L’Ajuntament d’Aitona presenta al·legacions en contra del dipòsit controlat de residus de Seròs PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori reclama a la Generalitat que se suspengui la tramitació de la sol·licitud d’autorització ambiental amb declaració d’impacte ambiental de l’activitat d’aquest abocador.

 

residuos-vertedero-825x418-1


Aquest mes de desembre l’Ajuntament d’Aitona ha presentat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya un plec d’al·legacions en contra del dipòsit controlat de residus que el grup TMA tramita a Seròs i que podria emmagatzemar fins a quatre milions de tones residus industrials, el triple dels previstos en el projecte original.

 

En concret, el consistori sol·licita en les seves al·legacions que la Generalitat suspengui la tramitació de la sol·licitud d’autorització ambiental amb declaració d’impacte ambiental de l’activitat d’aquest abocador fins a la prèvia aprovació definitiva d’un pla especial que eventualment habiliti l’espai de l’activitat proposada i que en reguli detalladament l’ordenació i els paràmetres.

 

Entre els arguments que esgrimeix l’Ajuntament d’Aitona per a fer aquesta sol·licitud al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural hi ha:

 

  • Els efectes i potencials impactes ambientals de l’activitat projectada poden tenir una repercussió en tota la zona pròxima a l’indret on es proposa ubicar l’activitat, que és molt proper a Aitona.
  • L’actual excessiva concentració d’afectacions territorials a la comarca del Segrià i una manca de planificació de les instal·lacions de gestió de residus i contravenció del principi de proximitat.
  • Manca d’un Pla Especial Urbanístic que eventualment habiliti l’espai de l’activitat i que en reguli detalladament l’ordenació i els paràmetres.
  • Vulneració del procediment d’avaluació d’impacte ambiental per insuficiència de l’estudi d’alternatives en relació amb l’emplaçament escollit per a l’execució del projecte.
  • Vulneració substantiva del Pla Territorial Parcial de Ponent.
  • Vulneració dels requisits d’ubicació i de procediment establerts a l’Annex I del Reial Decret 646/2020, de 7 de juliol, pel qual es regula l’eliminació de residus mitjançant dipòsit en abocador i correlatiu antecessor RD 1481/2001, de 27 de desembre.
  • Localització del dipòsit de residus en una zona geològicament inestable.
  • Afectació a les explotacions ramaderes.
  • Afectació al domini públic hidràulic.
  • Diverses incompatibilitats del centre de classificació i triatge i del dipòsit de residus amb el territori i el medi ambient.
 
Nova edició de la revista d'informació municipal d'Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Ja és al carrer una nova edició de la revista d'informació municipal. Consulta'n la versió digital.

 

N17-Aitona-desembre2022-WEB_page-0001


Ja està disponible el darrer número de la revista d'informació municipal, que un cop més ofereix als aitonencs i aitonenques una aproximació amena i completa als principals esdeveniments del municipi i a les actuacions més destacades de l'Ajuntament dels darrers mesos.

 

Clica aquí per descarregar-te el PDF de la revista.


 
L’Escola Francesc Feliu ampliarà la seva zona del pati PDF Imprimeix Correu electrònic

Els treballs han de permetre dotar a aquest centre educatiu d’una nova àrea d’esbarjo per als alumnes, potenciant i millorant així els recursos que ofereix a l’escola a tota la seva comunitat educativa.

 

ce59db81-aa17-4c8d-8a3c-1c6321844b78


L’Ajuntament d’Aitona segueix donant nous passos per a poder fer realitat pròximament el projecte d’ampliació de la zona de pati de l’Escola Francesc Feliu; uns treballs que han de permetre dotar a aquest centre educatiu d’una nova àrea d’esbarjo per als alumnes, potenciant i millorant així els recursos que ofereix a l’escola a tota la seva comunitat educativa.

 

Així, després que a principis d’aquest 2022 el consistori formalitzés l’adquisició d’una finca de 439 m2 de propietat privada per a poder executar aquesta obra; ara, l’Ajuntament treballa per a dur a terme una modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Planejament vigents a la parcel·la d’equipaments situada al carrer Joan Maragall número 51.

 

En aquest sentit, per a aconseguir aquesta ampliació cal fer un ajust al perímetre del sòl urbà per incorporar al Sistema d’Equipaments i al Sistema Viari les parcel·les que ocuparà l’ampliació del pati d’aquest centre educatiu i un carrer que l’envolta; i així, s’evitarà l’actual cul de sac del carrer Joan Maragall. La superfície que es pretén incorporar com a sòl urbà, actualment està qualificada com a sòl no urbanitzable; i un cop fet la modificació el consistori adquirirà tota la finca.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 7 de 438
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.