La ruta “Robert Capa a Aitona” es consolida com un dels productes turístics estrella de Fruiturisme PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament ja treballa en l’organització d’una nova convocatòria de les Jornades Robert Capa i en l’elaboració de les bases de la primera edició dels Premis Capa.

 

4192a264-7708-49d0-a6d7-0e3fcf039a81_36_11zon


Durant aquest mes d’abril cada setmana Aitona ha rebut la visita de nous grups de persones provinents de Barcelona, Girona i Lleida que han dut a terme, sota reserva prèvia, la ruta de Fruiturisme “Robert Capa a Aitona”.

 

Aquesta proposta, nascuda l’any 2021, s’ha anat consolidant des de la seva posada en marxa com un dels productes turístics estrella de Fruiturisme i avui en dia és una de les rutes més sol·licitades.

 

Des de l’Ajuntament es valora molt positivament el funcionament i l’acollida d’aquesta iniciativa -que també es pot dur a terme de forma virtual en aquest enllaç- i ja està treballant tant en l’organització de la segona convocatòria de les “Jornades de formació i difusió didàctica sobre la darrera ofensiva republicana a Catalunya (1938): Robert Capa a Aitona”; com en l’elaboració de les bases de la que serà l’any 2024 la primera edició dels Premis Capa.

 

En què consisteix la “Ruta Robert Capa”?


La nova ruta “Robert Capa a Aitona” cobreix una distància de prop d’un quilòmetre per l’entorn d’Aitona i consta d’un total d’onze estacions. En cadascuna d’elles s’hi han habilitat plafons informatius en diferents idiomes (català, castellà, aranès, anglès i francès) on s’explica detalladament les passes del fotoperiodista Ernö Friedmann -conegut amb el pseudònim Robert Capa- per Aitona el 7 de novembre de 1938. Al principi de la ruta, a més, també hi ha quatre panells on es parla de la figura de Robert Capa i de l’origen de les seves fotografies.

 

Robert Capa va documentar fotogràficament la darrera ofensiva de l’exèrcit republicà a Catalunya durant la Guerra Civil espanyola, que pretenia arribar a Fraga i facilitar la retirada de les tropes que portaven lluitant a l’Ebre des del 25 de juliol. L’atac va tenir com a escenari diversos emplaçaments de La Serrabrisa i va ser repel·lit de forma contundent per les tropes franquistes.

 

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.