Aitona i Fruiturisme us conviden a gaudir aquest cap de setmana de la boira PDF Imprimeix Correu electrònic

Coincidint amb la commemoració de la festivitat de Sant Antoni Abat l’Ajuntament organitzarà diumenge 15 de gener un programa d’activitats per a totes les edats. Entre les propostes destaca l’elaboració d’un nou producte gastronòmic -el pa de Sant Antoni d’Aitona- i una caminada solidària amb mascotes.

 

Cartell_1


Entrats de ple al mes de gener i amb l’arribada del nou any, comença a Aitona la campanya turística d’hivern de Fruiturisme. I ho fa aquest cap de setmana coincidint amb la commemoració de la tradicional diada de Sant Antoni Abat.

 

L’Ajuntament ha organitzat per a l’ocasió un programa d’activitats lúdiques i culturals obert a tota la població i que tindran lloc el diumenge 15 de gener. Des del consistori es fa una crida a tots els veïns i veïnes a participar-hi. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que “Sant Antoni Abat és una festivitat molt nostrada al nostre país i és una ocasió única per a seguir dignificant i donant a conèixer arreu el nostre patrimoni i el paisatge amb boira aitonenc, i per a seguir ampliant el projecte de Fruiturisme amb noves iniciatives”.

 

El programa d’activitats de Sant Antoni Abat començarà a les 09 h amb un esmorzar popular al camp municipal de futbol, consistent en un entrepà de llonganissa.

 

A continuació, a les 09.30 h, serà el torn per a una de les grans cotes del cap de setmana: la primera edició de” L’Emboira’t”, la “Caminada solidària amb la teva mascota”. Es tracta d’un recorregut de cinc quilòmetres per l’entorn del municipi i que tindrà com a punt de sortida el Pavelló Poliesportiu. L’activitat té un preu de 5€ i les inscripcions es poden fer de forma anticipada a les oficines de l’Ajuntament o el mateix dia de l’esdeveniment, a les 09 h, al Pavelló Poliesportiu. La caminada, a més, tindrà un rerefons solidari, ja que es podrà fer un donatiu de 3€ que s’entregarà a la protectora d’animals de Seròs. Durant la jornada, a més, també s’habilitaran paradetes per a poder adquirir productes per a les mascotes.

 

Cartell_2

 

Ja al migdia, a les 12 h, l’activitat es traslladarà a la plaça de la Creu on es farà la benedicció d’animals i pans; i la festivitat clourà a les 12.30 h amb la missa a l’església de Sant Antolí.

 

A l’acte de benedicció d’animals i pans, a més, els veïns i veïnes que ho desitgin podran beneir un pa molt especial. I és que una altra de les gran novetats amb les que la celebració de Sant Antoni Abad arriba sota el braça a Aitona és l’elaboració d’un nou producte gastronòmic pioner a casa nostra: el pa de Sant Antoni d’Aitona. Aquest pa ha estat elaborat al Forn de Casa l’Antolí -amb la col·laboració de l’Ajuntament- i es podrà adquirir el dissabte 14 de gener en aquest mateix establiment.

 

93a91f5a-9da5-458b-ba37-455108458d64

 
El web i l’app de Fruiturisme permeten fer un tour virtual per l’església de Sant Antolí PDF Imprimeix Correu electrònic

Es tracta d’una iniciativa pionera al Segrià en l’àmbit de l’administració local i una de les principals novetats que ha incorporat l’Ajuntament en la renovació del web www.fruiturisme.cat i en l’impuls de la nova aplicació de Fruiturisme.

 

WhatsApp_Image_2022-12-20_at_13.31.12_1


Aquest dimarts 20 de desembre l’Ajuntament d’Aitona ha presentat al Consell Parroquial de Lleida el tour virtual per l’església de Sant Antolí, una iniciativa pionera al Segrià en l’àmbit de l’administració local i una de les principals novetats que des d’enguany presenta el web www.fruiturisme.cat -que ha estat sotmès a un profund procés de renovació- i la nova app de Fruiturisme -que ha impulsat el consistori aquest 2022.

