Aitona, present en l’acte del Baix Segrià Camina PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La finalitat del projecte Baix Segrià Camina és coordinar els esforços a fi d'anar eixamplant el nombre de caminaires i consolidar, poc a poc, aquesta pràctica entre els ciutadans de la comarca

 

Imatge_acte_presentaci_caminades_segri

 

El passat 11 de març va tenir lloc a la Diputació de Lleida la presentació del projecte Baix Segrià Camina amb la participació dels municipis de La Granja d'Escarp, Massacolreig i Aitona. El regidor Abel Mestre va ser l'encarregat de representar el nostre poble en aquest acte el qual persegueix l'objectiu d'enfortir les diferents caminades que s'organitzen en aquests tres municipis. 

 

El Sr. Abel Mestre, en la seva intervenció inicial, va parlar sobre la llarga tradició d'aquests tres pobles en l'organització de caminades populars i en la creença ferma que aquest tipus d'activitats constitueixen "un hàbit saludable, fomenten les relacions entre veïns i enforteix la cohesió social". També va afirmar que "l'objectiu és estimular l'activitat esportiva de caràcter social entre els veïns a través de rutes i itineraris a l'abast de tothom". Al llarg de l'acte també es va posar de manifest que es disposa d'un entorn natural envejable que acompanya perfectament la idea de realitzar activitats lúdiques que interaccionin amb la natura. 

 

Enguany, La Granja d'Escarp organitza la 5ª marxa senderista, Massalcoreig també assoleix la 5ª edició de la seva caminada i Aitona està treballant per celebrar la 2ª caminada popular. En total, més d'un miler de caminaires van participar d'aquestes tres cites l'any passat i vista la bona acollida de la gent aquest any s'ha optat per unir esforços i treballar conjuntament per potenciar-les i trobar sinèrgies entre elles. 

 

Finalment, es va anunciar que l'objectiu és poder incorporar altres pobles de la zona a aquest projecte per tal de poder oferir un calendari complet de caminades i excursions amb varietat de paisatges i recorreguts. Per assolir-ho els tres municipis van comprometre's a treballar per a la bona difusió d'aquest projecte que estimula una pràctica molt saludable i beneficiosa com és caminar.

 
Vols aprendre a comunicar-te? Vine a la xerrada Parlem de com Parlem PDF Imprimeix Correu electrònic

 

Aquest divendres a les 20h a la Sala de Plens de l'Ajuntament tindrà lloc la xerrada Parlem de com Parlem. Amb la col·laboració de l'Entitat de l'Esplai de Lleida. Fundació Verge Blanca

 

Imatge_xerrada_parlem_com_parlem

 
El pintor aitonenc J.R. Espax lliura un quadre a l’ajuntament PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'obra "Lleida – porxos - 25F" havia de ser el premi del sorteig que es va celebrar per La Marató, però finalment no hi va haver guanyador, així que l'artista va decidir lliurar el quadre a l'ajuntament.

 

Quadre_JR_Espax

 

El passat divendres 8 de març, amb motiu de la celebració institucional del Dia de la Dona Treballadora, va tenir lloc l'acte oficial de lliurament a l'ajuntament d'un quadre de l'artista aitonenc J.R. Espax, una detallada i realista representació pictòrica d'uns porxos lleidatans. En principi, aquesta obra havia de ser el premi del sorteig que es va dur a terme per La Marató, però, donat que ningú en va sortir guanyador, l'artista va decidir donar-la a l'ajuntament.

 

Joan Ramon Espax és un dels artistes pictòrics vius de més renom i reconeixement de les terres de Lleida. Va néixer l'any 1949 i va començar a pintar de ben jove. De fet, als 18 anys ja ser finalista en un concurs de pintura a Marbella i als 20 va exposar les seves obres per primera vegada a l'Expo Art. Pocs anys després va traslladar la seva residència de Barcelona a Aitona, el poble en el que ha passat la major part de la seva vida.

 

Després d'alguns anys de treballar en una empresa elèctrica i deixar la pintura en un segon pla, J.R. Espax va tornar a agafar el pinzell amb motiu de la celebració del I Concurs de Pintura Ràpida d'Aitona. Des d'aleshores es dedica exclusivament a la pintura i ha participat en desenes de certàmens d'arreu del país, a més de donar classes un cop per setmana i de forma gratuïta als seus 12 alumnes del Grup d'Art Aitonenc. Ha exposat a galeries d'Espanya i Europa i ha aconseguit primers premis i mencions d'honor a diferents certàmens.

 

Des de l'ajuntament d'Aitona es considera un autèntic privilegi poder incorporar al patrimoni del poble un quadre de tanta qualitat i excel•lència. En aquest sentit, es dóna les gràcies al Sr. Espax per la seva generositat i implicació profunda amb el municipi.

 
<< Inicia < Anterior 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Següent > Final >>

Pàgina 431 de 442
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.