El pintor aitonenc J.R. Espax lliura un quadre a l’ajuntament PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'obra "Lleida – porxos - 25F" havia de ser el premi del sorteig que es va celebrar per La Marató, però finalment no hi va haver guanyador, així que l'artista va decidir lliurar el quadre a l'ajuntament.

 

Quadre_JR_Espax

 

El passat divendres 8 de març, amb motiu de la celebració institucional del Dia de la Dona Treballadora, va tenir lloc l'acte oficial de lliurament a l'ajuntament d'un quadre de l'artista aitonenc J.R. Espax, una detallada i realista representació pictòrica d'uns porxos lleidatans. En principi, aquesta obra havia de ser el premi del sorteig que es va dur a terme per La Marató, però, donat que ningú en va sortir guanyador, l'artista va decidir donar-la a l'ajuntament.

 

Joan Ramon Espax és un dels artistes pictòrics vius de més renom i reconeixement de les terres de Lleida. Va néixer l'any 1949 i va començar a pintar de ben jove. De fet, als 18 anys ja ser finalista en un concurs de pintura a Marbella i als 20 va exposar les seves obres per primera vegada a l'Expo Art. Pocs anys després va traslladar la seva residència de Barcelona a Aitona, el poble en el que ha passat la major part de la seva vida.

 

Després d'alguns anys de treballar en una empresa elèctrica i deixar la pintura en un segon pla, J.R. Espax va tornar a agafar el pinzell amb motiu de la celebració del I Concurs de Pintura Ràpida d'Aitona. Des d'aleshores es dedica exclusivament a la pintura i ha participat en desenes de certàmens d'arreu del país, a més de donar classes un cop per setmana i de forma gratuïta als seus 12 alumnes del Grup d'Art Aitonenc. Ha exposat a galeries d'Espanya i Europa i ha aconseguit primers premis i mencions d'honor a diferents certàmens.

 

Des de l'ajuntament d'Aitona es considera un autèntic privilegi poder incorporar al patrimoni del poble un quadre de tanta qualitat i excel•lència. En aquest sentit, es dóna les gràcies al Sr. Espax per la seva generositat i implicació profunda amb el municipi.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.