 

Es tracta d’un recorregut telemàtic que qualsevol usuari o usuària pot fer de forma senzilla, visual i didàctica a través de l’apartat “Espai virtual” del web i l’app de Fruiturisme. Així, un cop si accedeix, es pot dur a terme una visita virtual a través d’imatges reals i actuals de l’església de Sant Antolí i recórrer a cop de clic els seus diferents espais: la plaça, les escales, la façana, la porta, el hall, les ales dreta i esquerra, la pila i tot l’interior de l’edifici. El recorregut, a més, es pot dur a terme en 360º, el que permet gaudir d’una panoràmica completa de l’església i de tots els seus elements.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que “aquesta és una eina perfecta per a seguir dignificant i promocionant el patrimoni religiós d’Aitona, un dels més rics de tot el nostre territori i un veritable orgull per al poble”. Rosa Pujol, a més, afegeix que “seguim apostant des de l’Ajuntament per fer de Fruiturisme un projecte turístic líder, pioner i de referència a casa nostra, capaç d’acostar tots els seus actius i donar-los a conèixer els 365 dies de l’any”.

 

El de l’església de Sant Antolí, però, no és l’únic recorregit virtual que es pot fer. I és que a la secció “Espai virtual” del web i l’app de Fruiturisme ja s’hi poden trobar també audioguies, vídeos, fotografies, materials didàctics, mapes i recreacions en 3D dels principals elements patrimonials i turístics del municipi.

 
Aitona se suma a la crida perquè l’Institut de Seròs aculli un CFGM de Producció Agropecuària PDF Imprimeix Correu electrònic

El consistori aitonenc ha signat una moció conjunta amb la resta de municipis del Segrià Sud per adreçar aquesta petició al Departament d’Educació de la Generalitat.

 

50dcbf51-9aca-444c-8490-0ad58658ad16


La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Aitona, Maria Antònia Royes Valls, va visitar aquest dijous 15 de desembre el municipi de Seròs per a formalitzar amb la resta de municipis del Segrià Sud una moció conjunta de suport a la proposta de l’Institut de Seròs de dotar-se d’un Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de Producció Agropecuària en modalitat dual.

 

Aquesta proposta -que compta amb el suport dels ajuntaments d’Aitona, Almatret, la Granja d’Escarp, Maials, Massalcoreig, Seròs i Soses- té com a objectiu garantir que a través d’aquest CFGM es pugui donar una resposta adequada al nivell de qualitat i exigència professional que requereixen les empreses més modernes i competitives que actualment desenvolupen la seva activitat al sector agrícola al Segrià Sud.

 

En aquest sentit, la moció posa de manifest que el Segrià Sud és una subcomarca on la producció de cultius agraris representa l’activitat més important, en marca la idiosincràsia i ha estat el principal motor de creixement demogràfic i econòmic. “Les explotacions i les empreses han estat impulsores i han contribuït a que el sector de la fruita sigui pioner i també a donar a conèixer el nostre territori arreu. Amb el pas dels anys i avui dia, la subcomarca i l’entorn compten amb diverses explotacions punteres”, defens la moció.

 

d383dce9-7117-43f8-a70d-6912e7c32d45

 

Per tot plegat, els ajuntaments signants -entre ells, Aitona- consideren fonamental treballar de forma decidida per fomentar l’arrelament dels i les joves als pobles. “En aquest sentit, entenem la formació com un element clau per tal d’afavorir el relleu generacional i, amb això, lluitar contra el despoblament, impulsar la retenció del talent i afavorir una millor integració de les persones nouvingudes”, afirma la moció.

 

Tots els ajuntaments signants, a més, aposten fermament perquè les explotacions del Segrià Sud es caracteritzin, cada cop més, per la posada en pràctica d’un model agrícola i ramader no només orientat a la producció, sinó que també ha de tenir en compte altres consideracions tals com el control fitosanitari, la sanitat vegetal o la innovació en els cultius, però també d’altres com el foment de l’esperit emprenedor, la reducció d’emissions i la integració de les activitats en el territori.

 

Finalment, la moció també destaca que “constatem l’existència d’una notable demanda d’aquests perfils de treballadors altament qualificats i vinculats al territori per part de les empreses del sector. També una motivació del jovent del nostre entorn per cursar carreres professionals en l’àmbit agrari, però es troben que han de desplaçar-se a altres territoris per formar-se adientment”.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 6 de 438
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.