Aitona Horitzó 2030: un nou salt endavant per a Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament d’Aitona presenta als aitonencs i aitonenques un projecte de desenvolupament estratègic del municipi per als propers anys. L’Horitzó 2030 inclou projectes en àmbits com la via pública, els serveis, els equipaments i el desenvolupament econòmic.

 

e29be89b-deb3-4e8a-90b1-e7263d9fdc68

 

La Sala de Plens ha acollit aquest divendres 17 de febrer a la tarda la xerrada “Aitona Horitzó 2030”, una trobada convocada pel consistori i oberta a tots els veïns i veïnes on l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha presentat i detallat a tots els assistents els principals projectes de present i de futur que hi ha previst desplegar des de l’Ajuntament al llarg dels pròxims anys amb l’objectiu de seguir fomentant el benestar dels aitonencs i aitonenques i la projecció del poble.


A la sessió, que ha resultat tot un èxit participatiu i de convocatòria, hi han pres part nombrosos veïns i veïnes, així com representants del teixit associatiu i productiu del municipi.

 

Rosa Pujol ha posat en valor la tasca duta a terme per l’Ajuntament al llarg dels darrers 15 anys i destaca que “Aitona Horitzó 2030 és un full de ruta que vol fer de la nostra vila molt més que un espai on viure. Ens mou la voluntat de dotar el municipi de tot allò necessari per fer front als reptes de futur, posant el benestar de les persones i la qualitat de vida dels veïns i veïnes al capdavant de tot. L’Horitzó 2030 vol ser la culminació d'una transformació a tots els nivells, que té l'ambició de convertir Aitona en un poble de referència a la comarca quant a serveis, qualitat de vida, oportunitats i inclusió social”.

 

L’alcaldessa d’Aitona, a més, explica que “la raó de ser del projecte no és altra que la nostra preocupació, incansable i demostrada amb fets des del primer dia, per millorar el dia a dia dels aitonencs i aitonenques. Aquesta ha estat, al llarg dels darrers anys, la nostra màxima prioritat com a equip de govern. I crec que els resultats parlen per si sols. Sens dubte encara queda camí per a recórrer, però tota la tasca ingent feta fins ara ha estat molt positiva i ens marca la línia a seguir per fer d’Aitona un poble del qual totes i tots ens en puguem sentir encara més orgullosos i orgulloses”.

 

El projecte “Aitona Horitzó 2030” es recolza sobre tres eixos: convertir Aitona en un poble referencial, un poble d’oportunitats i un poble de serveis.

 

Aitona, un poble referencial


Pel que fa al primer eix, un “poble referencial”, l’Ajuntament vol refermar la seva aposta decidida per la promoció de l’energia neta i la sostenibilitat, amb projectes com la instal·lació de plaques solars als equipaments municipals, la substitució de la il·luminació urbana per lluminàries LED de baix consum, l’impuls del vehicle elèctric o el foment del car-sharing.

 

Al mateix temps, el consistori també té entre les seves prioritats el suport al jovent amb iniciatives com la creació d’espais de co-working assequibles per a joves i persones emprenedores o l’aposta per convertir Aitona en la capital del Baix Segre en formació tecnològica del jovent.

 

D'altra banda, l’Ajuntament també vol consolidar Aitona com la capital del Baix Segre quant a instal·lacions esportives amb la creació d’infraestructures de qualitat i la implantació d’un model de gestió eficient.

 

I, finalment, un dels projectes principals del consistori passa per convertir Aitona, a través del projecte de Fruiturisme, en l’epicentre mundial del turisme de la fruita, posant en valor el paisatge i l’activitat agrícola del municipi a través de projectes com un Centre d’Interpretació de la Fruita, un itinerari ciclable pels camps fruiters, una xarxa d’eco-observatoris del paisatge o l’habilitació d’un espai experimental.

 

Aitona, un poble d’oportunitats


Pel que fa al segon eix, un “poble d’oportunitats”, els principals projectes i línies de treball que hi ha prevists des de l’Ajuntament passen per la creació d’un polígon industrial a la zona de Llitera, per convertir Aitona en actor protagonista en la introducció i l’ús de l’hidrogen verd, la creació d’habitatge per a joves, habilitació d’aparcaments al centre del poble per tal de promocionar l’activitat comercial, l’aposta per la diversificació de l’economia del poble o la creació d’un obrador comunitari.

 

Aitona, un poble de serveis


I, finalment, pel que fa al tercer eix, un “poble de serveis”, les prioritats de l’Ajuntament d’Aitona al llarg dels pròxims anys són el desenvolupament del Centre Municipal de Serveis, consolidant-lo en com un espai de primer nivell i de referència arreu del territori en matèria d’atenció i apoderament de la gent gran.

 

D’altra banda, el consistori també té previst desplegar un Pla integral d’assistència sociosanitària domiciliària amb tecnologia avançada per tal de millorar la vida de les persones grans o dependents i, a la vegada, facilitar la tasca dels cuidadors. I tot, a través de la incorporació de rellotges de teleassistència, robots de teleassistència i tauletes de telediagnòstic de salut.

 

Mentrestant, també es posarà l’accent la substitució del dipòsit d’aigua municipal i les canonades a fi de garantir un subministrament directe d’aigua de boca de qualitat; la realització del projecte del pont del riu; la renovació de la xarxa de clavegueram; la restauració de tots els camins municipals per facilitar i fomentar l’activitat de la pagesia; o la instal·lació d’una deixalleria municipal fixa en terrenys municipals.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2024 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.