Aitona acull els primers visitants de la nova campanya turística de la fruita PDF Imprimeix Correu electrònic

Durant els mesos de juliol i agost Fruiturisme impulsa diferents propostes turístiques amb la fruita com a gran protagonista. Consulta el programa d'activitats.

 

988e8c4e-cb8b-40db-acea-adfe7a12f528


Aquesta setmana l’Ajuntament d’Aitona ha donat el tret de sortida a la nova campanya turística de la fruita. Amb l’arribada de l’estiu -i coincidint amb el desplegament de la campanya de recollida de la fruita- Fruiturisme ofereix durant els mesos de juliol i agost a tots els visitants un ampli programa de propostes lúdiques amb l’objectiu de donar a conèixer el procés de recol·lecció de la fruita, dignificar la tasca de la pagesia i seguir compartint tots els actius naturals i patrimonials del municipi.

 

El passat 7 de juliol va començar la ruta del presseguer en fruit, que també s’ha dut a terme aquest dissabte 9 de juliol; i que continuarà els dies 10, 14, 21 i 28 d’aquest mes. Es tracta d’un circuit dirigit pels camps fruiters en el que els participants poden gaudir de l'experiència de collir fruita en primera persona i endur-se'n cap a casa, i també es fa una visita a l'entorn natural de la Cova del Pare Palau. Les reserves es poden formalitzar al web www.fruiturisme.cat.

 

Mentrestant, el 8 de juliol també es va dur a terme el primer dels tres tallers de gastrofruiturisme. En aquesta primera sessió el protagonista va ser l’amanida tèbia de paraguaià amb xipirons i vinagreta de fruits secs; el 19 de juliol serà el torn per a la sangria de nectarina; i el 26 d’agost, la conserva de préssec groc.

 

I finalment, els dies 23 de juliol i 27 d’agost hi haurà un batut de fruita dolça i inflables a la piscina. Tota la informació sobre les activitats es pot consultar aquí.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, fa un balanç molt positiu d’aquest inici de la campanya i destaca que “estem molt il·lusionats per la gran participació i acceptació que estan tenint les diferents propostes. La nostra pagesia i la nostra fruita són els grans protagonistes d’aquesta campanya i estem convençuts que amb accions com aquestes aconseguirem dignificar-les i promocionar-les com es mereixen”.

 

Activitats durant tot l’estiu a Aitona


D’altra banda, cal recordar que durant els mesos de juliol i agost també es poden realitzar per lliure diverses rutes completament senyalitzades: la ruta de l’arbre fruiter, la ruta de Serra Brisa, la ruta del camí verd natural entre Aitona i Soses, o la ruta Robert Capa.

 

I que des d’aquest mes de juliol i fins al 31 d’agost està en marxa un concurs d’Instagram. Per a participar-hi només caldrà fer-se una selfie amb la fruita (en el moment de menjar o de collir, a l’arbre, a les mans, paisatge de presseguer a l’estiu...) i pujar-lo a Instagram amb l’etiqueta #AitonaEnFruita22. Les bases del certamen es poden consultar al web www.fruiturisme.cat.

 

Apadrina un arbre fruiter


Finalment, cal recordar que aquesta setmana també es començarà a repartir la fruita recollida dels presseguers aitonencs als domicilis de les persones que han formalitzat l’apadrinament d’un fruiter.

 

A cada domicili s’entregarà fruita de l’arbre o arbres que cada sol·licitant hagi apadrinat, i de varietats com la nectarina, paraguaià o préssec roig. A més, aquelles persones que ho hagin sol·licitat també rebran un lot de productes locals i de proximitat, amb melmelada, suc de nectarina, almívar de paraguaià o xirlets.

 

A més, aquelles persones que ho hagin escollit també podran desplaçar-se fins a Aitona per a participar de primera mà en la recollida de la fruita del seu arbre fruiter apadrinat.

 
El Centre Municipal de Serveis incorpora temporalment un robot assistencial PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest sistema està impulsat per l’empresa lleidatana Grup Saltó en el marc d'una prova pilot i la seva incorporació s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de seguir apostant per garantir el benestar de les persones grans.

 

42818946-2f08-4fce-a829-a9c017abbe33


Aquest dimecres 6 de juliol s’ha presentat públicament el nou sistema avançat de teleassistència en forma de robot que l’empresa lleidatana Grup Saltó ha entregat temporalment a l’Ajuntament d’Aitona per a destinar-lo al Centre Municipal de Serveis en el marc d'una prova pilot.

 

L’acte s’ha dut a terme aquest migdia al Centre Municipal de Serveis i durant la trobada s’han explicat als assistents totes les funcionalitats d’aquest sistema que té com a funció principal l’acompanyament domiciliari a persones grans que viuen soles i a persones amb necessitats especials.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, agraeix a Grup Saltó la seva donació, posa en valor la iniciativa i destaca que “poc a poc anem consolidant el Centre Municipal de Serveis com un equipament de primer nivell i de referència arreu del territori en matèria d’atenció i empoderament de la gent gran. Amb noves eines com aquesta posem a disposició de les persones de més edat o amb necessitats especials del nostre municipi eines i recursos innovadors que representaran un enorme salt qualitatiu per al seu benestar”.

