Tot a punt per a la inauguració del conjunt escultòric en honor a Santa Teresa de Jesús PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'Ajuntament ha organitzat un autocar per tots aquells que volen desplaçar-se i assistir a la missa solemne i a l'acte d'inauguració que té lloc a la Catedral de Lleida

 

Escultura1

 

La cerimònia d'inauguració i col•locació de l'escultura de la Santa, patrona de l'ancianitat i natural d'Aitona, té lloc aquest dissabte a les 11h a la Catedral de Lleida. L'acte comptarà amb diverses autoritats religioses i civils que volen presenciar aquest moment carregat de simbolisme. La missa solemne serà presidida per l'Excm. i Rvdm. Sr Joan Piris i Frígola i es comptarà amb la música i els cants del Cor Etosca d'Aitona, les corals Alzina d'Alcarràs i Clamor de Soses i també amb el Petit Cor de la Catedral de Lleida.

 

El repte de poder construir una escultura de Santa Teresa de Jesús Jornet i poder-la ubicar en un lloc tant privilegiat com és a la porta de la capella del Santíssim de la Catedral de Lleida és un repte impulsat per l'Ajuntament d'Aitona i la Congregació de les Germanetes dels Anciants Desemparats –fundada per la mateixa Santa-, però que tot el poble d'Aitona es va fer seu des de l'inici. No obs¬tant, per tal de fer-ho possible es va demanar la generositat de persones, parròquies i congregacions sota una campanya de captació de fons anomenada "Ajuda'ns a portar Santa Teresa de Jesús a la Catedral de Lleida". Ara, gràcies als fons obtinguts el projecte s'ha pogut dut a terme i ja és una realitat.

 

Escultura2

 

El disseny presentat per l'escultor Xavier Margarit mostra un grup escultòric format per la figura de la Santa i un ancià. L'obra capta l'instant en què Santa Teresa s'atansa a l'ancià per tal d'assistir-lo i treure'l de l'abandó, una imatge que vol reflectir la tendresa i l'interès amb el qual la Santa es desfaria en vida per assistir els més necessitats. És per això que Santa Teresa és caracteritzada amb una espiritualitat divina i ingràvida, talment fos una aparició, alhora que serena, bondadosa i propera als homes, mentre que l'ancià és representat per una figura sedent que manifesta l'abandó, l'oblit i el desempar. El color escollit per a les figures és el blanc, que contrastarà amb el retaule daurat que servirà de fons, convertint aquest absidiola en punt lumínic i reclam important dins de la Catedral.

 

Teresa de Jesús Jornet va néixer el 9 de gener de 1843 a Aitona i va morir el 26 d'agost de 1897 a Llíria (València). Dedicà la seva vida a la cura de les persones grans més necessitades, fundant la Congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats. En morir deixà més d'un centenar de cases-asil de la seva congregació en funcionament, repartides per Espanya i Amèrica. La seva vocació en favor dels desvalguts van portar Pau VI a canonitzar-la l'any 1974.

 


 
Conclou el taller de memòria per a la gent gran PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Ahir es va celebrar l’acte de lliurament de diplomes als més de 40 participants d’aquest entretingut i productiu taller.

 

Taller_memria1

 

Ahir va concloure la que sens dubte ha estat una de les activitats més exitoses d’aquest curs 2013-2014 entre la gent gran. Es tracta del Taller de memòria, que durant gairebé 7 mesos ha aplegat setmanalment una quarantena de persones amb ganes de millorar i entrenar les seves facultats memorístiques. Els participants han treballat, de la mà d’una psicòloga col·legiada, els diversos aspectes i tècniques existents per a gaudir d’una ment àgil i desperta, però sempre des d’una vessant lúdica i entretinguda. L’èxit d’assistència ha obligat a treballar en 3 grups diferents al llarg de tot el curs, que es reiniciarà novament al setembre. L’acte de lliurament dels diplomes va estar marcat pel bon ambient i la satisfacció per la feina feta, que tots els participants valoren de forma molt positiva.

 

Taller_memria2

 

Des de l’Ajuntament es dóna les gràcies a tots els participants per la seva implicació i a la Diputació de Lleida pel seu suport econòmic, sense el qual no hagués estat possible la realització d’aquest curs.

 

Taller_memria3

 
El IV Concurs de Punt de Llibre torna a fer palès l’alt nivell creatiu dels infants aitonencs PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Sota el títol Catalunya 1714-2014. Tradicions Catalanes, infants de totes les edats van presentar dibuixos de senyeres, sardanes, castellers i tota mena de símbols de la identitat catalana.

 

Cicle_Mitj_MohamedCicle_Mitj_Safa


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El passat dimarts 22 d’abril, en el marc de les activitats anticipades de Sant Jordi, va tenir lloc a l’Escola Francesc Feliu el lliurament de premis del IV Concurs de Punt de Llibre, que enguany tenia com a temàtica Catalunya 1714-2014. Tradicions Catalanes. Entre les obres presentades hi havia senyeres, sardanes, castellers i tota mena de símbols de la identitat catalana.

 

 

 

Cicle_Superior_Joel_CornadCicle_superior_Chaima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enguany el concurs constava de 5 categories. A P3-P4 va guanyar en Marc Lázaro Latorre; a P5 la Meriem Chahid; a Cicle Inicial, ho va fer en Malak Hdiga; a Cicle Mitjà, l’alt nivell dels participants va obligar el jurat a triar dos guanyadors en lloc d’un, que van ser en Mohamed Daker i la Safaa Tahiri; finalment, a Cicle Superior també es va optar per atorgar dos primers premis, un a Chaimaa Bouallaga i l’altre a Joel Cornadó Arànega. Tots els premis van ser lliurats en mà per part de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol.

 

 

 

Malak_HdigaMerim_Chahid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Des de l’Ajuntament es felicita tots els alumnes per la qualitat dels dibuixos presentats. Un any més, el concurs de punts de llibre ha posat de manifest que els infants aitonencs gaudeixen d’una gran creativitat.

 

 

 

P3-P4

 
<< Inicia < Anterior 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Següent > Final >>

Pàgina 217 de 275
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2018 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.