L’Ajuntament presenta dos projectes a la convocatòria de subvencions europees Next Generation PDF Imprimeix Correu electrònic

Amb aquests fons el consistori vol desplegar al municipi diferents actuacions encaminades a promocionar les energies renovables.

 

94a710f5-7c31-4a6e-a0aa-eaba123c0e93


L’Ajuntament d’Aitona ha tramitat les sol·licituds per a la convocatòria d’ajuts “DUS 5000”, uns fons europeus per a la millora energètica local dels municipis de menys de 5.000 habitants. Aquest programa “DUS 5000”, a més, forma part del projecte global “Next Generation” de la Unió Europea destinat a la recuperació, transformació i resiliència dels territoris europeus després de la pandèmia de Covid-19.

 

El consistori ha presentat a aquests fons un total de dos projectes municipals per valor de 406.032,87€. En aquests moments, un cop presentada tota la documentació requerida, les sol·licituds estan sent valorades per part de l’IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia), qui s’espera que pròximament emeti una resolució al respecte.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “amb aquestes actuacions que proposem des de l’equip de govern fem una passa més en l’aposta per consolidar i promocionar al municipi les energies renovables i esdevenir al territori un poble referent en matèria de sostenibilitat energètica”.

 

Quins projectes s’han presentat a la convocatòria d’ajuts europeus?


L’Ajuntament ha presentat als fons europeus “DUS 5000” fins a dos projectes:

 

  • La instal·lació d’un sistema fotovoltaic a la coberta del Pavelló Poliesportiu que permeti generar electricitat a partir de l’energia proporcionada per la radiació solar. El projecte té un cost de 126.815,53€ i l’objectiu és que l’energia que s’obtingui a través d’aquest sistema se subministri a la resta d’equipaments municipals. Així, a la coberta del Pavelló Poliesportiu s’hi instal·laran un total de 276 panells (de 2,10m x 1,04m) i dos inversors (amb un total de 138 panells per inversor) amb una potència nominal de la instal·lació de 124kw. Amb la implantació del sistema fotovoltaic s’aconseguirà una producció elèctrica anual de 181.040kwh. Per tant, tenint en compte que la demanda anual és de 204.357kwh, el 88,6% de l’energia anual demandada a la zona poliesportiva es generarà a través del sistema fotovoltaic.
  • La substitució de l’enllumenat públic de tot el municipi: el projecte té un cost de cost 279.217,34€ i consistirà en la substitució de les llumeneres, en la millora dels quadres elèctrics i en l’habilitació d’un nou sistema de control de l’enllumenat públic d’Aitona. L’actuació té per objectius millorar l'eficiència i l’estalvi energètic d'aquestes instal·lacions, adequar i adaptar les instal·lacions a la normativa vigent, limitar la resplendor lluminosa i la contaminació lumínica, proporcionar a l'Ajuntament una eina que permeti gestionar el seu consum energètic i establir actuacions d’estalvi d’energia, reduir el consum i la factura energètica municipal, i reduir les emissions de CO2. Així, amb aquest projecte s’aconseguirà un estalvi final de 113.442 kWh/any (51%) i un estalvi d’emissions de CO2 de 58286,96 teqCO2/any (68%).
 
Aitona celebra el seu primer Nadal dolç PDF Imprimeix Correu electrònic

La plaça de l’Església acollirà el 23 de desembre diferents propostes nadalenques.

 

Nou_cartell_Nadal_dol_page-0001


L’Ajuntament d’Aitona i Fruiturisme organitzen el pròxim dijous 23 de desembre a la tarda la primera edició del “Nadal dolç d'Aitona”.

 

Aquell dia els veïns i veïnes podran gaudir a la plaça de l'Església de diferents propostes:

 

  • A les 16 h, primera cagada del Tronc "aitonenc". L’activitat està adreçada a infants fins als 8 anys i els infants han de portar el seu bastó per a fer cagar el Tronc.
  • A les 17.30 h, xocolata calenta amb coca per a tothom.
  • A les 18 h, actuació del grup de versions La Golden Beat.
  • I durant tota la jornada també hi haurà les parades de proximitat del nostre poble i un Punt Lila.

 

 
Èxit de participació en les activitats en favor de La Marató de TV3 a Aitona PDF Imprimeix Correu electrònic

Prop de 400 persones han pres part dels diferents actes solidaris celebrats al municipi aquest diumenge 12 de desembre al llarg de tota la jornada.

 

29e17585-0001-4794-9521-3a13df06503b


Aitona s’ha sumat un any més al projecte solidari que impulsa la Fundació La Marató de TV3, que aquest 2021 compleix la seva 30a edició.

 

Així, amb l’objectiu de recaptar fons i donar un impuls econòmic a la investigació mèdica de la salut mental, incentivar l’esperit solidari i donar a conèixer als aitonencs i aitonenques aquestes afeccions, l’Ajuntament i les entitats locals -a qui el consistori posa en valor i agraeix la seva implicació directa en el projecte- van organitzar diumenge 12 de desembre diverses propostes solidaries que van resultar tot un èxit de participació.

 

En aquest sentit, prop de 400 persones van prendre part al llarg de la jornada d’iniciatives com “Correm per La Marató”, una caminada i esmorzar solidaris de la mà del Club d’Atletisme d’Aitona; una pedalada solidària d’spinning; un bingo solidari; un berenar solidari i xocolatada popular; i el concert “Christmas & Hits” a càrrec de l’Orfeó Lleidatà.

 

Fins al moment ja s’han recaptat més de 2.000€ per a la causa al municipi, i qualsevol persona que vulgui fer un donatiu encara ho pot fer a través de la bústia ubicada a l’Ajuntament. A més, aquest any tothom també podia col·laborar amb La Marató de TV3 adquirint la polsera solidària, que tenia un cost de 10€ i donava accés a tots els actes programats pel 12 de desembre a Aitona en el marc de La Marató de TV3.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 4 de 408
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.