 

Jaume Saltó, president de Grup Saltó, explica que “aquest sistema és una aposta que fem per posar la tecnologia al servei de les persones. Estem molt contents de portar a casa nostra, a les terres de Lleida, aquesta tecnologia que ens està convertint en un dels referents arreu d’Europa. I és un orgull poder-ho fer aquí a Aitona”.

 

La incorporació d’aquest nou sistema es fa en el marc d’una prova pilot i Aitona serà el primer municipi de la demarcació de Lleida en incorporar-lo.

 

Quin servei ofereix el robot de teleassistència?


Es tracta d’un sistema avançat de teleassistència en forma de robot, amb un desenvolupament innovador, que ofereix un seguit de funcionalitats com són:

 

  • L'assistència personal per la seva navegació autònoma.
  • Detecció pel reconeixement facial, que permet una monitorització de la persona usuària.
  • Connexió 24 hores al dia els 7 dies de la setmana amb els familiars i cuidadors a través de la comunicació per veu i de videotrucada.
  • Estimulació cognitiva per millorar la capacitat d’atenció, la memòria i el llenguatge a través de converses, recordatoris, jocs, música, etc.

 

Aquest robot s’instal·la en el domicili de l’usuari/a, així com la seva base de càrrega, i es fa un mapeig de totes les estàncies perquè el robot s’hi pugui desplaçar. També es realitza el reconeixement facial, que serveix perquè el robot es dirigeixi sempre a l’usuari i no a altres persones.

 

A més, aquest robot ofereix dos tipus d’interaccions:


  • Persona-robot: l’usuari pot dirigir-se amb la veu al robot en qualsevol moment i pot fer-li preguntes i sol·licituds, com per exemple: fer videotrucades a cuidadors i familiars, donar la previsió del temps, reproduir informació i noticies de webs d’interès, programar amb la veu recordatoris, reproduir musica, reproduir vídeos del YouTube o d’altres canals, etc.
  • Robot-persona: utilitzant el sistema SomCare, el robot executarà de forma automàtica tasques planificades per a moments determinats, dirigint-se a l’usuari cercant-lo per les diferents estàncies del domicili i executant la tasca un cop identificat.

 

En aquest cas, es poden fer tant preguntes diàries per fer seguiment com preguntes personalitzades o recordatoris programats per un dia i una hora específics. Aquests recordatoris poden ser diaris (, es faran cada dia a la mateixa hora) o únics (finalitzant-se un cop realitzats).

 

El robot també permet realitzar trucades d’emergència per part d’ambdues parts. L’usuari pot indicar al robot que es troba malament i aquest suggerirà una trucada amb algun familiar/cuidador per demanar ajuda. Per altra banda, si el cuidador o familiar detecta que alguna cosa no va bé, pot accedir a una videotrucada per veure què passa al domicili en cas d’urgència i en remot es pot moure el robot als punts marcats (cuina, menjador, sala d’estar, etc.). També es pot moure de forma manual o fer una ronda pels llocs predefenits.

 
Aitona dona un impuls a la promoció de la fruita aitonenca, la més dolça del món! PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori ha difós un vídeo promocional que s’emetrà per televisió i que també es compartirà a través de les xarxes socials.

 

Aitona_dona_un_impuls_a_la_promoci_de_la_fruita_aitonenca_la_ms_dola_del_mn


Aquest estiu l’Ajuntament d’Aitona i Fruiturisme fan un pas més per a seguir donant a conèixer arreu el procés de recol·lecció de la fruita i el seu segell de qualitat i dignificar la tasca de la pagesia. Així, en el marc de la nova campanya turística “Aitona, el sabor de l’estiu”, el consistori ha editat per primer cop un vídeo promocional amb la fruita com a gran protagonista.

 

Aquest clip audiovisual s’emetrà per mitjans de comunicació com TV3 i també es difondrà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i del projecte de Fruiturisme. En ell, s’hi poden veure imatges de la recol·lecció de la fruita als camps aitonencs i el vídeo s’ha fet amb la col·laboració de les centrals de fruita del municipi: Aitona Agricultura, Arfon Fruits, Espax, Frutaito, Fruitona i Produccions Agràries del Camp, a qui el consistori agraeix i posa en valor la seva implicació.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que es tracta d’una iniciativa pionera i explica que “la fruita d’Aitona no només té un segell de qualitat que la fa única a casa nostra, sinó que representa l’essència d’una pagesia forta, dinàmica i treballadora. Valors tots ells que mereixen ser dignificats”.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 431
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.