Aitona dona el tret de sortida a Sant Antolí amb la Festa d’Homenatge a la Vellesa PDF Imprimeix Correu electrònic

Fins el pròxim 5 de setembre el municipi acull diferents propostes lúdiques, culturals i festives per a tots els públics i adaptades a la Covid-19. Consulta l'àlbum complet de fotografies.

 

240454396_4632186726804875_3961699118105217193_n


Aquest dijous 26 d’agost Aitona va celebrar l’inici de la Festa Major de Sant Antolí d’aquest 2021. I ho va fer amb la commemoració de la tradicional Festa d’Homenatge a la Vellesa i de la festivitat de Santa Teresa Jornet, patrona de l’ancianitat.

 

La jornada, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats, va començar ben entrada la tarda a l’església parroquial de Sant Antolí amb una missa solemne en homenatge als veïns i veïnes que enguany celebren 80 anys de vida i a tots els matrimonis que aquest curs commemoren les seves noces d’or.

 

Posteriorment, l’activitat es va traslladar al Pavelló Poliesportiu on el consistori va fer el lliurament de les plaques commemoratives als aitonencs i aitonenques que aquest 2021 compleixen 80 anys de vida i a totes les parelles que celebren les seves noces d’or. I la vetllada va cloure amb un divertit espectacle a càrrec de Jordi LP obert a tots els veïns i veïnes, que va resultar un èxit de participació i en el que en tot moment es van seguir les mesures de seguretat i restriccions establertes amb motiu de la Covid-19.

 

240452626_4632186663471548_277315105938864763_n

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, va tenir unes paraules de felicitació a tots els homenatjats i va destacar en el seu parlament que “per a Aitona el Dia de l’Ancianitat, la festivitat de Santa Teresa Jornet, no és una jornada qualsevol... És un cita de vital importància i simbolisme per al nostre poble. Una festivitat dedicada a dignificar la figura i el llegat de Santa Teresa Jornet, patrona de l’ancianitat i una figura molt nostrada a la vila”.

 

A través del següent enllaç podreu consultar tota la informació i el programa d’activitats de la Festa Major de Sant Antolí.

 
Continua la intervenció arqueològica a l’entorn del Castell d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Des de l’inici dels treballs s’han recuperat diversos materials i estructures.

 

970d049f-65d5-4255-a22b-c3118b5e1971


Aquesta setmana l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha visitat l’àrea del Castell d’Aitona on des del passat 21 de juny s’està executant una intervenció arqueològica preventiva amb l’objectiu de cercar la possible existència d’estructures soterrades a la zona abans de poder habilitar-hi una passarel·la i un mirador amb vistes al poble i a la vall d’Aitona.

 

Els treballs avancen a bon ritme i ja han permès la descoberta de diferents materials i estructures a la rampa d’accés del castell i a la zona d’entrada. Així és constata l’informe preliminar dels treballs elaborat per l’arqueòloga Ariadna Vidal, i que s’acabarà d’ampliar un cop finalitzi la intervenció i s’hagi realitzat el pertinent estudi del material recuperat i de totes les estructures identificades.

 

Pel que fa a la rampa d’accés, s’ha pogut excavar la rasa de fonamentació de la muralla, la qual s’ha datat al segle XIV. Per altra banda, també hi ha un empedrat que correspondria a una rampa d’accés prèvia, però que encara no s’ha pogut datar. I seguint aquesta rampa, hi ha una fossa amb una cronologia relativa entre els segles XIV i XVI.

 

Mentrestant, pel que fa a la zona de la plataforma superior del castell, a l’habitació o àmbit previ d’accés al castell hi ha un seguit d’estructures originals. I per acabar, també s’han posat en relleu sitges i trinxeres de la Guerra Civil que ja han estat documentades i registrades.

 

En aquest sentit, les troballes que es descobreixin durant la intervenció arqueològica al Castell s’inclouran dins el projecte de Fruiturisme per tal de nodrir els continguts de les visites guiades i la història del Castell i del poble d’Aitona.

 

Passarel·la i mirador amb vistes al poble i a la vall d’Aitona


El mirador és un dels projectes que l’Ajuntament durà a terme al municipi a través del Pla de Foment Territorial del Turisme de 2019, un programa de subvencions per a ens locals del sector turístic català promogut pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

 
Viu la Festa Major d’Aitona! PDF Imprimeix Correu electrònic

El 26, 28 i 29 d’agost i del 2 al 5 de setembre els veïns i veïnes podran gaudir de diferents propostes lúdiques, culturals i festives per a totes les edats i adaptades a la normativa i al protocol Covid-19. Consulta el programa d’activitats.

 

programa-fm-stantoli-19082021-1_page-0001

 

 


 

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 3 de 397
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2021 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.