L’Ajuntament d’Aitona adquireix per primer cop després de molts anys una finca urbana PDF Imprimeix Correu electrònic

La finca adquirida es troba al carrer Pare Palau número 75.

 

fa950742-c278-427b-af3f-65e3df1d8ad2_11zon


Aquesta setmana l’Ajuntament d’Aitona, després de moltes negociacions, ha formalitzat l’adquisició d’una finca urbana situada al carrer Pare Palau número 75. Es tracta d’un solar de 1.100 m2 on hi ha una edificació de 530 m2.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, posa en valor que “és la primera adquisició d’una finca urbana que l’Ajuntament fa des de fa molts anys” i avança que “pròximament anunciarem a què es destinarà aquesta finca que ha suposat per al consistori una inversió de 9.000€ i que estem molt satisfets d’haver pogut comprar”.

 
Aitona tanca una campanya de la flor històrica amb més de 27.000 visitants PDF Imprimeix Correu electrònic

El projecte de Fruiturisme es consolida com una de les propostes turístiques estacionals més atractives i amb més projecció de tot el sud d’Europa.

 

56c1e149-0a52-4e53-80dd-5da9e9f414f8_11zon


Aitona ha tancat aquests darrers dies la temporada turística de la floració del 2023 després de quatre setmanes de gran afluència de visitants a la vila. Un total de 27.300 persones -en el que és un rècord de participació- han pres part aquest any de la campanya i han gaudit de l’experiència única de passejar pels camps de presseguers en flor.

 

Així, Fruiturisme confirma l’enorme interès que genera el projecte dins i fora de les nostres fronteres. Un interès creixent que també s’ha tornat a manifest en l’arribada de visitants de totes les nacionalitats, destacant-ne sobretot de països asiàtics com el Vietnam

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, fa una valoració molt positiva de la campanya d’aquest 2023 i destaca que “les xifres de participació han superat totes les nostres expectatives. La floració ha tornat a Aitona amb més força que mai i el projecte ha sabut estar a l’altura de tots els visitants oferint-los una oferta lúdica i cultural que ha enamorat a tothom”.

 

Rosa Pujol, a més, afegeix que “és un orgull veure com un cop més tots els nostres veïns i veïnes, pagesos, voluntaris, cooperatives, SAT’s, entitats... s’han bolcat amb la campanya. Ells són la clau d’aquest èxit i el motiu pel qual Fruiturisme i Aitona està en boca de tothom i son un actiu i un atractiu turístic privilegiat i únic al sud d’Europa”.

 

Un any més, mitjans de comunicació d’arreu s’han fet ressò de la campanya a través de diferents notícies, reportatges, entrevistes o programes en directe des dels camps fruiters en flor d’Aitona. És el cas, per exemple, del programa “Islàndia” de RAC1, ETB, La Sexta, Tele5, TV Lleida, el programa “Tot es mou” de TV3, l’espai “Va de verd” de La2, el programa “Paisatges encreuats” de la XAL, l’agència alemanya de notícies Ruptly, la revista francesa Blumenhaus; o el SX3, el nou Super3.

 

També cal destacar la visita de Joel Castanyé, ambaixador de la iniciativa “Apadrina un fruiter” d’aquest 2023, acompanyat d’alumnes en pràctiques del seu restaurant La Boscana per a conèixer el procés de l’arbre i com aplicar tècniques gastronòmiques partint de la flor.

 

Finalment, també cal posar en valor iniciatives com la campanya titulada “Amor libre” que Jaiak i Joan Conejo han roda a Aitona durant la floració; o el concurs intern que l’empresa Zara va organitzar al municipi.

 
Avança a bon ritme el projecte de les pistes de pàdel a la zona poliesportiva PDF Imprimeix Correu electrònic

Aquest mes de març l’Ajuntament ha acordat una segona expropiació de terrenys amb la senyora Montserrat Fonfreda Llop, a qui el consistori agraeix la seva predisposició.

 

bc6c4053-6962-4354-ab47-fedf09a60318_11zon


L’Ajuntament d’Aitona segueix donant nous passos per a fer possible l’habilitació de dues pistes de pàdel a la zona poliesportiva. El passat mes de maig de 2022 el consistori va aprovar el projecte executiu de construcció d’aquestes dues pistes i d’adequació de l’entorn de la zona poliesportiva municipal.

 

Posteriorment, l’Ajuntament va procedir a una primera expropiació de terrenys; i aquest mes de març, el consistori ha signat de mutu acord amb la senyora Montserrat Fonfreda Llop una segona expropiació de terrenys. Així, en aquests moments només restarà pendent abans de l’inici de la construcció una tercera i última expropiació de terrenys que l’Ajuntament ja està gestionant.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, agraeix a Montserrat Fonfreda Llop la seva predisposició i destaca que des de l’Ajuntament “apostem decididament per a consolidar la zona poliesportiva com una àrea esportiva neuràlgica i de referència no només al poble sinó a tot el nostre entorn. Volem que Aitona segueixi comptant amb equipaments de primer nivell i de qualitat que donin resposta als interessos i necessitats de tots els nostres veïns i veïnes. Tenim tot el potencial i totes les eines necessàries per a convertir-nos en la capital esportiva del Baix Segre; i ara volem donar un pas més endavant amb aquest projecte”.

 

64e4e2b0-16d7-4ffd-804c-d1b0c0b88fe1_11zon


El pla té un pressupost d’execució de 162.000€ i és previst que les obres puguin dur-se a terme durant el transcurs d’aquest 2023. Aquestes dues noves pistes de pàdel s’ubicaran a la zona poliesportiva d’Aitona; concretament, a l’àrea sense edificar de la pista descoberta.

 

En concret, s’instal·laran dues pistes de pàdel de 20 x 10 metres amb tancament de quatre metres d’alçada al fons, dos metres inicials de cada lateral, i tres metres d’alçada a la resta; amb sistema "Padel Life Sid” o similar, amb quatre portes d’accés i vidres de seguretat amb vidre temperat. Mentrestant, dada pista constarà de quatre bàculs amb dues làmpades de 150w cadascun, i dues enceses per pista.

 

Els usuaris i usuàries de les noves pistes de pàdel utilitzaran els vestidors del camp de futbol municipal; i l’Ajuntament també és previst que actuï en l’entorn de les pistes de pàdel, habilitant-hi un paviment de formigó amb una lleugera pendent cap a les illes interiors no pavimentades. Finalment, es disposarà una protecció d’una xarxa metàl·lica electrosoldada en tot el límit de parcel·la amb el sòl no urbanitzable.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 5 de 442
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.