Aitona presta a la ciutadania un servei de rellotges de teleassistència pioner i únic al territori PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament ha adquirit una quarantena d’aquests dispositius per als usuaris i usuàries del Centre Municipal de Serveis.

 

27_JordiVinuesa__JVF3200_20221019


L’Ajuntament d’Aitona ha presentat un nou servei d’assistència social de primer nivell pioner i únic al territori. Es tracta d’un rellotge de teleassistència que té com a finalitat ajudar les persones grans, amb discapacitat o dependència perquè puguin viure al seu domicili amb seguretat i reduint el risc d’aïllament.

 

Aquest dimecres 19 d’octubre al matí el consistori n’ha fet la presentació oficial en una roda de premsa al Centre Municipal de Serveis d’Aitona, l’equipament des d’on es prestarà aquest nou recurs. En aquest sentit, durant la jornada d’avui també s’han formalitzat els convenis amb les persones beneficiàries d’aquest servei. A l’acte hi han pres part l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; i el diputat de Salut Pública de la Diputació de Lleida, Albert Bajona.

 

L’Ajuntament ha adquirit un total de 40 rellotges de teleassistència, amb un servei per a 18 mesos, i per un cost total de 7.145,05€, subvencionat per la Diputació de Lleida.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca que “amb aquest nou servei pioner i únic al nostre entorn consolidem al poble un model social d’assistència i atenció a la nostra gent gran i a tots els col·lectius que més ho necessiten, que és de primer nivell i d’absoluta referència”.


Rosa Pujol, a més, explica que “des de la seva obertura el Centre Municipal de Serveis s’ha anat nodrint amb nous recursos i eines adaptades a les necessitats dels usuaris i usuàries, com ara el banc d’ajudes tècniques o el robot assistencial. I ara, fem un nou pas endavant amb una prestació que estem convençuts que representarà un enorme salt qualitat per al benestar dels nostres veïns i veïnes”.

 

Quines prestacions ofereix el rellotge de teleassistència?


El rellotge de teleassistència que presta l’Ajuntament d’Aitona és el SeniorDomo, un servei de teleassistència avançada basat en un rellotge que funciona de forma autònoma amb la seva pròpia targeta de veu i dades. És un dispositiu de protecció les 24 hores a qualsevol lloc, que és inclusiu i connecta a la persona que el porta amb el seu entorn proper.

 

El sistema és capaç de detectar caigudes, inactivitat inusual, pols anòmal, desorientació per gent amb deteriorament o Alzheimer, etc. I una de les principals innovacions és que el sistema està monitoritzat les 24 hores per un robot software que analitza cada dia a prop de 2 milions de registres de tots els usuaris i usuàries i detecta situacions de risc. Davant una alarma el sistema està completament automatitzat i activa un protocol de trucada als familiars per a localitzar al primer familiar disponible en menys de 24 segons de mitjana; i permet que parlin amb el seu familiar a través del rellotge amb mans lliures.

 

És un model de teleassistència inclusiu on participa la família i que trenca amb la bretxa digital perquè és molt fàcil de fer servir i ho porta gent des dels 60 fins als 100 anys. Actualment, aquesta tecnologia ja la fan servir 1.500 famílies de tot l'Estat espanyol i la seva adopció està essent molt ràpida.

 
Aitona, municipi referent en accions formatives per a la igualtat i l’empoderament de les dones PDF Imprimeix Correu electrònic

Membres de la FEMP i de la Subdirecció General d’Estudis i Cooperació de l’Institut de les Dones han visitat Aitona per a conèixer de primera mà l’oferta de cursos, eines i recursos formatius que s’ofereixen a les dones.

 

4b948e65-9550-4db7-b7f0-61abe2f519f1


Aquest dilluns 17 d’octubre Aitona ha rebut la visita de Joaquín Corcobado, cap de l’Àrea de Ciutadania i Drets Socials de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP); María del Pilar Fraile, tècnica de la Direcció General d’Igualtat i Política Institucional de l’Àrea de Ciutadania i Drets Socials; i Isabel García Calvo, tècnica de la Subdirecció General d’Estudis i Cooperació de l’Institut de les Dones del govern espanyol.

 

L’objectiu d’aquesta trobada -on també hi ha estat present la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Aitona, Maria Antònia Royes- era mostrar de primera mà als representants de la FEMP i de l’Institut de les Dones l’oferta formativa per a dones que s’ofereix al llarg de l’any al municipi.

