Les obres de construcció del mirador al Castell d’Aitona destapen noves troballes arqueològiques PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest mirador és un dels projectes que l’Ajuntament durà a terme al municipi a través del Pla de Foment Territorial del Turisme promogut per la Generalitat de Catalunya.

 

286f486f-f456-4551-9f54-132b49949be0


L’Ajuntament ha començat recentment les obres d’habilitació al Castell d’Aitona d’un mirador amb vistes al poble i a la vall. Es tracta d’un projecte que el consistori està executant a través del Pla de Foment Territorial del Turisme de 2019, un programa de subvencions per a ens locals del sector turístic català promogut pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

 

I en el marc de la construcció d’aquest equipament l’Ajuntament també està executant a la zona, a través d’una subvenció de la Generalitat, diferents tasques arqueològiques per tal de cercar la possible existència d’estructures soterrades.

 

En aquest sentit, els darrers treballs arqueològics duts a terme han permès noves descobertes importants: restes de ceràmica, molta d’ella pràcticament sencera, que -pendent encara d’estudi- s’estima que podria datar dels segles XIV o XV. Aquesta ceràmica s’ha descobert en una cisterna amb unes dimensions totals de 3,90 x 2,90 metres, que era un dels punts d'emmagatzematge d'aigua que proveïa les necessitats dels residents del castell durant l'època medieval.

 

Ara tot aquest material arqueològic serà estudiat amb deteniment i l’objectiu de l’Ajuntament és que totes les troballes rellevants que es descobreixin durant la intervenció arqueològica al Castell s’incloguin dins el projecte de Futurisme per tal de nodrir els continguts de les visites guiades i la història del Castell i del poble d’Aitona.

 
Suma’t al 25N! Suma’t al Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones! PDF Imprimeix Correu electrònic

Divendres 25 de novembre el Centre Municipal de Serveis acollirà un taller de fotografia.

 

25nov


El 25 de novembre es commemora arreu del món el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, una jornada dedicada a posar de manifest l’existència de les violències contra les dones en tota la seva magnitud,  així com la implicació d’administracions i societat per a facilitar recursos que la combatin i posicionar-se en contra de qualsevol forma de violència masclista.

 

I Aitona se sumarà, un any més, a la celebració d’aquesta diada amb l’organització aquest divendres 25 de novembre d’un taller de fotografia. L’activitat tindrà lloc al Centre Municipal de Serveis a partir de les 15.30 h i per a participar-hi no cal inscriure’s.

 

En què consistirà el taller de fotografia?


L’Ajuntament oferirà a totes les participants un espai amb un clima de confiança i, sobretot, de llibertat perquè les dones puguin compartir les seves experiències vitals a través de fotografies i poder recordar com era la seva vida en el passat i com ha evolucionat fins a dia d’avui.

 

Per tot plegat, cada dona participant en el taller haurà de portar, com a mínim, una fotografia on apareixia ella -sola o acompanyada- en el passat, i una altra fotografia que sigui més recent. D’aquesta manera, cadascuna tindrà l’oportunitat d’explicar les seves vivències, experiències o situacions fa uns anys enrere, i com la seva vida ha canviat d’una fotografia a una altra.

 

Finalment, s’enganxaran totes les fotos en un mural per així poder donar visibilitat a cada una de les persones i crear un vincles amb totes les assistents.

 
L’Ajuntament congela impostos i taxes per al 2023 PDF Imprimeix Correu electrònic

En les noves ordenances fiscals el consistori aposta per a seguir reduint un any més la pressió fiscal dels veïns i veïnes com a conseqüència de la bona salut de les arques municipals.

 

Imatge_ordenances


El Ple de l’Ajuntament d’Aitona ha donat llum verda a les noves Ordenances Fiscals Reguladores dels Tributs Municipals per al 2023. En línies generals, les ordenances aprovades segueixen una línia continuista respecte el curs actual i el gruix principal d’impostos i taxes queden congelats.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, posa en valor que “l’Ajuntament d’Aitona té unes finances plenament sanejades fruit de la tasca ingent i de primer nivell que s’ha fet al llarg dels darrers anys. I això no només ens permet reduir la pressió fiscal dels nostres veïns i veïnes, sinó també executar tots aquells projectes i inversions que són necessàries pel municipi”.

 

Amb tot, les ordenances per al curs vinent presenten tres grans novetats: primer, la taxa de gestió de residus, que retorna als 44,50€ per persona. Segon, l’aplicació de noves exempcions fiscals en l’Ordenança reguladora de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM):

 

  • Exempcions als vehicles matriculats a nom de persones amb mobilitat reduïda i per al seu ús exclusiu.
  • S’estableix una bonificació del 100% de la quota als vehicles que tinguin una antiguitat mínima de 25 anys comptats a partir de la data de fabricació.
  • Bonificació en funció de la classe de carburant o les característiques del motor i la seva incidència amb el medi ambient: els vehicles classificats com a zero emissions gaudiran d’una bonificació del 75%; i els vehicles classificats com a ECO, d’una bonificació del 30%.

 

Finalment, també s’estableix una nova bonificació en l’Ordenança de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres:

 

  • Bonificació del 50% a favor de les construccions, instal·lacions o obres que incorporin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.
 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 438
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.