Aitona incentiva la pagesia amb la reducció de l’IBI de les finques rústiques PDF Imprimeix Correu electrònic

El tipus de gravamen passa del 0,7% al 0,6% per tal de minimitzar l’impacte de la crisi de preus que pateix el sector de la fruita dolça.

 

Aitona_escut


L’Ajuntament d’Aitona ha aprovat les ordenances fiscals del 2018, entre les quals destaca la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’impost de béns immobles (IBI) que redueix el tipus de gravamen dels béns immobles de naturalesa rústica al 0,6% (fins ara estava al 0,7%). Amb aquesta reducció l’equip de govern vol minimitzar l’impacte que ha suposat pels pagesos la baixada de preus de la fruita dolça durant aquest 2017.

 

La mesura va ser plantejada per l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, en el Consell d’Alcaldes del Segrià l’agost passat. “El 86,4% de les superfícies en producció de préssecs i nectarines de Catalunya es concentren a les comarques de Lleida, de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell i el Segrià”, advertia Pujol en aquella reunió. Mesures com la impulsada per l’Ajuntament Aitona contribueixen a pal·liar la greu crisi de preus que pateix el sector.

 

En el manifest aprovat pel Consell d’Alcaldes del Segrià també es demanava instar a les administracions competents a reduir l’índex de rendiment net dels fruiters no cítric a la declaració de la renda; rebaixar l’impost de societats al 15% per empreses de fruita dolça accelerar els retorns de l’IVA i procurar que les subvencions vagin més en pro de la comercialització, innovació, transport, conservació i un repartiment més equitatiu del valor afegit; així com bonificar el règim d’autònoms de l’agricultor actiu.

 

“Gràcies a la bona gestió dels comptes públics en els darrers anys, que han contribuït a sanejar l’administració, l’Ajuntament d’Aitona pot entomar ara la reducció de l’IBI de les finques rústiques”, assegura l’alcaldessa, qui també insisteix que “caldria que la resta d’alcaldes del Consell també adoptin aquesta mesura”.

 

Increment de la taxa de residus

Tanmateix, l’Ajuntament d’Aitona ha aprovat un increment de la taxa de gestió de residus d’1,5 euros per habitant, passant de 43 euros a 44,5 euros. Aitona, que té delegada la gestió de residus al Consell Comarcal del Segrià, ha optat per un nou sistema de recollida de residus urbans en illes de contenidors, motiu pel qual caldrà renovar totes les illes existents al municipi. Amb aquest increment de la taxa –el qual també inclou l’increment anual del cànon de residus-, es podrà fer front al cost que suposa la renovació del sistema.

 
Prop de 500 persones assisteixen a la trobada de la comunitat Palautiana a Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Els visitants han conegut la Cova i la Casa-museu del Pare Francesc Palau i han assistit a una missa presidida pel bisbe de Lleida.

 

ComunitatPalautiana01


Aitona ha acollit aquest dissabte 4 de novembre el II Encuentro Familia Palautiana, una trobada religiosa que organitza la congregació de Carmelites Misioneres Teresianes, congregació fundada per l’aitonenc Francesc Palau i Quer. El poble natal del Pare Palau ha reunit al voltant de 500 persones arribades de nombrosos punts de Catalunya i d’Espanya i, fins i tot, de països com el Canadà, Kènia o Madagascar.

 

La jornada s’ha iniciat amb una visita a la Cova on el beat es retirava a pregar. Tot seguit els visitants s’han desplaçat al pavelló poliesportiu d’Aitona, on ha tingut lloc el dinar de germanor. A la tarda, la jornada ha continuat amb una visita a la Casa-museu del Pare Palau i, finalment, s’ha celebrat una missa a l’església Sant Antolí presidida pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez. A la trobada també hi han assistit altres religiosos de la congregació, així com mossens de pobles veïns.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als visitants, i també d’acomiadar i tancar l’acte. Pujol ha recordat que “la figura i el llegat del Pare Palau constitueixen una part importantíssima del patrimoni històric, cultural i religiós del municipi d’Aitona”, i ha agraït especialment a les Germanes Carmelites la seva incansable tasca de conservació del patrimoni del Pare Palau: “Fa molt de goig veure tanta gent al nostre municipi. I això és gràcies a la vostra feina de tants anys i anys”, ha recordat l’alcaldessa.

 

Rosa Pujol ha agraït als visitants i a l’organització que hagin triat Aitona per acollir aquest esdeveniment i els ha convidat a tornar sempre que vulguin: “Aitona és i serà terra de pau”, ha dit.

 

ComunitatPalautiana03

 

Francesc Palau i Quer va néixer a Aitona el 29 de desembre del 1811, va assolir una gran trajectòria eclesiàstica com a missioner, apòstol i fundador de les congregacions dels Carmelites Descalços Terciaris, que posteriorment van donar origen a les Germanes Carmelites Missioneres i les Carmelites Missioneres Teresianes. Juntament amb Santa Teresa de Jesús Jornet i el beat Josep Camí, també nascuts a Aitona, el beat Francesc Palau i Quer representa una de les figures religioses més rellevants del Segrià.

 

Durant la jornada l’alcaldessa ha traslladat als assistents la voluntat de l’Ajuntament de dotar de més protecció el patrimoni i llegat del Pare Palau, motiu pel qual el municipi ha demanat al Consell Comarcal del Segrià declarar la Casa i la Cova del Pare Palau com a Béns Culturals d’Interès Local.

 
Jordi López, doble campió del món de kick boxing i K-1 PDF Imprimeix Correu electrònic

L’esportista aitonenc revalida el títol de campió del món en la categoria de 54 kg i s’adjudica el triomf en K-1 per primera vegada.

 

2017-10-30-PHOTO-00002306


L’aitonenc Jordi López ha repetit triomf en el Campionat del Món Unificat d’Arts Marcials i Kick Boxing WTKA que s’ha disputat entre els 26 i 29 d’octubre a Massa-Carrara, Itàlia. López, del gimnàs Nacionalfitness Alpicat, ha revalidat el títol mundial de kick boxing (categoria 54 kg) que ja va aconseguir en aquest mateix escenari l’any passat i també ha obtingut la victòria en el campionat del món de la modalitat K-1.

 

Aquesta competició es disputa anualment a Itàlia i pretén englobar totes les federacions d’arts marcials del món. Actualment està reconeguda per 28 federacions internacionals. En el campionat d’enguany han participat més de 4.000 esportistes de prop de 100 països de tot el món. Al costat de Jordi López també han participat dos companys seus del gimnàs Nacionalfitness Alpicat, Javi Ruiz i Albert Trepat.

 

Amb aquests dos títols, aquest jove aitonenc de només 20 anys culmina una altra temporada en l’elit d’aquest esport de contacte. L’Ajuntament d’Aitona felicita l’esportista per la conquesta d’aquests dos nous títols, aconseguits a base de dedicació, perseverança i esforç, i li desitja molts èxits per a les futures competicions.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 262
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.