 

En aquest sentit, la FEMP i l’Institut de les Dones col·laboren amb l’Ajuntament d’Aitona subvencionant diferents cursos que tenen com a objectiu fomentar la igualtat i l’empoderament de les dones a través de la formació i de la generació de noves oportunitats laborals.. Entre ells, per exemple, enguany es duu a terme al municipi un curs sociosanitari que s’imparteix al Centre Municipal de Serveis en el marc del projecte “Dones Rurals”.

 

Maria Antònia Royes explica que “l’Ajuntament d’Aitona treballa diàriament  per la gent de poble. I en aquest context vam detectar que hi havia dones que necessitaven poder ubicar-se o reubicar-se en el món laboral. Des d’aquesta perspectiva vam idear un projecte on un tècnic ajuda a les dones que ho necessitem a crear un itinerari complert per la cerca de feina, passant per la formació”.

 

Aquest curs sociosanitari té com a objectiu formar a dones de l’àmbit rural en temes relacionats amb la cura de la gent gran; un àmbit on hi ha una creixent demanda de personal i, per tant, una important via d’accés al mercat laboral. Aquest curs està format per tres mòduls:

 

  • Primers auxilis en l’atenció sociosanitària: del 3 al 7 d’octubre.
  • Entrenament de la memòria en persones amb envelliment sà: 13, 14, 17,19 i 20 d’octubre.
  • Intervenció socioeducativa en equipaments de gent gran: del 24 al 28 d’octubre.

 

Maria Antònia Royes assegura que la formació, l’adquisició d’habilitats i capacitats és la via més eficaç per a l’empoderament de la dona, per a poder transitar cap un model social més igualitari, deixant de banda el model del patriarcat que ens ha governat durant molts anys”.

 
Fruiturisme estrena nou web i app PDF Imprimeix Correu electrònic

L’Ajuntament ha renovat el portal www.fruiturisme.cat i ha impulsat una nova aplicació per a dispositius mòbils amb l’objectiu de facilitar als usuaris i visitants tota la informació sobre el projecte i l’accés a l’àmplia oferta d’activitats que s’hi ofereixen al llarg de tot l’any.

 

FOTO_1


Fruiturisme ja compta des d’aquesta tardor amb un nou portal web i amb una nova aplicació per a dispositius mòbils. El web www.fruiturisme.cat ha estat sotmès al llarg dels darrers mesos a un procés de renovació i actualització per part de l’Ajuntament d’Aitona amb l’objectiu de donar resposta al creixement sostingut i exponencial que ha experimentat el projecte des del seu naixement l’any 2011.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, avança que amb aquesta actuació “volem consolidar el web de Fruiturisme com la principal porta d’entrada al projecte” i explica que “Fruiturisme no ha parat de créixer i de diversificar-se des del seu inici i era imprescindible que el web anés de la mà d’aquest desenvolupament. El nou portal és el reflex d’aquesta evolució i un espai dinàmic on poder-hi trobar de forma àgil tot allò relacionat amb Fruiturisme”.

 

En aquest sentit, una de les novetats més destacades que presenta el nou web www.fruiturisme.cat és la possibilitat de fer reserves online de les diferents propostes que es duen a terme a través de Fruiturisme. A més, el portal -que presenta una estètica moderna i plenament renovada- també incorpora una agenda d’activitats, una secció de notícies, un arxiu fotogràfic i multimèdia, audioguies, o un espai amb recursos i informació bàsica per als visitants.

 

Rosa Pujol afirma que “hem volgut endreçar, reestructurar i reordenar tota l’oferta cultural i turística que hi ha al voltant de Fruiturisme. Una oferta molt àmplia, desestacioinalitzada, adaptada als gustos i interessos de tots els nostres visitants, i que dignifica i dona a conèixer tots els actius naturals i patrimonials d’Aitona. En definitiva, una oferta turística de primer nivell i de referència a casa nostra”.

 

Finalment, la renovació del web de Fruiturisme també ve acompanyada aquesta tardor de la posada en marxa de l’app “Fruiturisme”, una aplicació per a dispositius mòbils a través de la qual es pot accedir a l’oferta i a tota la informació sobre el projecte.

 

L’app “Fruiturisme” està disponible tant per a sistemes Android com Apple i es pot descarregar a través d’aquests dos enllaços:

 

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 4 de 431
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2022 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.