El Centre Municipal de Serveis en xifres: un 2022 amb més recursos i serveis que mai PDF Imprimeix Correu electrònic

Al llarg del darrer any l’equipament ha seguit creixent consolidant-se com un espai de referència al municipi i al conjunt del territori en matèria de promoció del benestar.

 

57ed043e-a61f-4adf-8a26-c46fc46bf8ab


Des de la seva posada en marxa l’any 2021 el Centre Municipal de Serveis d’Aitona ha anat creixent en recursos i espais per tal de garantir a tots els veïns i veïnes i a tots els usuaris i usuaris un equipament de primer nivell adaptat a les seves necessitats i interessos.

 

L’Ajuntament ha seguit nodrint l’edifici periòdicament de més eines i activitats fins a tancar el passat curs 2022 en un moment òptim i àlgid. I ara, l’objectiu del consistori és seguir apostant per aquest projecte que tan bona resposta està tenint entre la població i que tan bona acollida ha tingut al poble i al conjunt del territori fins a esdevenir, a dia d’avui, un centre pioner i referent a casa nostra.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “el 2022 ha estat un any de creixement i consolidació per al Centre Municipal de Serveis. Cada cop ens són més les persones que en fan ús i també hem anat potenciant els recursos i serveis que hi oferim”.

 

Rosa Pujol, a més, afegeix que “des de l’àrea de Serveis Socials s’està fent una tasca ingent per a garantir la cura, l’acompanyament, l’empoderament i el benestar de la nostra gent gran i per a oferir a tots els nostres veïns i veïnes un ampli ventall de propostes, tallers i activitats lúdiques, culturals, formatives i d’oci per a totes les edats”.

 

En aquest sentit, l’aposta ferma i decidida que fa l’Ajuntament pel Centre Municipal de Serveis es va traduir l’any 2022 en diferents dades rellevants. Per exemple, durant tot el curs passat es van arribar a oferir un total de 1.237 menús als usuaris i usuàries de l’equipament. A això, hi hem de sumar fins a 13 serveis de bugaderia o els diferents materials que es van cedir als veïns i veïnes que ho van sol·licitar mitjançant el banc d’ajuts tècnics: caminadors (6), llits articulats (5), grua (5), cadira de bany (5), cadira de rodes (3), cinturó per a mobilitzacions (3) o disc giratori per a mobilitzacions (2).

 

Finalment, fent balanç del 2022 al Centre Municipal de Serveis d’Aitona també cal posar èmfasi en dos aspectes: primer, la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació Contra el Càncer a Lleida per tal que l’entitat disposi a l’equipament d’un espai fix on poder prestar els seus serveis a pacients i familiars tant d’Aitona com del conjunt del Baix Segrià; i segon, la prestació d’un servei de rellotges de teleassistència pioner i únic al territori que té com a finalitat ajudar les persones grans, amb discapacitat o dependència perquè puguin viure al seu domicili amb seguretat i reduint el risc d’aïllament. 

 
L’Ajuntament resoldrà el contracte amb l’empresa encarregada de l’execució de les obres del castell PDF Imprimeix Correu electrònic

Un cop resolt el contracte el consistori iniciarà una nova licitació per a l’execució dels treballs restants.

 

7d90c5b3-a52e-492b-988a-4a6953a6896a


L’Ajuntament d’Aitona ha iniciat el procediment legal per a resoldre el contracte existent amb Infraestructuras de Muntanya, SL, l’empresa encarregada d’executar els treballs de construcció del nou mirador del Castell d’Aitona; després que aquesta s’hagi declarat en fallida i hagi entrat voluntàriament en concurs de creditors.

 

Amb aquesta mesura el consistori pretén recuperar la garantia establerta i, un cop resolt el contracte, poder licitar a una nova empresa l’execució dels treballs restants d’aquest projecte. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “es tracta d’una situació sobrevinguda, aliena a la voluntat de l’Ajuntament, i que ens obligarà a endarrerir l’execució de l’obra sobre el calendari previst, ja que en aquests moments només s’ha pogut executar la meitat de l’actuació”.

 

Antecedents


El passat 12 de juliol de 2022 l’Ajuntament d’Aitona va signar el contracte de l’obra de recuperació dels accessos del Castell. L’acta de replanteig es va signar el 27 de juliol del mateix any, i el termini d’execució previst era de quatre mesos. Així, el termini establert inicialment per a executar l’obra per va finalitzar el 27 de novembre. En total els treballs realitzats han representat una inversió de 30.459€.

 
Les troballes arqueològiques al Castell d’Aitona, a escena PDF Imprimeix Correu electrònic

Al llarg dels darrers dos anys les excavacions dutes a terme en aquest espai del municipi han descobert diferents elements i estructures històriques d’un alt valor.

 

445800ae-d3dd-49c1-9f77-274ddb76e633


Aquest divendres 20 de gener la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Aitona ha acollit la conferència “Els secrets amagats del Castell d’Aitona”, una trobada impulsada pel consistori -a través del projecte de Fruiturisme- amb l’objectiu de mostrar i donar a conèixer les diferents troballes que s’han descobert al llarg dels darrers dos anys durant les excavacions arqueològiques dutes a terme al Castell d’Aitona.

 

La conferència estava impartida per l’arqueòloga Ariadna Vidal, qui ha exposat i detallat a tots els assistents la història del Castell d’Aitona, els detalls de l’actuació arqueològica que s’hi està executant, i quines són les troballes més rellevants que s’han fet i com se situen en el temps, posant de manifest que Aitona compta amb un castell que encara té moltes coses per a descobrir.

 

L’actuació arqueològica s’està duent a terme a la rampa d’accés, a la zona d’entrada i a la plataforma superior. Així, en les actuacions desplegades s’han pogut identificar a la zona del Castell d’Aitona vestigis d’un mínim de cinc fases històriques documentades: fase islàmica, fase cristiana, segle XVI-XVII, desmuntatge segle XVIII i Guerra Civil Espanyola.

 

A més, entre les principals descobertes hi ha una cisterna de construcció posterior al segle XII, sitges d’època islàmica o una trinxera de la Guerra Civil Espanyola; així com diversos materials com jerretes de ceràmica -alguna amb traces musulmanes-, aplics de coure, elements de fusta -que caldrà investigar exactament què són-, elements arquitectònics de pedra, braçalets de pa de vidre... Alguns dels materials descoberts, a més, es van mostrar a tots els assistents durant la conferència per tal que en poguessin gaudir de ben a prop.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, avança que “la nostra voluntat és que un cop finalitzat l’estudi i catalogació de totes aquetes troballes, tot aquest material arqueològic passi a formar part del catàleg de Fruiturisme per tal que puguem dignificar, explicar, estudiar i conservar tota aquesta part de la nostra història com a poble”.

 

Finalment, cal recordar que aquestes excavacions arqueològiques -subvencionades per la Generalitat de Catalunya- formen part dels treballs previs a l’habilitació al Castell d’Aitona d’un mirador amb vistes al poble i a la vall.

 

Es tracta d’un projecte que el consistori està executant a través del Pla de Foment Territorial del Turisme de 2019, un programa de subvencions per a ens locals del sector turístic català promogut pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

 

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 4 de 438
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.