Avança a bon ritme el projecte de les pistes de pàdel a la zona poliesportiva PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest mes de març l’Ajuntament ha acordat una segona expropiació de terrenys amb la senyora Montserrat Fonfreda Llop, a qui el consistori agraeix la seva predisposició.

 

bc6c4053-6962-4354-ab47-fedf09a60318_11zon


L’Ajuntament d’Aitona segueix donant nous passos per a fer possible l’habilitació de dues pistes de pàdel a la zona poliesportiva. El passat mes de maig de 2022 el consistori va aprovar el projecte executiu de construcció d’aquestes dues pistes i d’adequació de l’entorn de la zona poliesportiva municipal.

 

Posteriorment, l’Ajuntament va procedir a una primera expropiació de terrenys; i aquest mes de març, el consistori ha signat de mutu acord amb la senyora Montserrat Fonfreda Llop una segona expropiació de terrenys. Així, en aquests moments només restarà pendent abans de l’inici de la construcció una tercera i última expropiació de terrenys que l’Ajuntament ja està gestionant.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, agraeix a Montserrat Fonfreda Llop la seva predisposició i destaca que des de l’Ajuntament “apostem decididament per a consolidar la zona poliesportiva com una àrea esportiva neuràlgica i de referència no només al poble sinó a tot el nostre entorn. Volem que Aitona segueixi comptant amb equipaments de primer nivell i de qualitat que donin resposta als interessos i necessitats de tots els nostres veïns i veïnes. Tenim tot el potencial i totes les eines necessàries per a convertir-nos en la capital esportiva del Baix Segre; i ara volem donar un pas més endavant amb aquest projecte”.

 

64e4e2b0-16d7-4ffd-804c-d1b0c0b88fe1_11zon


El pla té un pressupost d’execució de 162.000€ i és previst que les obres puguin dur-se a terme durant el transcurs d’aquest 2023. Aquestes dues noves pistes de pàdel s’ubicaran a la zona poliesportiva d’Aitona; concretament, a l’àrea sense edificar de la pista descoberta.

 

En concret, s’instal·laran dues pistes de pàdel de 20 x 10 metres amb tancament de quatre metres d’alçada al fons, dos metres inicials de cada lateral, i tres metres d’alçada a la resta; amb sistema "Padel Life Sid” o similar, amb quatre portes d’accés i vidres de seguretat amb vidre temperat. Mentrestant, dada pista constarà de quatre bàculs amb dues làmpades de 150w cadascun, i dues enceses per pista.

 

Els usuaris i usuàries de les noves pistes de pàdel utilitzaran els vestidors del camp de futbol municipal; i l’Ajuntament també és previst que actuï en l’entorn de les pistes de pàdel, habilitant-hi un paviment de formigó amb una lleugera pendent cap a les illes interiors no pavimentades. Finalment, es disposarà una protecció d’una xarxa metàl·lica electrosoldada en tot el límit de parcel·la amb el sòl no urbanitzable.

 
L’Ajuntament exigeix al Departament de Salut una prestació òptima del servei d’atenció primària PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori reclama la incorporació de més professionals sanitaris i la cobertura de totes les guàrdies.

 

FqOgxF_XwAA5giY_11zon


L’Ajuntament d’Aitona segueix treballant per a garantir al municipi i al territori una assistència sanitària òptima per a tots els veïns i veïnes i la millor conciliació possible per a tots els professionals de l’àmbit sanitari.

 

Per tot plegat, el consistori exigeix al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la contractació de més professionals sanitaris que donin cobertura de forma presencial als consultoris locals, cobrint així totes les guàrdies.

 

I tot, després que l’EAP Serós hagi comunicat als ajuntaments que a causa de l’increment progressiu de les incidències diàries que afecten a la plantilla de metges de l’ABS Seròs, a les jubilacions, i a la no incorporació de cap professional; en aquests moments només prop d’un 60% dels professionals sanitaris estan exercint al seu lloc de treball. Una circumstància, a més, que implicarà que -si bé els consultoris locals romandran oberts amb el mateix horari que fins ara i amb professionals d’infermeria- s’hauran de redefinir els horaris de presencialitat dels metges.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, defensa que “aquesta situació és insostenible tant per a la població com per als professionals sanitaris. Necessitem que Salut contracti més metges per a garantir un servei tan bàsic i essencial com aquest; i més, en poblacions amb una gran presència del col·lectiu de gent gran com és el nostre”.

 

Rosa Pujol, a més, destaca que “no n’hi ha prou amb atenció telefònica, necessitem que es cobreixin totes les guàrdies i garantir la presència dels metges als consultoris locals. És injustificable que se segueixi perpetuant una situació com aquesta que portem molt de temps denunciant i que ha de ser resolta amb la màxima urgència. Ens hi va la salut”.

 

Finalment, Rosa Pujol alerta que “aquesta situació s’agreujarà encara més, si no s’hi posa ja remei, d’aquí un mes, quan començarem la campanya de recollida de la fuita i la població en municipis com el nostre és duplicarà o triplicarà. Els professionals sanitaris estan en una situació límit , actualment. Estan cremats i sense expectatives de millora...”.

 
Nova edició de la revista d'informació municipal d'Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Ja és al carrer una nova edició de la revista d'informació municipal. Consulta'n la versió digital.

 

N18-Aitona-marc-2023-WEB_page-0001

 

Ja està disponible el darrer número de la revista d'informació municipal, que un cop més ofereix als aitonencs i aitonenques una aproximació amena i completa als principals esdeveniments del municipi i a les actuacions més destacades de l'Ajuntament dels darrers mesos.


Clica aquí per descarregar-te el PDF de la revista.


 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 438
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.