Imatges pel record: batejos, comunions i casaments protagonitzen la 1a Exposició de fotos de família d’Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Les fotografies, que mostraran com han evolucionat les celebracions al llarg del temps, es poden portar fins al 30 d’abril al Centre de Serveis o bé enviar-les per correu electrònic

 

fotos-celebtacions-aitona-2025_1_1

Amb l’objectiu de posar en valor la memòria col·lectiva del poble i homenatjar els moments més especials de la vida familiar, l’Ajuntament d’Aitona impulsa la 1a Exposició de fotos de família, una mostra que recollirà imatges de batejos, comunions i casaments de veïns i veïnes d’Aitona, al llarg de diverses generacions.

 

L’exposició vol ser un viatge visual pel temps, on els veïns puguin descobrir com han canviat les celebracions familiars i la manera de viure-les, tot mantenint el caliu, l’afecte i la importància d’aquests rituals al llarg de les dècades. El protagonisme, però, no el tindran només els nuvis, les nenes o nens que feien la comunió o el batejat, sinó la família sencera. Per aquest motiu, les fotografies han de mostrar escenes familiars completes, aquelles que capturen la complicitat i l’alegria compartida d’un dia únic.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha definit aquesta exposició de fotos familiars com “una iniciativa per recordar, compartir i emocionar-se a través de la imatge, amb la complicitat i el record viu de totes les famílies d’Aitona”.


Com participar-hi

L’Ajuntament anima a participar-hi aportant fotografies pròpies o d’alguna altra persona de la família, incloent imatges de diferents generacions, per així poder comparar com han evolucionat les celebracions al llarg del temps.Les fotografies es poden portar físicament fins al 30 d’abril al Centre de Serveis, o bé enviar-les per correu electrònic a l’adreça: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . En tots els casos, cal indicar la data de la celebració i el tipus de festivitat (per exemple: Casament de Jordi i Teresa, 1960).

 

Per a més informació, es pot contactar amb el Centre de Serveis trucant al 973 79 45 19.

 
Aitona participa en la trobada de Plans de sostenibilitat turística de Catalunya PDF Imprimeix Correu electrònic

L’alcaldessa, Rosa Pujol, va explicar com s'està aplicant el Pla, i va dialogar amb el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, i el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper

 

Aitona_participa_en_la_trobada_de_Plans_de_sostenibilitat_turistica_de_Catalunya

 

L’Ajuntament d’Aitona va ser convidat a la trobada de Plans de sostenibilitat turística de Catalunya, celebrada el 2 d’abril a la Pedrera (Barcelona). L’alcaldessa, Rosa Pujol, va presentar l'aplicació del Pla al municipi, i va compartir una taula rodona amb el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, i el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper.

 

 L'objectiu de la jornada interna era explicar el grau d’execució dels 55 plans de sostenibilitat turística en destinació que actualment hi ha en marxa arreu de les comarques catalanes. La sessió també va comptar amb la participació la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Cristina Lagé, així com de la secretària d’Estat de Turisme, Rosario Sánchez, i de la directora general de Polítiques Turístiques, Ana Muñoz, per part del Ministeri.

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va explicar que el projecte Fruiturisme “ha contribuït al desenvolupament econòmic local, implicant activament la ciutadania i el sector agroalimentari”. Tanmateix, l’alcaldessa va subratllar que els Fons Next Generation “representen una oportunitat històrica per consolidar Fruiturisme com un projecte de transformació territorial, que no només reforci la competitivitat turística d'Aitona, sinó que també generi un impacte positiu en la població, el sector agroalimentari i el medi ambient”.

 

El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, va posar Aitona com exemple de Pla de sostenibilitat: “En base a aquesta atractivitat, nosaltres ens anem a projectar a Catalunya i al món, però a més a més, fem melmelades, fem embotits, treballem indústria transformadora agroalimentària, i fem fires perquè els autocars que venen puguin gaudir del nostre treball del dia a dia. Aquesta autenticitat és el que li dona futur al turisme. Perquè no és una cosa impostada. És gent que cada dia viuen dels presseguers. És la seva vida, la seva memòria, el seu orgull”.

 

Per la seva part, el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, va assegurar que “la col·laboració publicoprivada ha de ser el nostre motor, entre tots hem de fer possible un turisme amb els estàndards de qualitat que volem. Per tant, cal executar aquests plans i transformar la nostra destinació turística perquè continuï sent capdavantera”.

 

Projectes turístics en marxa

Catalunya coordina i gestiona 206 milions d'euros dels fons europeus Next Generation que financen la cinquantena de projectes presentats per ens locals, encaminats a fomentar la transformació i modernització del sector turístic a través de la sostenibilitat i la digitalització. En aquests moments, el grau d'acompliment pressupostari dels plans se situa en el 48,3% i el termini màxim d’execució del programa és fins a mitjans de 2026.

 

Més informació a la nota de premsa de la Generalitat.

 
Fruiturisme tanca una nova temporada d’èxit amb més de 20.000 visitants PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament d’Aitona fa un balanç molt positiu de la campanya, que ha consolidat el municipi com una destinació de referència en el turisme de natura

 

Fruiturisme_tanca_una_nova_temporada_dexit_amb_mes_de_20.000_visitants

 

Aitona ha tornat a captivar milers de visitants en aquesta nova temporada de Fruiturisme, consolidant-se com una destinació imprescindible per als amants de la natura i els paisatges de floració. Malgrat alguns dies de pluja, més de 20.000 persones han pogut gaudir de l’experiència única dels camps florits, amb propostes que han combinat la bellesa del paisatge amb la promoció del sector gastronòmic, agrícola i turístic del municipi.

