El Centre Municipal de Serveis en xifres: un 2022 amb més recursos i serveis que mai PDF Imprimeix Correu electrònic

Al llarg del darrer any l’equipament ha seguit creixent consolidant-se com un espai de referència al municipi i al conjunt del territori en matèria de promoció del benestar.

 

57ed043e-a61f-4adf-8a26-c46fc46bf8ab


Des de la seva posada en marxa l’any 2021 el Centre Municipal de Serveis d’Aitona ha anat creixent en recursos i espais per tal de garantir a tots els veïns i veïnes i a tots els usuaris i usuaris un equipament de primer nivell adaptat a les seves necessitats i interessos.

 

L’Ajuntament ha seguit nodrint l’edifici periòdicament de més eines i activitats fins a tancar el passat curs 2022 en un moment òptim i àlgid. I ara, l’objectiu del consistori és seguir apostant per aquest projecte que tan bona resposta està tenint entre la població i que tan bona acollida ha tingut al poble i al conjunt del territori fins a esdevenir, a dia d’avui, un centre pioner i referent a casa nostra.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “el 2022 ha estat un any de creixement i consolidació per al Centre Municipal de Serveis. Cada cop ens són més les persones que en fan ús i també hem anat potenciant els recursos i serveis que hi oferim”.

 

Rosa Pujol, a més, afegeix que “des de l’àrea de Serveis Socials s’està fent una tasca ingent per a garantir la cura, l’acompanyament, l’empoderament i el benestar de la nostra gent gran i per a oferir a tots els nostres veïns i veïnes un ampli ventall de propostes, tallers i activitats lúdiques, culturals, formatives i d’oci per a totes les edats”.

 

En aquest sentit, l’aposta ferma i decidida que fa l’Ajuntament pel Centre Municipal de Serveis es va traduir l’any 2022 en diferents dades rellevants. Per exemple, durant tot el curs passat es van arribar a oferir un total de 1.237 menús als usuaris i usuàries de l’equipament. A això, hi hem de sumar fins a 13 serveis de bugaderia o els diferents materials que es van cedir als veïns i veïnes que ho van sol·licitar mitjançant el banc d’ajuts tècnics: caminadors (6), llits articulats (5), grua (5), cadira de bany (5), cadira de rodes (3), cinturó per a mobilitzacions (3) o disc giratori per a mobilitzacions (2).

 

Finalment, fent balanç del 2022 al Centre Municipal de Serveis d’Aitona també cal posar èmfasi en dos aspectes: primer, la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació Contra el Càncer a Lleida per tal que l’entitat disposi a l’equipament d’un espai fix on poder prestar els seus serveis a pacients i familiars tant d’Aitona com del conjunt del Baix Segrià; i segon, la prestació d’un servei de rellotges de teleassistència pioner i únic al territori que té com a finalitat ajudar les persones grans, amb discapacitat o dependència perquè puguin viure al seu domicili amb seguretat i reduint el risc d’aïllament. 

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.