Aitona tanca el 2012 amb un superàvit de tresoreria de 60.474,25€ PDF Imprimeix Correu electrònic

 

El resultat d'aquest tancament és fruit d'un gran esforç per a la contenció de la despesa i d'una gestió rigorosa dels recursos municipals, segons explica l'alcaldessa Rosa Pujol

 

Imatge_pressupostos

 

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, i la 1a tinenta d'alcalde i responsable de la economia municipal, Mª Antònia Royes, van donar compte en sessió plenària de la liquidació del pressupost municipal del 2012, en què el consistori aitonenc ha aconseguit tancar amb un romanent de tresoreria total positiu de 60.474,25€ i manté el resultat positiu del 2011.

 

A més, l'Ajuntament es trobava immers en un pla econòmic i financer degut a la delicada situació econòmica que ara, a partir del ple del passat 2 d'abril, ha quedat sense efecte ja que el municipi passa a complir amb l'objectiu d'estabilitat pressupostària exigit per la Sindicatura de Comptes de la Generalitat de Catalunya.

 

Rosa Pujol ha manifestat la seva satisfacció pel sanejament actual de les arques municipals tot i l'actual conjuntura econòmica, el deute d'altres administracions amb l'Ajuntament i el fet d'arrossegar algunes inversions sobredimensionades de l'anterior equip de govern.

 

Pel que fa al reconeixement de crèdit l'Ajuntament ha aconseguit reduir el percentatge d'endeutament durant els darrers dos anys, situant-lo actualment al voltant del 88%. No obstant, les operacions de crèdit executades en anys anteriors i que encara segueixen vives suposen que el total de deute sigui d'1.575.010€ a finals del 2012. L'alcaldessa Rosa Pujol afirma que "aquest deute acumulat ve condicionat pel crèdit signat al 2009 pel govern d'ERC per construir un edifici multifuncional que ha generat un forat econòmic al municipi més que un servei al poble, i per dos préstecs que vam haver d'aprovar al 2010 necessaris per pagar factures de l'etapa d'ERC al govern".

 

En aquests comptes també cal aplicar-hi un seguit de deutes que algunes administracions mantenen amb l'Ajunatment d'Aitona i que computen per un total 92.773,93€.

 
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.