Aitona demana celeritat en la resolució dels expedients per part de la Generalitat PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament ha adreçat recentment a la Generalitat de Catalunya 30 expedients per autoritzacions de crema de restes vegetals.

 

63adb7dd-1777-4fff-a9e2-ab82ba3dae7d


La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Aitona va acollir dimarts 18 d’octubre una trobada entre representants del consistori i membres del col·lectiu local de pagesos.

 

La reunió -impulsada per l’Ajuntament- tenia com a objectiu posar sobre la taula i tractar conjuntament les problemàtiques associades a l’entrada en vigor a nivell de la nova Llei 7/2022 de residus i sòls contaminants per a una economia circular publicada el passat 9 d’abril, i aprovada pel Congrés dels Diputats; i que prohibeix des del 15 d’octubre la crema de restes vegetals generades en l’entorn agrari o silvícola arreu del territori català.

 

En aquest sentit, el col·lectiu local de pagesos va transmetre al consistori la seva preocupació per aquesta nova normativa que limita la crema de restes vegetals a dos únics supòsits: en el cas que hi hagi l’afecció d’una plaga i no existeixin d’altres mitjans; i/o per a prevenir risc d’incendi.

 

Així, els pagesos aitonencs alerten que la nova llei, entre d’altres, posa en perill subvencions que reben actualment per les seves plantacions. És el cas, per exemple, dels ajuts dels plans operatius. I és que posen en evidència que si no poden cremar restes vegetals o han d’esperar la resolució dels expedients de sol·licitud de crema, poden deixar de percebre aquest suport econòmic.

 

Al mateix temps, el col·lectiu local de pagesos també va mostrar la seva indignació amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya per no facilitar els mitjans tècnics suficients per a poder certificar i aprovar amb rapidesa els expedients de sol·licitud de crema.

 

Per tot plegat, Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona reclama a la Generalitat de Catalunya “celeritat i rapides en la resolució dels expedients per tal que la nostra pagesia pugui dur a terme la seva feina imprescindible a casa nostra i al territori en les millors condicions possibles. És un sector ja prou tip de greuges comparatius”.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.