El pressupost 2013 segueix marcat per l’austeritat i la despesa destinada a l’amortització de crèdit PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Tot i així, el govern municipal preveu realitzar quatre inversions destacades durant l'any

 

Imatge_pressupostos

 

L'alcaldessa Rosa Pujol parla del pressupost d'enguany afirmant que "no podem fer altra cosa que seguir estrenyent-nos el cinturó, però a la vegada també fem un esforç per intentar executar petites inversions que són fonamentals per millorar sensiblement la qualitat de vida dels veïns i veïnes del poble".

 

L'Ajuntament d'Aitona va aprovar per al 2013 un pressupost superior al de l'exercici anterior i això és degut a què enguany s'han inclòs algunes inversions, s'ha hagut d'incorporar el cànon de l'aigua i també incrementa la partida destinada a l'amortització de préstecs. El resultant és un pressupost que puja als 2.724.447,28€.

 

Per tal de donar equilibri al pressupost s'han revisat a la baixa diversos capítols de les despeses com les festes i el personal. Pel que fa al capítol 1 (personal) es passa de 603.099,35€ (2012) a 553.601,14€ (2012), aplicant mesures necessàries d'estalvi però sense que afectin al bon funcionament i a la qualitat de servei de l'ajuntament.

 

El capítol d'amortització de capital representa una part important de la despesa prevista per aquest 2013, ja que el pagament corresponent a préstecs suposa el 7% sobre el total del pressupost.

 

I en l'apartat d'inversions, tot i disposar de pocs recursos i tenint en compte els ajuts d'altres administracions, s'han planificat i pressupostat quatre obres principals: la urbanització del carrer Sant Antolí, l'arranjament del Camí de Llardecans, la intervenció en l'encreuament de la Travessera Escoles amb l'Avinguda 27 de Gener i l'actuació de millora a l'escola bressol.

 
El govern municipal aprova inicialment la urbanització del carrer Sant Antolí PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'obra es durà a terme gràcies a una subvenció que prové del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya.

 

Carrer_sant_antol

 

L'equip de govern ha aprovat sol•licitar un canvi de destí de la subvenció del PUOSC per tal de fer front a projectes actualment prioritaris per al poble, i un d'ells és la urbanització parcial de la tramada del carrer Sant Antolí. Una de les raons per les quals s'ha escollit aquesta actuació per davant d'urbanitzar la plaça Major és perquè la via es troba a l'entorn de la única escola de primària i secundària en funcionament del municipi. L'alcaldessa Rosa Pujol creu que "és necessari adequar els carrers al voltant del centre educatiu per tal de millorar la seguretat, mobilitat i comoditat tant dels alumnes com dels familiars que van a recollir els nens i nenes a l'escola".

 

El projecte d'urbanització es podrà dur a terme ja que en el darrer Ple celebrat el passat divendres 8 de febrer el consistori va aprovar un canvi de destí d'una subvenció del PUOSC, la qual assumirà al voltant del 50% del cost d'aquests treballs. Les obres s'espera que comencin el proper mes de març i tinguin una durada de 4 setmanes.

 
Centenars de veïns i veïnes surten al carrer per celebrar el Carnaval PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La bona participació de la festa de Carnaval d'enguany torna a posar de manifest la bona salut del teixit social de la nostra vila.

 

Carnaval5

 

Aquest passat cap de setmana els aitonencs i aitonenques van celebrar una nova edició del Carnaval. Un any més, les activitats van començar divendres a l'escola bressol, on els nens i nenes es van disfressar de pingüins. No obstant, els plats forts de la festa van arribar dissabte. Ja a primera hora de la tarda, el poliesportiu va acollir la trobada de carrosses i la sortida de la cercavila. Tot i que el fort vent que bufava va obligar moltes persones, sobretot nens i nenes, a restar dins del recinte, la rua va poder realitzar el seu recorregut amb normalitat. Un total de 9 carrosses i de grups que anaven a peu van passejar i ballar pels carrers de la vila, acompanyats de nombrosos veïns i veïnes que no es van voler perdre l'espectacle.

 

Un cop finalitzat el recorregut la comitiva de carrosses va tornar al poliesportiu, on els regidors i personal de l'Ajuntament, juntament amb la Penya els Tabolls, van repartir xocolata i coca a tots els participants. I per als més petits, es van llençar bosses plenes de llaminadures des del mateix escenari. Va tancar la tarda el tradicional ball popular per a petits i grans, amb barra de begudes en el mateix recinte a càrrec de la Penya els Tabolls

 

 

Carnaval3Carnaval4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La festa es va reprendre cap a mitjanit amb el concert ofert per l'Orquestra Caimán i la posterior disco-mòbil, que es va allargar fins a altes hores de la matinada sota la mà del popular DJ Bobot Wallas.

 

 

Carnaval1Carnaval2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Des de l'Ajuntament d'Aitona es dóna les gràcies a tots els veïns i veïnes de la vila per la seva col•laboració i implicació en aquesta nova edició del Carnaval. I molt especialment a la Penya els Tabolls, que un any més han fet possible l'èxit de la festa amb la seva participació directa en l'organització de les activitats.

 

Carnaval6

 
<< Inicia < Anterior 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 Següent > Final >>

Pàgina 444 de 452
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.