 

Èxit de les noves experiències

 

Fruiturisme ha sumat noves propostes que han tingut una gran acollida i que ja s’estan consolidant per a futures edicions. Es va estrenar amb èxit Aitona, un somni en rosa, la primera experiència nocturna de Fruiturisme, en la qual els visitants van passejar entre presseguers en flor il·luminats, tot gaudint de música en directe i d’un tast de productes de proximitat. Davant l’èxit de la primera edició, es van doblar les places en la segona convocatòria.

 

En el marc de La Festassa del Fruiturisme, es va poder gaudir per primer cop d'una calçotada, que va estar acompanyada per la música del grup Lesquefaltaband i del PD local DJ Farrez.Una altra de les novetats d’enguany ha estat la 1a Fira Agroalimentària Aitona, amb molt de gust: celebrada del 6 al 23 de març al Pavelló Poliesportiu, que va permetre als productors locals donar a conèixer la seva oferta gastronòmica, reforçant l’aposta per la qualitat i la proximitat.

 

Visites institucionals

 

Durant l’època de màxima floració dels presseguers, Aitona ha comptat amb nombroses visites institucionals. Van visitar l’Ajuntament, la Fira Agroalimentària i els camps en flor, el ministre d’Indústria i Turisme del Govern d’Espanya, Jordi Hereu; el subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida, José Crespin; el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Miquel Sàmper; la directora territorial d’Empresa i Treball, Pilar Espax; el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig; la delegada de la Generalitat a Lleida, Núria Gil, així com la directora territorial del Departament de Cultura, Montse Parra.

 

Tanmateix, l’Agència Catalana de Turisme (ACT), en col·laboració amb Ara Lleida, va organitzar diverses activitats per conèixer la floració, entre elles, el Grand Tour, una ruta circular per descobrir la cultura, la natura i la gastronomia del territori al propi ritme, que busca distribuir el turisme de manera equilibrada i fomentar la dinamització econòmica del sector.

 

Visites guiades

 

Les visites guiades han estat tot un èxit, amb més de 5.000 reserves a través del web, més de 2000 persones arribades en autobús, a més d’una afluència notable de visitants de tot l’Estat, destacant especialment el País Basc, Madrid i Saragossa, així com d’altres països, com Japó, Ucraïna i el Regne Unit.

 

Les visites al patrimoni cultural i les visites en anglès també han crescut, gràcies a la iniciativa d’organitzar free tours, tant en els punts d’interès religiós (cova i casa natal del Pare Palau), com en els espais de Santa Teresa Jornet. Robert Capa no s’ha quedat enrere i la seva ruta ha estat molt visitada, així com el nucli antic i l’exposició Artipagés d’Eloi Sarrat, situada a la capella de Sant Gaietà.

 

Fruiturisme 2025 també ha comptat amb la visita d’entitats, empreses i institucions que han volgut conèixer de primera mà el projecte. Operadors turístics de Madrid i Tortosa, grups d’Aremi, Meraki Travel, Algèmica, Motorrad BMW, parents Agustí, o el grup de les Jornades Referents Q d’atenció primària, i ajuntaments com el d’Olèrdola.

 

Accions solidàries

 

La Fundació FC Barcelona també ha format part d’aquesta edició, amb una jornada creativa per als nens i nenes de Barça Activa’t. I és que Fruiturisme també ha tingut un fort component solidari i de cohesió social: la XIII Caminada Solidària en benefici del Centre d’Iniciatives Àngel Olaran, així com la caragolada de la Fecoll en suport a la Llar de Santa Teresa Jornet, han assolit rècords de participació.

 

Gran ressò mediàtic

 

L’impacte de Fruiturisme ha traspassat les fronteres del municipi, amb una important presència en mitjans de comunicació, amb aparicions a TV3 (al TN Migdia i al TN Comarques, amb un reportatge sobre la visita d’influencers internacionals, i a Tot es Mou, amb una connexió en directe del meteoròleg Tomàs Molina), a Catalunya Ràdio, amb l’entrevista a Laura Escanes a l'espai Que no surti d’aquí; a Lleida TV, al programa Cafeïna; UA1 Lleida Ràdio, i també a Telecinco, CMM, La Xarxa, Idealista News i Agroesfera. Pel que fa als diaris en paper i digitals, també s'ha fet ressó Segre, La Mañana, La Vanguardia, Ara, 324, Público, Nació digital, El Nacional, La Razón, COPE, Onda Cero, 20 minutos, La Ciutat, Europa Press, Catalunya Press, Agencia Atlas. A més, s’ha gravat un capítol de La Travessa de TV3.

 

Rosa Pujol: "Fruiturisme és un projecte de futur i té un potencial únic"

 

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha fet una valoració molt positiva de la temporada i ha destacat que “la presència d’autoritats i l’afluència constant de visitants vinguts d’arreu consoliden Fruiturisme com un projecte de futur, amb un potencial únic per continuar creixent”.

 

A més, l’alcaldessa d’Aitona ha subratllat la voluntat de l’Ajuntament de “seguir treballant amb institucions de tot tipus –econòmiques, turístiques i empresarials– a nivell local, català i estatal, per continuar impulsant Fruiturisme com un motor de desenvolupament”.

 

Finalment, Pujol ha fet una crida a tots els amants de la natura i la cultura a visitar Aitona, destacant que “Fruiturisme no només mostra la bellesa de la floració, sinó que ofereix una experiència única de paisatge, gastronomia i tradició”.

 

L’Ajuntament d’Aitona vol expressar el seu més sincer agraïment a totes les persones voluntàries que han fet possible que, una temporada més, Fruiturisme sigui l’ànima del poble i mostri l’autenticitat de la terra i de la pagesia.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 2 de 485
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2025 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.