El Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona tanca la seva 20a edició PDF Imprimeix Correu electrònic

Aitona

La vila ha celebrat aquest diumenge 19 de maig un dels esdeveniments més importants de l'any, emmarcat en els actes de celebració de la Festa Major de Sant Gaietà.

 

Aitona ha celebrat avui, 19 de maig, la vintena edició del Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d’Aitona, un esdeveniment que, tot i l'aparició de la pluja a mig matí, ha congregat un bon nombre de persones per visitar les parades d’artesania, passejar entre les mostres d’oficis medievals i participar de les activitats lúdiques i infantils. A partir de les 12 s'han hagut de suspendre les activitats.

 

Entre les novetats més esperades, l’estrena de la primera moneda dAitona ha generat un gran interès. Aquesta peça és la primera d’una col·lecció que s’anirà nodrint anualment en cada edició del Mercat Barroc, contribuint a enfortir la identitat cultural del municipi.

 

V Cursa Embarrocat

 

Un altre dels punts forts de la jornada ha estat la celebració de la V Cursa Embarrocat, que ha començat a primera hora del matí i ha ofert tres recorreguts adaptats a totes les edats i nivells: una cursa de 5,5 km, una de 10 km i una caminada popular de 7 km. La cursa, organitzada pel Club d'Atletisme d'Aitona, ha atret prop de 400 participants en la caminada.

 

Activitats i tallers tradicionals

 

Una trentena de parades han engalanat el mercat, destacant l'oferta gastronòmica i els tallers d'oficis tradicionals, que han inclòs: forjador, perfumista, mestre carabasser, tallador de fusta, numismàtica, apicultora d'espelmes amb cera d’abelles, taller de cuir i brodats artesanals. Els visitants també han pogut gaudir d’una degustació de vins del celler de Raimat, que ha tornat a col·laborar amb l’esdeveniment. Aquest esdeveniment s'emmarca dins de la Festa Major de Sant Gaietà, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la vila.

 

L’Ajuntament d’Aitona agraeix la col·laboració de les entitats i associacions locals en l’organització del Mercat.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2024 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.