar econòmicament la Xarxa Oberta i la Diputació de Lleida.

 

El projecte suposa una inversió total d’uns 425.000€, dels quals 120.000€ els aportarà la Xarxa Oberta de Catalunya i la resta quedarà repartit entre la UE (50%), la Diputació de Lleida (25%) i cadascun dels ajuntaments (25%). Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, es mostra molt satisfeta de l'acord assolit, que defineix com "una nova mostra de les grans coses que es poden aconseguir si existeixen interessos compartits i s'uneixen esforços en una mateixa direcció". Pujol ha valorat, a més, l'acord, com "l'impuls que la fibra necessitava per arribar d'una vegada per totes al nostre municipi, que amb aquest nou servei donarà un salt endavant en termes tecnològics i de connectivitat".

 

Una vegada acabi la instal·lació de la fibra òptica, cada Ajuntament haurà de buscar un operador de telecomunicacions que s’encarregui de desplegar la xarxa i fer-la arribar als domicilis o empreses.

 
Conclou el curs d’atenció sociosanitària PDF Imprimeix Correu electrònic

Un cop finalitzada la part teòrica de la formació, els 15 alumnes del curs hauran de realitzar ara 80 hores de pràctiques professionals per obtenir la titulació que els capacitarà per treballar en institucions socials i atendre persones dependents.

 

Curs_atenci_sociosanitaria


L’impuls de projectes i activitats encaminades a millorar les competències de les persones en recerca activa de feina i dotar als veïns i veïnes d’Aitona de les eines i els recursos que els ajudin a entrar al mercat laboral són prioritats per a l’equip de govern. Fruit d’aquesta voluntat, l’Ajuntament ha organitzat aquest any 2016 un curs d’atenció sociosanitària dirigit a aquelles persones que volen treballar en institucions socials.

 

El taller va arrencar el passat 15 de febrer i aquest dijous 1 de desembre se'n va donar per finalitzada la part teòrica. Ara, durant aquest mes de desembre, el curs encara la seva recta final amb la part pràctica. En aquest sentit, els alumnes hauran de dur a terme al llarg de les properes setmanes un total de 80 hores de pràctiques professionals en institucions socials del territori. Un cop fetes, es donarà per finalitzat el curs i els alumnes obtindran el certificat professional que els capacitarà per treballar en institucions socials i per atendre persones dependents, una titulació que, a partir de l’any 2017, és imprescindible per poder exercir en aquest tipus d’institucions.

 

Imma Benages, regidora de Joventut i Esports, va assistir personalment a la darrera sessió del curs per tal de felicitar els alumnes per l'esforç realitzat fins al moment i encoratjar-los a continuar treballant amb intensitat per aconseguir el seu objectiu final.

 

El curs organitzat per l’Ajuntament té una durada de 450 hores dividides en diferents mòduls teòrics i pràctics: 100 hores de suport en l’organització d’intervencions en l’àmbit institucional; 70 en la intervenció en l’atenció higiènico-alimentaria en institucions; 70 hores en intervenció en l’atenció sociosanitària en institucions; 130 hores de suport psicosocial, atenció relacional i comunicativa en institucions; i 80 hores de pràctiques en institucions socials.

 
Aitona aposta per l’envelliment actiu PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament ofereix als veïns i veïnes de més de 60 anys sessions gratuïtes d’exercici físic moderat amb un entrenador personal.

 

Entrenador_personal_Gent_Gran


L’equip de govern manté la seva ferma aposta per l’impuls de l’activitat física en la tercera edat com a fórmula efectiva per garantir un millor estat de salut de les persones grans i un envelliment actiu. És per això que, un curs més, l’Ajuntament d’Aitona organitza sessions d’exercici moderat amb un entrenador personal.

 

L’activitat s’imparteix a la vila des de l’any 2013 i és totalment gratuïta per als usuaris. A més, està subvencionada per la Diputació de Lleida, a qui l’Ajuntament agraeix la seva col·laboració, suport i confiança en aquest projecte.

 

Les sessions estan dirigides als aitonencs i aitonenques majors de 60 anys i es duen a terme els dilluns i dimecres –de 16:15 h. a 17:15 h.- al Pavelló poliesportiu o al parc lúdic i de salut habilitat a la zona esportiva. A les trobades hi prenen part grups d’entre 15 i 20 persones que participen d’una hora d’activitat física moderada dirigida per un entrenador personal que aconsella en la pràctica de les activitats físiques, assessora i indica a cada persona l’activitat més adequada i en fa un seguiment personalitzat. Imma Benages, regidora de Joventut i Esports, assegura que “el nostre objectiu és crear un espai de cohesió social, incrementar les relacions interpersonals i de grup, i que la gent gran gaudeixi d’una manera lúdica i a la vegada saludable. L’envelliment no té perquè ser un obstacle i fer exercici físic de manera habitual és vital per gaudir d’una bona qualitat de vida”. En aquest sentit, Benages, va adreçar unes paraules d’ànim als participants de l’activitat per seguir apostant per aquest projecte i va fer una crida als veïns i veïnes d’Aitona a prendre-hi part.

 

L’entrenador personal per a la gent gran s’afegeix a l’ampli ventall d’activitats formatives, culturals i esportives per a totes les edats que l’Ajuntament d’Aitona posa a disposició dels aitonencs aquest curs 2016/17 amb l’objectiu de contribuir a fer del municipi una vila més dinàmica, activa i cohesionada socialment. Per a més informació us podeu adreçar a l’Ajuntament o trucar al telèfon 973 79 40 10.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 217
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2017 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.