La plaça Francesc Macià obre les portes un cop finalitzades les tasques de renovació PDF Imprimeix Correu electrònic

Els treballs han consistit en l’eliminació del sorral i dels murs d’obra, la substitució dels jocs infantils i el mobiliari urbà, el canvi de les lluminàries per tecnologia led, i la plantació de nou arbrat.

 

10_JordiVinuesa_JVF1263_20221003


Dijous 6 d’octubre l’Ajuntament d’Aitona obrirà la nova plaça Francesc Macià, un cop ja han finalitzat les obres de remodelació que el consistori ha dut a terme al llarg de les darreres setmanes en aquest espai públic. Prèviament, aquest dimecres 5 d’octubre l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha visitat la instal·lació per a avaluar-ne de primera mà el seu estat.

 

“Des d’aquesta setmana comptarem al centre del poble amb una nova plaça més moderna, més segura i més sostenible perquè en puguin gaudir tots els nostres veïns i veïnes; especialment, els infants. Així, donem compliment a un dels reptes que ens hem anat marcant des de l’inici del mandat: millorar la nostra via pública i adaptar-la a les necessitats i usos de la nostra població”, recalca Rosa Pujol.

 

06_JordiVinuesa_JVF1251_20221003

 

Les obres han tingut una inversió total de 76.095,085€, dels quals 68.079,36€ han estat subvencionats per la Diputació de Lleida.

 

Així, l’actuació ha consistit en eliminar el sorral i els murs d’obra que hi havia anteriorment a la plaça i substituir els jocs infantils i mobiliari urbà com els bancs, les papereres i la font. El paviment de formigó de la plaça s’ha mantingut, tot i que en una part s’ha substituït per adequar els pendents existents. Sota els nous jocs, adaptats a les normatives actuals, s’ha col·locat cautxú continu i una tanca tubular metàl·lica per a millorar la seguretat. Finalment, en el marc d’aquesta reforma també s’han substituït les lluminàries per tecnologia led i s’ha plantat nou arbrat al perímetre de la plaça.

 
Aitona comptarà després de molts anys amb un parc mobiliari amb nous pisos en venda PDF Imprimeix Correu electrònic

Després d’anys de gestions liderades per l’Ajuntament recentment s’ha fet efectiva la compra d’un bloc de 18 pisos per part del senyor Ramon Campodarbe -Gloxamar 2006, SL- que es posaran pròximament en venda per a particulars.

 

02_JordiVinuesa_JVF0606_20220929


Aquest mes de setembre s’ha fet efectiva la compra per part d’un particular, el senyor Ramon Campodarbe -Gloxamar 2006, SL-, d’un bloc de pisos situat al carrer la Vall número 26 amb avinguda 27 de Gener; i que compta amb un total de 18 habitatges, local comercial i pàrquing.

 

Aquests 18 habitatges es posaran a la venda pròximament per a particulars i l’adquisició d’aquest parc mobiliari per part del senyor Ramon Campodarbe -a qui l’Ajuntament agraeix públicament la seva implicació- ha estat possible gràcies a les gestions liderades pel consistori al llarg dels darrers anys amb l’objectiu d’oferir al municipi una nova oferta d’habitatge.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, ressalta la importància d’aquesta notícia i posa èmfasi en que “el nostre compromís és facilitar i promocionar que els nostres veïns i veïnes es quedin a Aitona a viure i no es vegin obligats a marxar fora del poble per a tenir accés a un habitatge. Per això, poder comptar amb aquets nou parc mobiliari després de molts anys sense pisos en venda és tota una efemèride i una oportunitat única que hem de saber aprofitar”.

 

11_JordiVinuesa_JVF0451

 

Antecedents


El bloc de pisos adquirit recentment pel senyor Ramon Campodarbe -Gloxamar 2006, SL- es va començar a construir l’any 2006, any en el que també es va atorgar la llicència d’obres. La promoció d’aquest bloc de pisos ha estat sotmesa al llarg dels anys a diferents canvis de nom, fins que el 2008 se’n va aturar la construcció. Una paralització que s’ha allargat fins fa pocs mesos.

 

En aquest sentit, durant aquest període d’abandonament es van produir diferents requeriments i actuacions per part de l’Ajuntament d’Aitona envers els seus propietaris amb l’objectiu que duguessin a terme el pertinent manteniment, neteja i tancament de l’obra. Amb tot, la inacció per part dels propietaris va propiciar que el consistori actués de forma subsidiària i incoés diferents sancions als responsables.

 

Finalment, l’any 2020 l’Ajuntament va presentar una sol·licitud de pròrroga per a finalitzar l’obra, però que no va ser atesa. Per tot plegat, després de diferents gestions liderades pel consistori s’ha aconseguit que el bloc de pisos passi a ser propietat del senyor Ramon Campodarbe -Gloxamar 2006, SL-.

 
L’Ajuntament habilitarà plaques fotovoltaiques en quatre edificis municipals PDF Imprimeix Correu electrònic

L’actuació té per objectius millorar l'eficiència i l’estalvi energètic d'aquestes instal·lacions i reduir les emissions de CO2.

 

03_JordiVinuesa_JVF0497_20220928


L’Ajuntament d’Aitona ha aprovat un projecte per a la instal·lació de generació elèctrica d’energia renovable per autoconsum sense emmagatzematge en quatre edificis municipals: el Centre Municipal de Serveis, l’Ajuntament, l’Edifici Multifuncional i l’Escola Francesc Feliu. Ara, el consistori obrirà el procés de licitació per a l’execució de les obres amb l’objectiu que aquestes quedin executades en un termini de tres mesos.

 

El projecte té un cost de 88.401,26€ (IVA inclòs) i consistirà en:

 

  • Centre Municipal de Serveis: instal·lació de 60 plaques fotovoltaiques de 450 w, amb una producció pic de 25 kw.
  • Ajuntament: instal·lació de 45 plaques fotovoltaiques de 450 w, amb una producció pic de 20 kw.
  • Edifici Multifuncional: instal·lació de 44 plaques fotovoltaiques de 450 w, amb una producció pic de 20 kw.
  • Escola Francesc Feliu: instal·lació de 45 plaques fotovoltaiques de 45 0w, amb una producció pic de 20 kw.

 

Actualment l’energia demandada per aquests quatre edificis és de 152.653 kw/h i amb l’habilitació de les plaques fotovoltaiques la generació elèctrica d’energia renovable per autoconsum seria de 135.867 kw/h; és a dir, una xifra superior al 80% de l’energia demandada actualment.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que “amb aquestes actuacions com aquesta proposem des de l’equip de govern fer una passa més en l’aposta per consolidar i promocionar al municipi les energies renovables i esdevenir al territori un poble referent en matèria de sostenibilitat energètica”.

 

En aquest sentit, aquest projecte se suma al pla de renovació de l’enllumenat exterior del municipi amb nova tecnologia led que el consistori desplegarà al municipi a través de la convocatòria d’ajuts “DUS 5000”, uns fons europeus per a la millora energètica local dels municipis de menys de 5.000 habitants.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 5 de 431
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.