Aitona habilitarà un mirador al Castell amb vistes al poble i a la vall PDF Imprimeix Correu electrònic

Prèviament a l’adequació d’aquest espai s’està duent a terme des d’aquesta setmana una intervenció arqueològica a la zona.

 

202206032_4439125176111032_3774807100686972470_n


L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; l’arquitecte Joan Sedó; el regidor de Serveis de l’Ajuntament, Eusebio Valera; i Mª Dolors Pelegrí, tècnica de Turisme de l’Ajuntament; van visitar ahir dimarts 22 de juny la intervenció arqueològica que des d’aquesta setmana s’està duent a terme al Castell d’Aitona.

 

Els treballs s’executen a la plataforma del castell, començant per la zona de l’antena; i és previst que tingui una durada aproximada de tres mesos. En aquest sentit, la intervenció arqueològica té com a objectiu cercar la possible existència d’estructures soterrades a la zona del Castell abans de poder habilitar-hi una passarel·la i un mirador amb vistes al poble i a la vall d’Aitona.

 

Aquest mirador és un dels projectes que l’Ajuntament durà a terme al municipi a través del Pla de Foment Territorial del Turisme de 2019, un programa de subvencions per a ens locals del sector turístic català promogut pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “el Castell ofereix una perspectiva única del poble i de la vall d’Aitona, des d’on poder veure l’evolució cromàtica i paisatgística que tenen els nostres camps coincidint amb les diferents estacions de l’any. Sumem, per tant, al projecte de Fruiturisme una nova oferta que estem convençuts que resultarà tot un èxit”.

 

En aquest sentit, les possibles troballes que es descobreixin durant la intervenció arqueològica al Castell també s’inclourien dins el projecte de Futurisme per tal de nodrir els continguts de les visites guiades i la història del Castell i del poble d’Aitona.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.