fklvjfld PDF Imprimeix Correu electrònic

 lñkflñblñfgg

 
L’Ajuntament d’Aitona segueix treballant per desestacionalitzar Fruiturisme PDF Imprimeix Correu electrònic

El jaciment de Genó i la Ruta Robert Capa es consoliden com a atractius turístics generadors de visites al municipi fora dels mesos primaverencs. En el que portem d’any la ruta fotogràfica ja acumula més de 600 visites.

 

Aquesta setmana, un grup de persones procedents de Fraga s’ha acostat fins a Aitona per conèixer de primera mà la Ruta de Robert Capa, un recorregut a peu que permet seguir les passes del famós fotògraf quan va documentar el darrer atac de l’exèrcit republicà a Catalunya. En el transcurs de l’activitat, els visitants van estar acompanyats de tres guies de Fruiturisme.

 

La visita fragatina se suma a la rebuda, el passat mes de setembre, d’un grup de 26 alumnes de 1r d’ESO de l’Escola Sant Jaume – Les Heures de Lleida, que, acompanyats dels seus professors, van passar una jornada completa al municipi. En el marc de la seva estada a Aitona, l’alumnat lleidatà va realitzar diverses activitats. Durant el matí, els nois i noies van tenir l’oportunitat de fer una visita guiada al jaciment de Genó -acompanyats de quatre guies de Fruiturisme-, així com conèixer de primera mà la Ruta de Robert Capa. I ja a la tarda, se’ls va proposar realitzar una activitat amb fang, consistent a imitar els objectes trobats al jaciment de Genó i que ara es troben exposats al  Museu de Lleida. En definitiva, el grup lleidatà va poder gaudir d’una diada d’allò més completa, que va permetre l’alumnat conèixer què s’amaga darrere del jaciment de Genó (la seva història i característiques, com era la vida del poblat que hi vivia...), i, en el cas de la Ruta de Robert Capa, qui era aquest personatge, el context històric en què va viure i el recorregut que va seguir durant l’ofensiva republicana l’any 1938.

 

Robert_Capa2

 

Ruta de Robert Capa i jaciment de Genó: desestacionalitzant Fruiturisme 

La Ruta Robert Capa i les visites al jaciment de Genó constitueixen dos dels principals atractius turístics que ofereix el municipi d’Aitona fora de la temporada de la flor de l’arbre fruiter. Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, destaca la importància d’aquests dos actius en “el treball realitzat des de l’Ajuntament per desestacionalitzar Fruiturisme i mantenir un flux regular de visitants també durant els mesos de tardor i hivern”.

 

De fet, en el que portem d’any, centenars persones d’arreu de Catalunya han visitat la Ruta de Robert Capa i el jaciment de Genó d’Aitona. En el cas concret de la Ruta de Robert Capa, el total acumulat de visitants durant aquest 2023 ja supera les 600 persones, majoritàriament instituts d’educació secundària, però també persones a títol individual i nombroses associacions socials i històriques.

 

Rosa Pujol confia en “poder seguir incrementant aquestes xifres, sobretot en els mesos de temporada baixa” i destaca que la celebració de la primera edició de l’Aitona Zhytos Beer by Cervezas San Miguel el passat mes de setembre ha fet créixer l’interès del públic en el jaciment de Genó, un interès que, en paraules de l’alcaldessa, “l’Ajuntament confia que es tradueixi en un increment del nombre de visitants a aquest espectacular actiu històric”.

 
El Centre de Serveis acollirà el Programa de proximitat per a pacients de càncer i famílies PDF Imprimeix Correu electrònic

El projecte està desenvolupat per l’Associació Contra el Càncer i compta amb una subvenció de la Fundació “la Caixa”.

 

be235577-80ea-45e5-a379-e200f3eb223c_11zon


Aquest dijous 28 de setembre el Centre Municipal de Serveis ha acollit la signatura del conveni entre l’Associació Contra el Càncer i la Fundació “la Caixa” pel desenvolupament a Aitona del Programa de proximitat per a pacients de càncer i famílies del Baix Segrià. L’acte ha anat a càrrec de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, i representants de l’Associació Contra el Càncer.

 

Aquest programa es desplegarà al Centre Municipal de Serveis d’Aitona gràcies a una subvenció de la Fundació “la Caixa” per valor de 10.000€. En aquest sentit, cal recordar que des del passat mes de setembre de 2022 aquesta entitat ja presta el seus serveis a l’equipament aitonenc gràcies a un acord amb el consistori.

 

La subvenció atorgada a l’Associació Contra el Càncer s’emmarca en la Convocatòria Catalunya 2022 impulsada per la Fundació ”la Caixa” i que té com a finalitat col·laborar amb organitzacions no lucratives que desenvolupen els seus projectes a Catalunya per impulsar iniciatives adreçades especialment a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i l’objectiu de les quals és millorar-ne la qualitat de vida i fomentar-ne la igualtat d’oportunitats.

 
<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 4 de 452
© 2011 Ajuntament d'Aitona | Serbert Informàtica SL web masters
Copyright © 2023 Ajuntament d'Aitona. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.