Recollida de cireres a Aitona: una experiència més enllà de la floració PDF Imprimeix Correu electrònic


WhatsApp_Image_2024-05-23_at_09.06.24

Aquest dissabte i diumenge, 25 i 26 de maig, prop de 70 persones coneixeran el cicle de l'arbre fruiter, podran collir cireres fresques i gaudir dels productes locals del poble.

Fruiturisme, d’Aitona, presenta una nova proposta més enllà de la campanya de la flor: la recollida de cireres, per tal de donar a conèixer els processos que segueixen a la floració de l’arbre fruiter.

Per aquest motiu, aquest cap de setmana, 25 i 26 de març, prop de 70 persones gaudiran de la recollida de la cirera acompanyades per un pagès, per poder assaborir aquesta fruita directament de l’arbre. L’objectiu de la campanya és apropar-se directament al consumidor, sense intermediaris, perquè pugui observar i valorar la fruita cultivada i cuidada fins al moment òptim de la seva recollida i consum.

Els participants podran collir fins a 5 kg de cireres i, després de la collita, podran degustar el vermut ‘El Polvorí’, de Raimat, així com productes locals com el formatge, la secallona i la xocolata.

La producció de cireres a Catalunya ha estat molt important des del punt de vista qualitatiu. La seva collita i consum formen part de la tradició popular. Pels mesos de setembre i octubre, Fruiturisme també proposa altres experiències de recollida: figues i nous.

 

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2024 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.