Els i les joves d’Aitona participaran en l’organització de festes, activitats i projectes municipals PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament agraeix la col·laboració i la predisposició d’aquest col·lectiu per a implicar-se activament en el municipi.

 

064478e8-395a-4a20-86ae-9ae541caf052


La Sala de Plens de l’Ajuntament va acollir dimecres 1 de juny una reunió de treballa conjunt entre el col·lectiu juvenil d’Aitona; l’alcaldessa Rosa Pujol; la regidora d’Infància, Imma Benages; i la regidora de Joventut, Alba Cabasés.

 

La trobada s’emmarcava en la política de l’equip de govern d’estar contínuament emetent i atendre de primera mà les necessitats, inquietuds i interessos dels i les joves de la vila; i estendre la mà al col·lectiu perquè prengui part activament en l’organització de les festivitats locals i s’impliqui en les activitats i projectes d’àmbit municipal.

 

En aquest sentit, el balanç de la sessió va ser molt positiu i el consistori posa en valor i agraeix la col·laboració de totes les persones que hi van prendre part. I és que els i les joves d’Aitona van demostrar un cop més la seva predisposició per a treballar conjuntament amb la Regidoria de Joventut.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que “els joves son una peça fonamental del desenvolupament social, cultural i econòmic del poble. Per això hem volgut escoltar les seves propostes i emplaçar-los a treballar amb el consistori per a decidir conjuntament activitats i projectes per Aitona”.

 
L’Ajuntament d’Aitona participa en la mobilització en defensa del sector agroalimentari PDF Imprimeix Correu electrònic

L’alcaldessa Rosa Pujol i el regidor de Medi Rural, Clement Agustí, han acompanyat a representants de la Plataforma en Defensa de la Fruita Dolça.

 

0cb666dc-09d1-4aee-b178-3fab87bfb83e


Aquest dimarts 24 de maig l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, i el regidor de Medi Rural, Clement Agustí, han assistit en representació de l’Ajuntament a la mobilització en defensa del sector agroalimentari a les terres de Lleida convocada per la Plataforma en Defensa de la Fruita Dolça.

 

La concentració ha consistit en una marxa lenta de vehicles per l’autopista A-2 des del municipi d’Alcarràs fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat. Rosa Pujol i Clement Agustí han acompanyat als representants de la Plataforma en Defensa de la Fruita Dolça en aquest trajecte.

 

La manifestació ha comptat amb el suport de diferents ajuntaments -entre ells, el d’Aitona- i el sindicat ASAJA. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “ja n’hi ha prou i ja no podem esperar més. Ens sentim ciutadans de segona i sense ajudes el sector fructícola està condemnat, i amb ell tot el nostre territori”.

 

“Necessitem de forma urgent que els governs català i espanyol reaccionin i impulsin ajudes ràpides i efectives per a fer front a una catàstrofe tan important per al sector i per a tot el nostre territori com la que vam patir a principis del passat mes d’abril amb les gelades”.

 

En aquest sentit, cal recordar que recentment Rosa Pujol ha adreçat una carta a la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, al Ministeri d’Hisenda i al Ministeri d’Agricultura del Govern espanyol, i a la subdelegació del Govern espanyol a Lleida per a reclamar la necessitat d’adoptar amb caràcter urgent mesures concretes que protegeixin el sector agrícola davant d’eventualitats com les gelades i que representin un veritable suport per a la pagesia.

 
L’Ajuntament reclama que s’adoptin mesures concretes per a protegir el sector agrícola PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori defensa la necessitat de reduir els mòduls de l’IRPF, incorporar bonificacions per a les quotes i cotitzacions de la Seguretat Social, i atorgar ajuts econòmics i subvencions per a l’adquisició de productes per als tractaments fitosanitaris.

 

FPfDYyQWYAQEOj-


L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha adreçat una carta a la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, al Ministeri d’Hisenda i al Ministeri d’Agricultura del Govern espanyol, i a la subdelegació del Govern espanyol a Lleida per a reclamar la necessitat d’adoptar amb caràcter urgent mesures concretes que protegeixin el sector agrícola davant d’eventualitats com les gelades i que representin un veritable suport per a la pagesia.

 

Entre aquestes mesures que es sol·liciten hi ha la reducció dels mòduls de l’IRPF, bonificacions per a les quotes i cotitzacions de la Seguretat Social, així com ajuts econòmics i subvencions per a l’adquisició de productes per als tractaments fitosanitaris.

 

En aquest sentit, en la carta enviada a la Conselleria l’Ajuntament recorda que el primer cap de setmana del passat mes d’abril es van produir unes fortes gelades a la zona del baix Segre que van ocasionar danys importants als cultius de fruita de pinyol. En aquelles dates, la fenologia dels fruiters es trobava en l’estadi de petit fruit, el més sensible a les baixes temperatures, i el fred continuat va provocar la mort dels fruits pel fet d’assolir àmpliament les temperatures crítiques que poden suportar en aquest estadi.

 

Les plantacions més afectades d’Aitona varien en funció de la ubicació i de la varietat, però l’afectació de danys per fred als cultius de fruita de pinyol s’ha valorat entre el 80 i el 100%, fet que provocarà pèrdues en la producció i també de qualitat en el cultiu més important del nostre municipi.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “a la crisi de preus que arrossega el sector durant els últims anys, s’hi ha de sumar un any més l’afectació per les gelades. Aquesta circumstància agreuja encara més la complicada situació que viu el sector, i aquest any no serà una excepció, i tornarem a tenir una campanya complicada per tal de garantir la viabilitat econòmica de les nostres explotacions”.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 3 de 422
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.