Aitona vol posar fi a les pudors provinents de l’àrea industrial de Fraga PDF Imprimeix Correu electrònic

 

L'alcaldessa Rosa Pujol intensifica la seva acció per resoldre aquestes pudors provocades per les indústries ubicades al Polígon Fondo de Llitera, al Baix Cinca

 

Aquesta setmana Rosa Pujol s'ha reunit amb el president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), Xavier de Pedro, per exigir que finalitzin definitivament els tràmits per a la connexió de la planta depuradora de la Plataforma Logística de Fraga amb el Polígon Industrial Fondo de Llitera. Cal recordar que l'Ajuntament d'Aitona ha cursat diverses denúncies ja que considera un greuge la permissivitat d'Aragó en aquest assumpte. 

 

L'alcaldessa va comentar en la reunió que "encara no s'ha portat a terme cap actuació després de dos anys de la denúncia per abocaments procedents del polígon a una sèquia d'Aitona que torna a generar molèsties als pagesos d'aquesta població, a més d'una intensa pudor en dies de calor". El resultat de la trobada és que De Pedro va comprometre's a convocar en quinze dies una reunió amb representants de la CHE i els ajuntaments de Fraga i Aitona per tal de resoldre l'assumpte. 

 

El govern municipal d'Aitona està disposat a reunir-se també amb els responsables de Medi Ambient del Govern d'Aragó perquè compleixin el seu compromís de connectar les empreses del polígon Fondo de Llitera i la depuradora.

 
Aquest diumenge, la II Caminada Popular d'Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La II Caminada Popular d'Aitona, que va haver de ser ajornada per causa de la pluja, es durà a terme aquest diumenge 26 de maig.

 

Cartell_Caminada_26_maig

 
Espadaler reforçarà policialment el Baix Segre durant la temporada de recollida de fruita PDF Imprimeix Correu electrònic

 

El Conseller s'hi va comprometre durant la seva visita a Aitona

 

Espadaler_arribada

 

Ahir dijous 16 de maig Aitona va comptar amb la presència de l'Honorable Conseller d'Interior Sr. Ramon Espadaler. Una visita que s'emmarca dins els objectius del departament d'Interior de fer territori i generar proximitat amb els municipis i ciutats del país.

 

Diverses autoritats van acompanyar l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, en la rebuda del Conseller, entre aquestes, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, el president del consell comarcal del Segrià, Pau Cabré, el director general de la Policia, Manel Prat, la directora Territorial del departament d'Interior, Anna Miranda, el cap de la Regió Policial de Ponent, Josep Lluís Rossell, alcaldes de la comarca i representants d'associacions i entitats del poble.

 

Espadaler_llibre

 

Un cop traslladats a la Sala de Plens, Espadaler va signar al llibre d'honor de l'Ajuntament i posteriorment a aquest gest simbòlic l'alcaldessa Rosa Pujol es va dirigir als presents amb unes paraules mitjançant les quals va repassar diversos temes relacionats amb la seguretat i la convivència del municipi. Pujol va afirmar que "Aitona disposa d'uns alts índexs de comportament cívic dels nostres veïns i veïnes", i va constatar que "els pobles agrícoles com el nostre són extensos i poc poblats, la qual cosa fa que la tasca de vigilància no sigui fàcil". En la part final de la seva intervenció, l'alcaldessa va fer una valoració del treball del cos dels Mossos d'Esquadra comentant que "a Catalunya tenim la sort de comptar amb un cos policial, els Mossos d'Esquadra, format per veritables professionals de la seguretat. Cal confiar en la seva dedicació i experiència per a la protecció de les nostres propietats i la salvaguarda de la nostra seguretat personal". Finalment, també li va voler fer una petició al Conseller tot demanant-li que l'oficina policial d'Aitona (que està oberta d'abril a setembre) estigui oberta els 365 dies de l'any, les 24 hores al dia, per reforçar l'àrea del Baix Segre.

 

espadaler_pblic

 

Posteriorment, va prendre la paraula el Conseller, qui en relació a la darrera demanda va comprometre's a estudiar la proposta i donar una resposta "tot i que en aquests moments no serà fàcil, no només econòmicament, ja que cal justificar amb dades policials l'efecte d'aquestes fluctuacions demogràfiques".

 

espadaler_mmcc

 

Espadaler, ja en el seu parlament a l'oficina policial va comentar que "tenia intenció de conèixer la comissaria amb persona per donar resposta a les necessitats estacionals de la ciutadania", tot assegurant que hi hauria un reforç policial a la comarca del Baix Segre durant la campanya de recollida de fruita, temporada en què l'arribada de temporers incrementa la població. El Conseller també va informar que "en comparació amb l'any 2012, hi ha hagut un descens d'un 9,8% de delinqüència i robatoris en tota la demarcació de Lleida". Finalment, les seves darreres paraules van ser d'agraïment per la tasca desenvolupada pel cos policial, la ciutadania i les administracions locals.

 
<< Inicia < Anterior 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Següent > Final >>

Pàgina 423 de 442
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.