L’Ajuntament enderroca part d'un immoble del carrer de les Eres que es trobava en estat de ruïna PDF Imprimeix Correu electrònic

Les despeses i indemnitzacions per aquesta actuació hauran de ser liquidades per la persona propietària de l’immoble.

 

2f8bd2a7-77c5-4e85-90e2-17d8e3720cfb


Aquesta setmana l’Ajuntament d’Aitona ha procedit a l’enderrocament d’una part d’un immoble situat al carrer de les Eres número 7 i que ha estat declarat en estat de ruïna imminent tal com determinava l’informe tècnic elaborat pel consistori.

 

Les tasques d’enderrocament han tingut un cost total de 6.276,40€ (IVA inclòs) que ha estat assumit íntegrament per l’Ajuntament. Amb tot, un cop finalitzades les actuacions a l’immoble, les despeses i indemnitzacions que l’Ajuntament ha hagut de satisfer per a l’execució de les actuacions, hauran de ser liquidades per la persona propietària de l’immoble.

 

Els fets es remunten al passat 21 d’abril, quan els agents municipals van comunicar que a l’immoble situat al carrer de les Eres número 7 s’hi havia produït un despreniment de part del ràfec de coberta cap a la via pública. Els serveis tècnics de l’Ajuntament van efectuar una visita a l’immoble i es va comprovar que hi havia un edifici format per planta baixa i planta primera, destinat a magatzem i traster, el qual amenaçava de ruïna tècnica, ja que els materials de gran part dels seus elements portants i estructurals patien lesions importants i presentaven danys que en comprometien l’estabilitat, la reparació dels quals no era possible pels mitjans tècnics normals.

 

A més, segons l’informe tècnic hi havia risc imminent per a la seguretat de les persones o les coses, perquè en qualsevol moment es podien produir més despreniments cap a la via pública o l’enfonsament de qualsevol element de façana.

 

En aquest sentit, aquesta situació s’ha derivat per un incompliment previ del deure de conservació de l’edifici per part de la seva propietat; i per tot plegat, l’Ajuntament incoarà un expedient sancionador als responsables.

 
“Alcarràs” es projecta a Aitona amb un èxit de públic i amb ovació PDF Imprimeix Correu electrònic

Unes 600 persones van poder gaudir del film al Pavelló Poliesportiu i van poder conèixer alguns dels actors del repartiment de la pel·lícula.


279367751_361856549299717_5287585416518012896_n


L’èxit d’“Alcarràs” també ha arribat aquest cap de setmana a Aitona. L’aclamat i premiat film de Carla Simón -que es va endur l’Ós d’Or de la Berlinale el passat mes de febrer- s’ha estrenat aquest dissabte 30 d’abril a la nit al Pavelló Poliesportiu, en una cita multitudinària que ha reunit a unes 600 persones.

 

Tot el públic assistent ha gaudit de valent amb el film i ha volgut ovacionar i reconèixer de forma unànime la seva qualitat artística i el seu crit en favor de la pagesia. A més, a la cita també hi ha estat presents diferents mitjans de comunicació que no s’han volgut perdre l’esdeveniment.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, es mostra molt orgullosa per l’èxit d’assistència a la projecció de la pel·lícula i explica que “’Alcarràs’ és una obra inspiradora per a tota la gent del nostre territori. Per la cura i l’estima que mostra a un sector que és el pal de paller i la identitat del nostre poble i que, malauradament, està sent tan maltractat i descuidat. Tan de bo l’èxit d’aquesta pel·lícula sigui l’incentiu que necessita el país i les seves institucions per a protegir i dignificar d’una vegada la tasca dels nostres pagesos, tal com ho fem des d’Aitona amb iniciatives de referència com Fruiturisme”.

 

El Pavelló Poliesportiu d’Aitona va obrir portes a les 20 h i l’inici de la projecció va ser a les 21 h. Mentrestant, durant aquest període d’espera, tots els assistents van poder fotografiar-se en el photocall de la pel·lícula que es va instal·lar a l’equipament. A més, també es va col·locar material antic d’una sala de projecció i es va comptar amb la presència de Joan Esteve Dolcet, “Juanito Laso”, que va ser durant molt temps la persona encarregada de projectar les pel·lícules a Aitona.

 

Finalment, també es va disposar un espai destinat per a promocionar el projecte de Fruiturisme i tots els assistents van poder conèixer de primera mà alguns dels actors que apareixen a la pel·lícula “Alcarràs”. Es tracta d’Anna Otín, Josep Abad Sanjuan, Xènia Roset Capell, Carles Cabòs i Jordi Pujol Dolcet.

 

La projecció d’”Alcarràs” a Aitona s’ha pogut dur a terme a iniciativa de l’Ajuntament i gràcies a la col·laboració i el suport del Circuit Urgellenc.

 
Aitona vol tornar a obrir un cinema al poble PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament i el Circuit Urgellenc treballen conjuntament per oferir pròximament al municipi sessions de cinema periòdiques a l'edifici multifuncional.

 

279153066_358936619591710_320782891787019300_n


Coincidint amb la preestrena aquesta setmana de la pel·lícula “Alcarràs” de Carla Simon en diferents municipis de les Terres de Lleida -entre ells Aitona, que projectarà el film aquest dissabte 30 d’abril a la nit-, l’Ajuntament vol fer públic que treballa des de fa mesos en la recuperació del cinema a la vila.

 

Així, l’objectiu del consistori és poder oferir pròximament a l'edifici multifuncional sessions de cinema per a tots els públics de forma periòdica, regular i mensual; en comptes de les projeccions excepcionals i puntuals que s’han dut a terme al llarg dels darrers anys.

 

En aquest sentit, cal recordar que a Aitona no es fa cinema de forma regular des dels anys 90 i que el seu predecessor havia estat el cinema Metropol, primer, i les projeccions de la mà dels cines Lumiére, després.

 

Tot plegat, s’està treballant de la mà del Circuit Urgellenc, a qui l’Ajuntament d’Aitona vol agrair la seva col·laboració per a fer-ho possible. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que “la preestrena d’’Alcarràs’ és el millor incentiu possible per a fer realitat aquesta proposta amb la que portem treballant des de fa temps. I és que el cinema a casa nostra sempre ha estat molt ben rebut i ha tingut una funció social molt important”.

 

Maria Antònia Royes, regidora de Cultura, posa en valor la iniciativa i explica que “totes les sessions de cinema que hem anat celebrant de forma puntual al llarg dels darrers anys a Aitona han estat tot un èxit organitzatiu i d’assistència. Els nostres veïns i veïnes estimen el cinema i tot el que l’envolta i estem convençuts que recuperar projeccions de forma regular a casa nostra consolidarà i farà créixer encara més aquest amor i passió que el poble sent cap al cinema".

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 422
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.